Помощ! Кокоши трън

• 573
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! Малката е на 2г. и 4м. и наскоро видях, че на ръката има 3 кокоши тръна, от които единият е дълбок. При мен често излизат от години, така че вероятно аз съм я заразила. Наясно съм, че причината е ЧПВ и нисък имунитет. Моля, дайте ми съвети, предложете някой добър специалист в областта или хомеопат, който да помогне.

# 1
  • София
Купуваш прополис и лепиш малко парченце за една нощ. Това е.

# 2
Криотерапия, но е болезнена и за толкова малко дете едва ли ще стане. Мисля, че лекарите ще предложат и други варианти, но ще отнемат повече време и ще са по-непродуктивни.
Ти си направи криотерапия за колкото време каже лекарят, за да се отървеш от кт. Може да е неправилно лечение, а не нисък имунитет.

# 3
Прополис на пръчка, отчупва се малко парченце и се лепи на мястото.

# 4
Преди години имах такова на стъпалото. Помня че лепях едни пластири с една зелена точка на тях (някаква салицилова киселина или нещо такова). Доста бързо ми мина, но и самия трън беше доста малък.

# 5
  • София
За дете не, но има лазерни центрове за теб. Изгарят ги (лекар ги изгаря) и проблемът се решава завинаги. Болезнено е, но за сметка на това много ефективно.

Криотерапия (третиране с течен азот) правиха на дъщеря ми - 4-5 годишна беше, не е плакала, нито я е боляло.

# 6
Прополис (като пластилин), малко топченце и прилепваш върху кокошия трън. Отгоре се закрепва с лепенка.

Така ги махнах при моето дете миналата пролет (бяха на краката, болезнени, едва ходеше)

След което подсилих малко имунната система. До момента няма поява (аз също знам, че са вид hpv)

ПП: първо опитах с лепенките с точката. Нямаше ефект, а и отделно се усетих, че на деца под 16 не се дава аспирин 🤔не знам тези “точки” дали не пипадат в същата лекарствена група

Вземете прополис, най-безобидното за мен решение

# 7
  • Банско
Аз съм чела че с бананова кора се слага на кокошия трън и така цяла нощ. Една приятелка си беше махнала така, поне е безобидно като опит.

# 8
Опитахме и с кора от банан тогава (започнах да чета из нета за някакво “народно” лечение”, но понеже много я болеше , та чак накуцваше, примолих се на пчелар да ми даде малко прополис и мн бързо настъпи облекчението

ПП: бях писала и в тема на дерматолог тук, защото имаше едни “образования “ и на ръката. Оказа се, че е същия “вирус”, но на ръце проявлението е различно от това на краката. На тях също сложих прополис и изчезнаха и там

Дописвам се, ето тук мнение 453 https://m.bg-mamma.com/?topic=1582110.450 и отговор от специалист 467

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 17:14 от fotokod

# 9
Преди години имах такова на стъпалото. Помня че лепях едни пластири с една зелена точка на тях (някаква салицилова киселина или нещо такова). Доста бързо ми мина, но и самия трън беше доста малък.

И аз съм ги ползвала тези пластири. За по големи трънове трябваше да подменям лепенките,
защото след няколко дни първия губи ефект.

# 10
Аз се сдобих с тези красоти докато бях бременна. На края едвам ходех. Никакви прополиси не ми помогнаха. Много време ми отне и с криотерапия, представям си какво щеше да е с прополис и то без да махам мъртвата кожа над тръна, която се изтъргва преди терапията и не е много препоръчително да го правиш сам. Тогава имунитетът е нисък така или иначе. Иначе лекарят ми ми е казал, че след известно време по принцип тялото си се справя само с тях, стига да не се самозаразиш до тогава.

# 11
Здравейте , на сина ми му се показа кокоши трън на стъпалото,но не е пробил стои си под кожата .Слагахме лепенки , лекарство но то като е под кожата не виждам ефект.Чудя се ,какво да правя.А го боли,като стъпва .

Общи условия

Активация на акаунт