Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 853
  • 661
  •   1
Отговори
# 315
  • София
От гледане на деца 30 години до гледане на деца 30 години има разлика. Wink
Ама пак реалното 24/7 гледане е средно 2 години, после спираш да ги съзерцаваш. Simple Smile

# 316
Като си спестявате едни 15-20 г. тъй ще е тя

# 317
  • София
В смисъл?

# 318
Че ги оставяте млади и зелени на 30 да се справят сами с живота, безалкохолната бира и надуваемите жени. Какво е следващото, да ходят да работят? СъсипАха я тая държава.

# 319
  • София
Не знам дали визираш някого конкретно, но обобщаваш.
Аз лично ги гоня (по съфорумка) веднага след гимназия, а ги пращам да работят на 16, та може да пропуснеш множественото число.

# 320
  • Обран бостан ;)
Ако една жена е достатъчно интелигентна и осъзната, много добре ще знае как да живее и с мъж, който да я издържа, и без мъж, който да я издържа. Дори не знам защо са тези фермани за подобни азбучни неща.
//
А децата не е лошо, освен да се гледат и мотивират, основно да се възпитават в самостоятелно мислене и самоинициатива. Но не затова е темата.
//
А партньорът как ще се промени във времето и какъв ще стане след 10,15,20 години няма гаранция за никого.

"Ако" е най-важната дума в случая.

Относно това, че промяната задържа интереса.
Според мен не.
Човек създава отношения с друг човек и в много случаи не иска другия да се променя.
Ако се промени,  ще трябва пак да създава отношения и така до безкрайност. В един момент всичко писва и отношенията приключват.

# 321
Което ми напомни за всеизвестното:

Жената се жени за мъж с идеята да го промени, но той никога не се променя.
Мъжът се жени за жена с идеята тя винаги да остане такава, каквато я е харесал първоначално, но тя се променя.

Малки промени в нас и в партньора ни в считана за положителна от нас посока никога не са лоши. Всъщност, ние постоянно се променяме, но става толкова плавно, че не го усещаме.

И да не бъдем наивни - отношенията постоянно се предоговарят и предифинират, колкото и някои да ги влече рутината и мързелът.

# 322
Човек няма как да остане един и същ през целия си живот. Той постоянно се променя, както се менят обстоятелствата, времето, опита му. Това се случва независимо дали го иска шили не.
Има разлика да искаш да променяш някого (за мен загуба на енергия и време, излишно) и това да се случва естествено и с двама ви.
Застой може да има и се случва в двойките – но точно от него тръгват проблемите, а не от динамиката.

# 323
+1 за застоя, заседне ли някой в зоната си на комфорт това е много опасно за връзката, особено в днешния динамичен свят.

# 324
Аз не успявам да си представя, че някой някъде изобщо може да "заседне". Всичко те принуждава да си в постоянно движение и развитие.
Може би ако си напълно интретен и някой друг те отглежда, но за колко време е възможно това?

# 325
Мен ми е ясно за какво говориш. Никой не харесва кисели жени.
За друго ниво ти говоря.
Когато има презадоволяване откъм комфорт, следва апатия и инертност, ако човекът се успи (метафорично).
Сега си представи колко ти е комфортно, отпускаш се с твоята жена и в един момента всичко ти е само в главата (а ние се обичаме, уважаваме, тя си го знае това). Я да се прибера аз и да се отпусна вкъщи, приятно ми е, чисто, уютно, жената ме обича, ах как ме мързи да ходим навън заедно и защо като ни е добре у дома да си седим. За какво да се занимавам с разходки, заведения, планини, морета, пътувания ецетера какво правят заедно хората.
В този смисъл комфорта води до затлачване. Не говоря да си на тръни нон стоп с този човек, а че трябва да има движение, дейност, интеракции между вас и околния свят.
Иначе, воала – нещата се разпадат и от много добре, става никакво. Ако има хора, които могат да издържат в подобна апатична безметежност цял живот, моля, да действат, искам да видя.

# 326
  • Обран бостан ;)
Мда, отивам да изхвърля боклука. Wink

# 327
Ся, тя работата не е създадена, за да носи комфорт. Обаче. Ако човек не може да се нагоди към дискомфорта, има възможност или да я смени (работата) или да работи в посока адаптивност. Бънди ми напомни за колега, който споделя, че след работа не ще ни приказки, ни нищо. Ок, ве, сЕди си сам, за какво я дириш тая жена, питам аз.
Както казва едно древна източна философия - въпросът не е да избегнем промените, а да се научим как да се отнасяме към тях.

# 328
За какво да се занимавам с разходки, заведения, планини, морета, пътувания ецетера какво правят заедно хората.

Това не се ли включва към комфорта. За какво ще ходя на почивки, че да давам и пари за дискомфорт?

# 329
И в комфорт, и в дискомфорт не е добре да се засяда. Води до разпад и в двата случая.
Не си права.
Всеки мъж иска да му е комфортно с жената с която е.

Работата ми (например) ми носи достатъчно дискомфорт, ако и жената с която съм ми носи, то все едно съм на работа.
Познай от един път с коя от двете ще се разделя. Wink
Променям се - вече готвя и неща, които само на него му харесват. Преди не го правех. Как мислиш - това харесва ли му или не му харесва? Защото както виждаш - настъпила е промяна.

Общи условия

Активация на акаунт