Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 832
  • 661
  •   1
Отговори
# 375
  • Out of the Mix
Съгласен - > който търси, намира.

Иска се проактивност и да "сновеш".

Съдя и по себе си.

По темата се сещам да добавя някои неща:

Този ми приятел с 2-те деца се раздели окончателно след 17 г. отношения с майката на децата.
На 40 е.

Реално той е ок, защото те са му най - важното, но проблемите с майката остават и нямат край.
Отношенията отдавна са им умрели, преди много години.
Тази жена никога не съм я харесвал, и никак не му подхождаше през всичките години.

Друг мой много близък на 39 - в момента му се роди бебенце, да са живи и здрави.

Отново - аз топлина между тях не виждам, дори и преди бебето.
Уж усмивки, това-онова, но никак не си подхождат.

И двамата вече са побелели, буквално рязко за година, две.

С моите жени, като сме били, и по принцип, връзката си личи, където и да ходим, химията, сексуалността между нас, като не говоря, че се мачкаме и опипваме навсякъде, не сме ексхибиционисти чак, но все пак топлината и близостта са постоянни. Sweat Smile
Обичам да съм влюбен с постоянна взаимна интимност. Relieved

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 11:34 от Revoker

# 376
  • sofia
Покрай чатовете в аповете за запознанства се учудих колко много семейства са като това на приятеля ти. Мъжете се разнообразяват с чатове и ако нещо изпадне, добре дошло. Все едно изчакват детето/децата да поотраснат, че да се разделят. Двама даже си казаха направо, че стоят заради контакта с децата.
Има си и серийни кръшкачи...и те си признават "без бой" какво търсят 😂
Та всичките тези, също се броят като с една жена дълги години.

# 377
Я се стегни.
Нещо си се размекнал.
//
Телесила според мен имаше под интерес друго нещо – да не ставаш апатичен към любимия, да му показваш внимание и любов. Това е различно от това да си постоянно на педал да си атрактивен, да угаждаш, да ходиш по дупата на някой мърморан.
Има и такива жени – все мрънкат, дуднат, все са недоволни и нещо не им стига. Натягат мъжа нон стоп. Наскоро познат се раздели с дългогодишната си приятелка - между 25 и 30 са и двамата. Писна ми вика – тя не спира да дудне и мърмори за всичко и да ме контролира – звъни през 2 минути - къде си, какво правиш, направи ли това, онова. Викам – и ти колко време така караш, как успяваш да търпиш. Де да знам, вика, инерция, аз даже секс не искам да правя с нея. И преди 2 седмици ми писа – разделихме се. Та така – да си активен към партньора има варианти всякакви, от интерес и до интерес има разлика.

# 378
...
Има и такива жени – все мрънкат, дуднат, все са недоволни и нещо не им стига.
Чакай да дам рамо на женския отбор, че напоследък чета все за жените дуднещи, па запуснати и т.н.
Има и такива хора (мъже), които или не проумяват или не им пука за връзката (без)действие-->недоволство/апатия/безсексие. Всички знаем вица, че не е нужно да припомняш на всеки шест месеца какво трябва да свърши мъжа, той си знае. Мъжките мързел не мори, но мъчи.

# 379
Не съм противопоставяла мъже и жени. Написах, че има и мъже, и жени нетърпими.
Дадох личен пример с жена, мога да дам и с такова мрънкало мъж. Даже няколко. Но там ще се ядосам много на жените дето търпят такива. Та показах милост към мъжете в подобна ситуация. Че те са май по-търпеливи. Пак поради мързел според мен. Ето тук вече имаме допирателна, Елиф.

# 380
Търпят, щото идеален човек няма. Ако ще го сменяш, трябва да е за по-добро, пък наблюденията са ми, че добрите екземпляри са голяма рядкост сред свободните. Та, пак компромиси.

# 381
Не споделям подобен тип мислене.
Съдбата обича смелите. Simple Smile
Аз съм доказателство.
Ако имаш смелост и си осъзнат, знаеш какво искаш, то винаги те намира в един момент.
Примиренческото и пораженческото мислене е може би ок, но за определен тип хора. Различни сме, слава Богу.
//
По темата

# 382
Да не бъркаме реализма с пораженчество. Обсъждаме, или поне аз, защо хората не се разделят заради мързелив партньор, или инатлив партньор, или с широки пръсти, или работохолик, нали? Не говорим за ситуации, в които не трябва да се стои.
Не зная какъв пример си, не се познаваме лично, за да коментирам, но около себе си имам достатъчно примери за наблюдение, за да съм убедена в твърдението си. Една трета от разведените жени в моя кръг намират стабилен партньор, останалите пробват, не става, пускат, пак наново, не става, пускат. Едва ли всички са неосъзнати, за смели - ами смели са, борят се, разчитат на себе си.
=====
Картинката е манипулативна, не й е тук мястото.

# 383
Реализмът е разтегливо понятие.
За едни реализъм е да си налягат шушоните и да си седят по-ниски от тревата и по-тихи от водата. За други е да си махнат розовите очила и да преценят реалността, каквато е – компромисна и ощетяваща за тях, носеща неудовлетвореност. Въпросът е кой какво иска в действителност и дали му стиска.
//
Картинката е смешна.

# 384
Бази и ти се подхлъзна по форумски - или черно, или бяло. Ако търпят, то е щото са по-ниски от тревата Joy Хайде стига с това подценяване на българската жена. Между другото, важи и за мъжете - ако търпят някаква не толкова приятна черта на партньора си е заради други по-приятни. Крайната нетърпимост ражда така модерната "самодостатъчност", а хората рядко са щастливи бидейки цял живот самодостатъчни.

# 385
Интересното е до време, после идва нуждата от спокойствие. След известно време ще е добре пак да има нещо интересно и обикновено това е появяването на децата....и там вече никой не може да предвиди колко интересно ще стане 🤣

Живеенето в интересни времена, както казват китайците, не винаги е за предпочитане. Отнася се и за живота с интересни хора Wink
Не е особено интелигентна идеята да се свързват като аналогични някакви, често противоположни по смисъл понятия.
Отделно е полезно да се помни, че практически всичко случващо се е функция на времето.
Нещо интересно може да е приятно за известно време, след това да стане неприятно.
Както и нещо приятно може да е интересно, пък на втората година съпружеския секс вече не предизвиква същия интерес Wink

# 386
Елиф, и в една друга тема ти обърнах внимание, че не разбираш думата самодостатъчен. И тя няма общо с егоизъм или егоцентризъм. Simple Smile
Но ок.
Напротив, точно аз не залитам по темата в крайности и съм безкрайно толерантна към различията на хората. Иначе, просто трябва да въздъхна високомерно и да се оттегля.
Поддържам мнението си и то не е крайно – много от двойките, семействата покрай мен живеят в някакъв точно краен компромис. Но в балон на утехата и казаното от теб – къде ще ходя, едва ли ще намеря нещо по-добро. Не ги съдя, не казвам, че е лошо или добро. Всеки си знае. Казвам, че е пораженческо мислене и то е. Страх от промяна и риска, за да не загубиш, да не бъдеш наранен, да не бъдеш отхвърлен, да не е нужно да се доказваш или да претърпиш провал.
Това е чисто и просто защитна реакция на психиката. Иначе, много хора подсъзнателно смятат, че ще се побъркат, ако не могат да се справят в подобна ситуация. Simple Smile
Та така.
Всичко си има цена си е вярно клише.
Както и хубавите отношения. Не са за всеки.

# 387
  • Out of the Mix
Покрай чатовете в аповете за запознанства се учудих колко много семейства са като това на приятеля ти. Мъжете се разнообразяват с чатове и ако нещо изпадне, добре дошло. Все едно изчакват детето/децата да поотраснат, че да се разделят. Двама даже си казаха направо, че стоят заради контакта с децата.
Има си и серийни кръшкачи...и те си признават "без бой" какво търсят 😂
Та всичките тези, също се броят като с една жена дълги години.

Да, и това е обществена тайна, коментирано е и тук много, в много теми.

Разликата е, че моите приятели не са кръшкачи.
Този с двете деца от години си има тази, онази от време на време, но всичко е изговорено и ясно с бившата.
Не само това, а и е анти соц. мрежи, дори няма Фейсбук, какво остава "дейтинг апове".
Въпреки това вижда, че е нужно, вчера премисли, и ще вземе да направи някакъв "Фейс" там, че постоянно се запознава с някакви, и всяка иска и онлайн присъствие, никой вече не разменя телефони, въпреки че аз с някои и телефони разменяме, зависи.
В момента върти две, разказах.
Всички запознанства и контакти са от социални кръгове, не онлайн.

При мен е и двете, но аз от години имам и опит, и знам кое какво.

Другият пък си е плътно затворен в грижите и няма време да се обърне.

//

Самодостатъчен е човек, можещ да живее и сам, добре му е, вътрешен мир, няма нужда от партньор, за да е щастлив и да му "оправя" живота и ежедневието.

Няма нищо общо с его и егоцентризъм.

Аз съм и двете ( и самодостатъчен, и не), но с жена ми е по-добре, естествено, стига да е правилната.
С "крива" няма как да съм.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 19:51 от Revoker

# 388
Значи обитаваме различни общности, около мен няма крайни компромиси, а нормалните човешки. Крайните са свързани със загуба на значителни ресурси или значителен страх, затова участниците търпят. Но аз за трети път ти обръщам внимание, че коментирам САМО факта, че хората не се разделят заради една черта у партньора, която не харесват. Хайде, даже и две да са. Или по-общо казано: умните хора преценяват повече плюсове или повече минуси им носи живота в двойка и тогава вземат решения. Разбира се, това не важи тук, в онлайн пространството. Тук повечето дами са красиви, успешни, млади, решителни, не цепят басма никому Heart

# 389
  • Out of the Mix
Елиф, включвам се в разговора ви с Босилека, защото и съм ги играл тия филми, и ми е ясно, надявам се нямаш нищо против, а ако имаш - кажи.

Не взимам ничия страна, а ми е интересно.

Не се разделят заради една черта, комплексно е и идва с времето, с натрупване е всичко.
Дори се дават шансове, изговаря, но като няма действие/промяна, 3-4-5 пъти, на 6-я ти писва.

Това малко "по сметка" с +-чета и -нусчета, като за допринасяне ли говориш?
Което е променливо във времето, и страните се обръщат спрямо живота и обстоятелствата.
От двойката си зависи ще устои ли.

Ще се учудиш навярно, че има и крисиви, успешни и всякакви, и то не малко.

Ма, вие не се ли познавате, мислих, че си пийвате кафенце от дъжд на вятър, а то какво било - седите с години на чат-моабет. PopcornSmile

Общи условия

Активация на акаунт