Какво задържа интереса на мъжа към една и съща жена дълги години

• 23 764
  • 661
  •   1
Отговори
# 480
Не подтискат напрежението, а го "разсейват"
Още малко почети, да мине лъжата с дипломата по психология

# 481
Счупени отношения със секс не се лекуват.
Обратното по може да се случи - да си оправите отношенията, за да се върне интимността.

# 482
Точно със секс се оправят.
Гледам сега един сериал.
Семейни двойки улегнали с деца, до болка познати си един на друг, единият в едната двойка е по-чувствителен и сексуален – в едната двойка жената, в другата мъжа. Половинките им по-студени, обрани откъм израз на чувства, безчувствени.
Дамата с незагасналото либидо от едната двойка си направиха любовна двойка с мъжа от другата.
Времето в сериала е доста консервативно - действието се развива преди 45 години.
Тя го начуи да с ецелува с език и още неща за любовта и секса, той започна да вижда жена си с други очи и да я преоткрива.
Така че – не се знае кой заек откъде ще изскочи.
Добрият секс в двойката е задължителен.
Иначе винаги има "изпускане" и компенсации в един момент. И следва разпад. Сега – наясно съм, че много хора живеят така цял живот, но лично за мен е вегетиране и хабене на човешки ресурс. И дори не говорим за ежедневни секс маратони от по 787 пъти, а за самото отношение/желание към партньора, че ти е приятно да го докосваш или да сте близо един до друг.
Та.
За мен липсата на интимност и близост в двойките е основен проблем и причина за разпад и търсене на интереси встрани.

# 483
Да преоткриваш интимността към мъжа/жена си чрез любовник, не знам да е много работещ похват за скрепяване на отношения.

# 484
То няма и как да разберем.
Никой няма да си признае публично, нали така. Simple Smile

# 485
То не е и нужно.
Като живееш с някой дълги години, няма нужда от признание, то се усеща.
А тези, които са го усещали по-щастливи от преди не са ставали, напротив.
Освен ако не са запалени суингъри.

# 486
Не бих била толкова категорична за всички двойки.
Има двойки с различни динамики.
Суингърството е мижи да те лажем. Хем ги е страх да се разделят, хем искат чуждо. Лично аз не го намирам за ок, но и то е вариант за някои двойки.

# 487
Хората са елементарни същества - там, където им е приятно, има тръпка, има нещо недостижимо и забранено, има обща тайна и общ "враг" (съпрузите, съседите-клюкари, колегите) се появяват чувства. Не си ги носят вкъщи.

# 488
Точно със секс се оправят.
Гледам сега един сериал.
Семейни двойки улегнали с деца, до болка познати си един на друг, единият в едната двойка е по-чувствителен и сексуален – в едната двойка жената, в другата мъжа. Половинките им по-студени, обрани откъм израз на чувства, безчувствени.
Дамата с незагасналото либидо от едната двойка си направиха любовна двойка с мъжа от другата.
Времето в сериала е доста консервативно - действието се развива преди 45 години.
Тя го начуи да с ецелува с език и още неща за любовта и секса, той започна да вижда жена си с други очи и да я преоткрива.
Така че – не се знае кой заек откъде ще изскочи.
Добрият секс в двойката е задължителен.
Иначе винаги има "изпускане" и компенсации в един момент. И следва разпад. Сега – наясно съм, че много хора живеят така цял живот, но лично за мен е вегетиране и хабене на човешки ресурс. И дори не говорим за ежедневни секс маратони от по 787 пъти, а за самото отношение/желание към партньора, че ти е приятно да го докосваш или да сте близо един до друг.
Та.
За мен липсата на интимност и близост в двойките е основен проблем и причина за разпад и търсене на интереси встрани.

Абсолютно съм съгласен с вашето мнение. Бабите имат една приказка че възглавницата сдобрява, и мисля че са прави!

# 489
И как точно се прави секс с човек, на който си ядосан или те е разочаровал с поведението си?

# 490
И как точно се прави секс с човек, на който си ядосан или те е разочаровал с поведението си?
И аз питам същото. Иначе моите методи били токсични и шантави. Smile

# 491
В една връзка сексът има много функции. Не е само удоволствие, не е само за поддържане на физическото здраве, нито на психическото и егото, но е и демонстрация и деклариране на чувства и привързаност. В много отношения е подобен на взаимното пощене при маймуните или взаимното близане при лъвовете. В този смисъл е трудно да се каже дали сексът е следствие или причина за добрата връзка, но няма съмнение, че е нужен. И трябва да се прави. За мен хората спират със секса по-рано отколкото е нормално за възрастта и кондицията им просто заради мързел. Знае се, че няма да избяга, а днес съм изморена, утре не съм на кеф, после има интересен филм, после глава боли и така лека полека става веднъж седмично, веднъж месечно, за Коледа и Великден... И така в един момент хората се усещат, че са квартиранти. А с малко усилия е можело и да се спасят нещата.

# 492
Е то, ако разсъждаваш, че трябва да се прави или усетиш, че другия го прави защото трябвало, вече са изпуснати нещата.

# 493
Е то, ако разсъждаваш, че трябва да се прави или усетиш, че другия го прави защото трябвало, вече са изпуснати нещата.

Не мисля. Малко е като фитнеса - ходиш и да не ти се ходи, но това не значи, че не обичаш да ходиш и го правиш насила. Или със ските - сутрин не ти се става за да ходиш на студа, ама отидеш ли - луд кеф.  Та да не ти се прави особено в момента не значи, че не ти се прави по принцип, а че ако с малко усилие почнеш апетитът после си идва с яденето. Някои хора май чакат да им се приправи секс все едно им се пишка, тоест да те ръчка отвътре и да те подканя физически. Обаче много по-често нещата са някак неутрални - не те  е подгонил хормонът чак да усещаш мерак, ама не е и като да не ти е кеф като се почнете. А после вече нещата се наместват.
Естествено, много хора ще са против тази моя теория, но няма лошо. За мен тя е работеща.

Разбира се, не става дума за случаи, когато наистина не ти се прави и нямаш привличане към човека.

# 494
Разбирам гледната ти точка в стил 'с яденето идва апетита', но не я намирам за правилна.
Аз и на фитнес ходя с желание, и на ски или каквото там друго ползваш за сравнение.
Който иска да го прави по задължение, негов избор.

Общи условия

Активация на акаунт