Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 872
  • 661
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Хаха, доколкото аз и съпругът ми сме комуна. Или секта. Wink
Просто се научих с възрастта да поставям на първо място себе си, спокойствието си, интересите си.
Нещо сходно с един неособено приятен филм за един нацистки шеф на концлагер, чиято съпруга не се вълнуваше от нищо извън нейния "кръг на интереси". Та и аз гледам в кръга си и може би затова ти оставям това усещане.
Много хубаво си описала и моето виждане за връзката между интереса и същността на човек.

# 286
Според мен навсякъде където има хора е интересно. И някои хора много интересно умеят да разказват, дори да “тракат цял ден в офиса”.

Разбира се, но това е защото тези конкретни хора са интересни сами по себе си, проницателни са и виждат бисери дори в прозаични ситуации и са майстори на късия разказ. С акцент на късия. Начало, завръзка, климакс, поанта и край. И навързват в един наратив хора, събития и идеи.

Аз говоря за една порода хора, които правят вербални салати и сапунени опери от ежедневието си. Стоиш и слушаш един час за дребни фрустрации, дребни отношения и дребни задачи, без връзка, смисъл и заключение. Това не е разказ, а липса на адекватни механизми за асимилиране и справяне с ежедневния стрес. И липса на социални умения. В най-добрия случай е поток на съзнанието, фонов шум на процесора.

# 287
Точно затова с подобни хора не комуникирам. Изморително и изтощаващо е. Енергиен вампиризъм. И адски досадно на първо място.

# 288
  • Somewhere far away
Нищо лошо не виждам да си споделяш ако нещо те е ядосало крайно много в работа или пък обратното нещо те е зарадвало или усмихнало, или просто някаква случка която пък искаш да разкажеш. Изключвам професии, в които е забранено да се изнася каквато и да била информация като полицаи и разследващи убийства,  следователи и т.н. Но за останалите...
 По цял ден си на работа - нормално е да искаш да споделиш нещо после. На кой да ги споделяш тези неща, ако не на най-близките?

# 289
За мен самата е досадно да споделям такива неща. Кой какво казал, как съм се засмяла, или как ми е станало тъпо, или какво съм праивла днес. Кога вдишах, кога издишах, пих ли вода, или кафе. Абсурд. Дребнословия и аз не обичам. Камо ли сама да ги създавам. Реално в работата съм комуникирала с тези хора, защо е нужно да го повтарям на хората вкъщи?

# 290
  • Somewhere far away
Ти прочете ли изобщо какво написах?
Никъде не съм  написала да се споделят подобни дреболии като пиене на кафе и вода. Казвам, че е нормално да се споделя, ако нещо наистина по -интересно и генерално се е случило.

# 291
Тъй тъй, прочетох. Кое те усмихнало, кое те ядосало, някаква случка . Дребнословия. За мен.

# 292
  • София
С партньора има много по-интересни неща за споделяне и правене, вместо преразказ и разбор на чуждите вълнения през деня. Ако споделяш за твоите чувства и вълнения, докато вършите друго по-интересно, разбирам, но да му разказваш какво казала Пенка за свекърва си, как Гинка се задявала с айтито или как шефът се скарал на Станка, няма особен смисъл.
Не казвам, че ти говориш това с твоя мъж, но съм чувала подобни разкази между съпрузи и винаги са ме изумявали.

# 293
Оф, имам една роднина, не живееше в същото населено място по онова време, и всеки път, като се обаждаше, питаше *Нещо ново? Някой да е умрял? ".

# 294
Не разбирам хората дето се лишават от сладки женски приказки и компания и чисто женски излизаници и ресторанти, предколедни вечери, следчужбински почерпки, погачи, морски и ски уикенди, клюкини, разбори на седмицата по женски и прочее.

Сладки моменти

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 17:37 от .Hazel.

# 295
Аз си имам приятелка, дето общо взето никой не търпи, и си знам какво следва, като се видя с нея. Само внимавам кой е наоколо. Ми такава си е, но има много други качества.  Сбирките по женски не си ги давам в името на партньора. Абсурд.

# 296
  • София
Аз не прочетох някой да се лишава от сладки женски приказки, излизания и подобни.

# 297
Нищо лошо не виждам да си споделяш ако нещо те е ядосало крайно много в работа или пък обратното нещо те е зарадвало или усмихнало, или просто някаква случка която пък искаш да разкажеш.

Не е лошо, а здравословно когато искаш да споделиш емоционално състояние, през което си минал в някакъв момент от деня. Ако имаш приятел/партньор, достатъчно близък да те изслуша искрено, да съпреживее случката с теб, тя става споделена, разтоварена от плещите ти, статистика вместо бреме. Пък ако е по-темерутест човека може разбира се и да си кътка всичко в себе си, трупайки и захранвайки незнайно какъв вулкан за в бъдеще.

Обаче има друг типаж хора (тях мисля визира фаастък), които не могат да не споделят, тоест няма минута, в която да не заемат целия ефир. Те нямат депресивност, защото си проветряват дробовете непрекъснато мелейки думи, обогатявайки се с екстра кислород. Нямат и усет кога не ти се слуша, защото си имаш свои грижи, нито кофти настроения, в които не им се говори (то за да си в лошо настроение трябва да можеш малко да помълчиш). А разказите за колеги и колежки са в реално време, даже може би и на забавен кадър вървят. Иначе са мили, добри хора, слушаш ги, обаче съзнанието ти иска да си излезе през ушите и да си тръгне.

# 298
  • София
Аз пък останах с впечатление, че говори за това как с партньора може да има далеч по-приятни теми за разговор от разказите за случилото се в службата, защото обичайно времето извън работата следва да е по-ценното, по-пълноценното и по-значимото.
И да правим разлика между споделянето за преживените емоции, вълнения, за наученото в персонален план и т.н. и безцелното разказване какво казал тоя, какво направил оня, какво обядваш трети и т.н.

# 299
Въпросът трябва да е какво задържа моят интерес толкова години ,а не обратното...
Изобщо не вярвам ,че след 15 + години хората са си интересни ,трябва да са ебати загадките, което реално никога не се случва..Общи интереси ,дом,деца ,напасване, хобита ,разбиране ,приемане ,подкрепа ,добър секс -това е !

Трябва, ама не е. Животът е несправедлив.
Trollface

Общи условия

Активация на акаунт