Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 34 893
  • 460
  •   2
Отговори
# 435
Аз ще направя скоро 2 месеца на азелаинова киселина, не спира да ми щипе.
С нетърпение чакам да споделиш дали петната се изветлиха?

# 436
Аз имах малко петно на носа, подобно на луничка. Премахнах го с АК. Ползвам я на интервали с почивки между тях и винаги ми щипе.

# 437
Здравейте, момичета! Цяла есен, зима и пролет, ползвах ретинола на La Roche, не видях никаква полза. Ставаше ми гладко и кадифено лицето след ползване, но до там. Искам на есен да почна ретинала на Isdin. Трябва ли преди него да започна с ретинол или просто по-бавно да го въведа? Тежък ли е? Ще съм благодарна на съвети

# 438
Аз ще направя скоро 2 месеца на азелаинова киселина, не спира да ми щипе.
С нетърпение чакам да споделиш дали петната се изветлиха?
Мерка, нищо не става още. Нещо ме съмнява да стане. Макар докторката да каза след 3 месеца. Ето ме тук пускам да ме видиш, но промяна няма.
Скрит текст:

На 15% съм азелаинова, сутрин и вечер. Сутрин след вит. Ц, вече след нея трет. Но мен и сутрин и вечер ми щипе. Единствено ако сложа една слънцезащита корейска и след нея не ми щипе (за сега). От всичко друго, сякаш с вряла вода ми заливат лицето едно 15-20 мин. В началото беше над час парене.

# 439
Оле, аз петна не виждам! Страхотна кожа! Пу- пу! Само да си се оплакала!

# 440
vici75, не знам от АК или от цялостната ти рутина, но кожата ти изглежда прекрасно. Ако помня правилно, твоята АК беше с рецепта, нали?
Аз съм имала досега само AK на Paola’s choice и пълноразмерната тубичка я ползвахме трима души у дома за три различни проблема. Двама от трима я ползвахме локално, третата на цяло лице. Много нежен продукт, само ароматът ми беше странен. Имат малка тубичка за проба, 5 мл, колкото човек да прецени дали е ок или не.

# 441
Прекрасна кожа, наистина!
Аз много не разчитам на АК за петната, честно казано, ползвам я с цел контрол на розацеята. В това отношение имам приличен напредък.
За петната проучвам хидрохинон.

# 442
Оо благодаря ви. Не е от АК кожата. Просто е такава с и без грижа. Но петната се виждат, трябва да се вгледа човек на челото. Даже ги виждам на снимката. Ползвам си азиатска козметика, която в момента съм спряла, че кое по напред. Единствено слънцезащитата ми остана корейска за момента, но пак не мога да я прехваля че съм винаги с шапка и слънцезащита и не знам дали би предпазила. Не ми се пробва. Някой да не се подлъже да си я вземе защото аз съм се похвалила.

Иначе да, с рецепта е моята АК. Мисля че за някой я бях снимала в предните страници на тази тема. Но това щипане много ме изнервя. Хич не ми се ще да я спирам. Дано издържа.

Хидрохинон не ми свърши работа. Бях си взела лично от Турция от аптека. Измазах една тубичка, без ефект при мен. ПО едно време пък от него като алергична реакция ли да получих, едни блънди като от комар сърбящи взеха да ми избиват 30  мин след намазване. И това беше причината да го оставя. Преди това имах и пак изписан някакъв 8% в комбинация с други съставки. И от него не видях ефект. Явно са ми доста на дълбоко петната. Сега ще дерзая, да видим до кога. Но винаги трябва да са пробва, не се знае при кого каква е ситуацията. МНого хора са доволни от хидрохинона.

# 443
Подобно на челото и по овала на лицето (ако е правилно така да се каже) имах след едно море и си изкарах ума това мелазма ли е, що ли. Не съм ходила на лекар, но като почнах да използвам ретинол и антиоксиданти плюс задължително хидратация и слънцезащита, всичко се оправи с времето. Сега се чудя дали не беше т.нар. неравен тен. На едната ми скула се появява подобно петънце само през лятото. Това е на мястото, където слънчевите очила опират кожата и предполагам там слънцезащитата не действа на макс.

# 444
  • София
Здравейте, момичета! Цяла есен, зима и пролет, ползвах ретинола на La Roche, не видях никаква полза. Ставаше ми гладко и кадифено лицето след ползване, но до там. Искам на есен да почна ретинала на Isdin. Трябва ли преди него да започна с ретинол или просто по-бавно да го въведа? Тежък ли е? Ще съм благодарна на съвети
То това ретинол ли е, от аптечните, само Авен ставаше, но го спряха, не знам как е новият.

Пробвайте нещо изпитано, има доста варианти в темата. Isdin, аз лично не съм използвала.

# 445
При мен за първи пет петна видях като бях бременна на 26 години. Такава чудения бях, че направо се смаях. Преди това нямах и точка. РОдих и се махнаха всичките до едно. Като минах 40 и първо се върна това на челото, след година две дойдоха и на носа, после леко по бузите. Но аз и не съм се пазила. ПОсле вече вдянах, но късно, че кожата се пази. Почнах да ползвам слънцезащити и сякаш се скриха тези петна. По-редно е да се каже, че петната са там, но слънцезащитата не позволява да избиват, и шапка като се носи, защитата е много добра. И мисля че така кожата ми се самосъхрани някакси. Сега вече на 51 като съм, мисля че успявам да я опазя, но знам какво да правя макар и след дъжд качулка. Но все е файда. АКо мога да махна петната още, ще е още по-добре. Но ще пиша пак с ъпдейти.

АКо можете да си научите дъщерите да се пазят от малки, ще е супер. Но то като е млад човек кой ти мисли. Тен много харесвам, и пак ходя на плаж, но лицето не пека в никой случай. Даже на тази снимка от басейн се връщам и за секунди си махнах шапката, че сина ми някакви проби с фотоапарат искаше да направи, та ме снима за проба. Но така като на снимката не ходя в никой случай.

# 446
Ще помоля за тестер на Avene в аптеката и стига да имат, ще пробвам и ще доложа. Едно време се ретинизирах с La Roche redermic R (за чувствителна кожа е добро начало) и след него скочих на авенския A-Oxitive. Не знам защо го спряха. Новия едва ли ще си го купя, защото цената му е като на любимия ми ретинол на Paola‘s choice и не бих сменила за друг продукт на същата цена.

# 447
Хидрохинона е нож с две остриета.
По спомен от моята лекарка, която каза “той вече е отречен”.

# 448
И аз получих петната по време на бременност. Преди 18 години.
На есен ще започна отново трет, но и с азелаинова киселина ще редувам.

# 449
Аз ще направя скоро 2 месеца на азелаинова киселина, не спира да ми щипе. Уж беше спряло, пак почна. Чак ваникрема почна да ми щипе. А не ми се спира никак. Толкова време изтърпях. Питах тая която ми изписа, така било. Да не спирам.  Има ли някой на който не му щипе?

На мен не ми щипе. Hushed

Общи условия

Активация на акаунт