Най-вероятно заедно са го взимали това решение и е възможно тя да не се е съгласила от раз. Някой е трябвало да ги гледа тези деца. А на бизнесмена му е много удобно да си знае, че жена му е на топло и сухо дОма и джитка с колата, където той/децата им имат нужда. Вземи ги от училище, върни ги на училище.
Ако и двамата работят и се редуват в ангажиментите вкъщи и с болестите на децата, бизнесът му можеше и да не се развие леко и меко.
Може да е искала да работи, а той да й е обяснявал колко няма нужда да се бъхти и колко по-важна му е, ако за нещо му потрябва - да вдига телефони, да му разнесе документите. Преди 30-15 години нещата не ставаха онлайн, не подписвахме документи по мейл и не са се правили преводи от телефон. Ходи се на място, носи се, взима се, подписва се на хартия, папката, склада и т.н. "Ти ще си ми дясната ръка!"
30 години по-късно вече не ми трябваш.
И как търси тази жена на 50 години работа, със CV, в което пише "бях жената до мъжа си"?
Браво, че все пак е успяла. Защото за нея сега това е чисто ново - да се стяга, да става рано при отгледани деца, да отговаря за срокове, да спазва, да подписва, да се учи, да се съобразява с шефове, с претенции, вместо да реве за миналия живот, травмата от изневярата, депресии, чувство за отхвърленост и все такива сериозни проблеми.
На нас ни е лесно да я питаме, като е яла кифтетата, добре ли е било.