Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 673
  • 822
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ти мандаринка! Да разбирам ли че не е трудно и да изхвърляме корнизите за щори. Ще се разходим и до ЮСК и докато оправяме другите неща ще умуваме и по това.

# 496
Majorica, премерете височината от тавана и самите прозорци. Продават се стандартни пердета с височина 2.40 и 2.60 за таванен монтаж и 2.40-2.45 за тръбен. Има всякакви - най-търсени са блекаут.
Едно пердета с размер 140/240 може да намерите на цена от 10 до 25 лв в Синсей,Юск и др. подобни.
Най-добре ще е,ако може да сложите корнизи, на които да пасват такива готови пердета. Не се занимавате с шивачи, а стоят красиво и модерно.

# 497
Маджорика,

Направих същата грешка в един имот и получих по- страшна от  вашата картина, а на аромат и бели червеи - същото.
Отговаря ми, обижда , крещи и т.н.
Затова дисциплина и редовен контрол.
 Аз бях съчувстваща, мила, отстъпчива, не ходех, да не я безпокоя и пр. и пр. , та сега и на мен фирми отказват, да чистят.

# 498
Majorica, в салекс продават и по 1/4 от цял плот, режат и по малки парчета от него. Рязала съм с дълбочина 30см, кантират отвсякъде.
Например случаен :
Скрит текст:

# 499
Събирахме пари за ремонт на банята, че е с кафяви плочки и черни фуги, изглеждащи като че е мухъл. Сега всичко отиде по дяволите, затова кухненските шкафове ще са от хоп мебели или от Виденов. Знам, че има места за разкрой и кантиране, но не знам дали тези от цитираните фирми се навиват да монтират собствен плот.

# 500
Ако ще ви я монтират те- имат инструменти да отрежат, и без това отвор за мивка в повечето случаи се прави на място.

# 501
Като чета направо се плаша. Бях решила да сложа и вградена миялната сега на 3 стайния, но колкото по-малко неща за разваляне толкова по-добре - това и на база опита от тези дни с горката пералня, за която дадох 130 лв и пак не работи, скачане от майстор на майстор няма смисъл, по-добре нова и по-добре без миялна да не готвят и цапат много.

# 502
По фирмите за разкрой (и не само) мисля продават готови 50см дълбоки плотове. ( 80см или 90 беше има май) Отделно режат.
Има и шкафчета по 40-45см дълбочина (напр кухня Дарина на Виденов)

Ако щорите са счупени само отдолу, сменя се лесно и е евтино. Около левче е една "тежест", а въженцето и то е няколко лева.
Има тук, по градовете да се продават части за щори, а също и алиекспрес.

За моя случай, ако ще има микровълнова, тя ще е на плот с празно пространство от фурната, естествено няма да я сложа директно отгоре. Даже мисля да нарежа от тия новите плотове от акрилен камък и да направя рафтове по тая колона.

Дилемата ми не е толкова да не изпусна тези, които въртят през ден мусаки и баници, а по-скоро да е естетично и "да хваща око".
Аз рядко имам хора над 30. И не са семейни. Какво пък толкова ще кулинарстват.
Не ми се ще да намалям хладилника, още повече пък с мини-вариант. Дори на 50см широк и 1.80 висок хладилник ми се вижда прекалено малко.

Шкаф мивката много ясно, че няма да е 40.
Самото корито на мивката ще е 40, да има място за вградени котлони до нея, а самият шкаф ще е 80 или 70см. Отдолу ще има място за миялна, още повече, че не е задължително да се постави веднага, ако видя зор.

Ако сложа пълна ширина 60 за фурна (може и без колона, да има повече плот), още 60 за хладилник от другия край (с микровълнова отгоре евентуално) и остават 70 за шкаф мивка, от които само коритото ще е 40.

# 503
# 504
Majorca,
много мили спомени ми върна снимката на твоята кухня - със старателно подредвни чашки за кафе, много грижа и уют излъчва.

За останалото: потресена съм.  Тия младежи от малцинствата ли бяха?
Не искам да звучи като упрек, по-скоро като съвет - като правите огледи, оглеждайте ги и наемателите! Гледайте дали са спретнати, дали идват с чисти обувки, гледайте им зъбите (ей сега чакам пак да се видя в темата за страшките, че вече бях изтипосана там заради прословутия ни заек), въобще - при лоша лична хигиена е много вероятно и хигиената в жилището да е лоша. Ръцете им дали са мръсни, дали имат някакви нервни тикове, дали са със зачервени очи други видими белези на пристрастяване. Слушайте и как де изразяват - ако ви звънят за "апартаментчето" е много вероятно да омаловажава и вложените ви средства и усилия в него.

Изненади винаги може да има. И аз съвсем скоро имах лоша преценка за гости на морското. Нещата ескалираха до реплика на мъжа ми: "Не ме интересува ще плащате или не, решавайте дали ви харесва или не и ако искате - лично идвам да ви помогна да си съберете багажа". Отчитам, че и аз прекрачих границата на деловите отношения и подходих с много симпатия и лично отношение и старание. От всичко най- много ме е яд, че хората си развалиха почивката, защото наистина изглеждаха много симпатични. Та, случаи - всякакви.

Ама поне един фейс контрол първоначален не е излишен Simple Smile

# 505
  • Бургас
krasimilo, защо така стана, т.е. каква беше причината за проблема?
Че и ги жалиш, че си развалили почивката...

# 506
  • София
Освен фейс контрол и малко съмнение бих вложила.
Ако незнайно брокерче ми доведе двама левенти от Левуново - договор няма да се сключи. Пък ако ще и по 3 депозита да дават.
Собственичката дали ги е проучила какво работят, къде са живели до сега?
Като поговорим, като им взема личните данни уж за сключване на договора ще им прегледам  историята. И после може да се окаже, че отказвам да ги допусна - ами детето ми спонтанно е решило да ползва имота. Това ако трябва да се оправдавам пред брокера.
За мене е по-добре известно време да не получавам наем, вместо да се хвърля на първия срещнат.

# 507
Видях погрома, мъка е но ще се изрине.
Тези шори са много трудни за поддръжка, имам такива и уж се поддържат редоивно,  много изпокъсано има. Отделно от слунцето прегарят и всеки път е мъка докато ги сваля без да счупя някое парче.
Перат се само в леген, и после трудно се закачат. Съвета ми е, махнете ги и най евтини пердета от Икеа или ЮСК.

Товалетната наистина иска яко търкане и няколко литра белина и поне един кислол.
Кураж.

# 508
Малките фурни пекат доста добре, даже идват доста силни ако изпуснеш за 5 минути - яденето прегаря. Предполагам, защото нагревателят е по-близо. Известно време и аз ползвах такава и даже ги смятам за много добър бюджетен вариант. Трябва да има подходяща поставка - мебел като масичка, плот или подобно. За да е на удобна височина. Иначе си пече всякакви ястия без проблем. Пиле на грил не съм правила, но ако има необходимите приспособления - защо не. Само не знам дали имат вентилатор.

# 509
krasimilo, защо така стана, т.е. каква беше причината за проблема?
Че и ги жалиш, че си развалили почивката...

Ще споделя на някоя среща на КАН. Simple Smile

Иначе да споделя, че много омеквам: наемателят ни е викнал фирма да му почисти матрака (аз с моята перяща само бях замазала и омазала положението) и килима и ми прати снимки.Толкова добре се е получило, че спонтанно реших да мунпоема тоя разход, който се оказа доста скромен.

Друго нещо, което искам да споделя е, че заради краткосрочното отдаване се наложи да се регистрирам по ДДС и в Регистър Булстат. Бях напът да съжаля, предвид голямата бюрократична и няколкото справки, декларации и бъгващи се сайтове, искането да обяснявам година назд какво съм плащала и защо някой ми е превеждал пари, ми направи много добро впечатление сблъсъкът ми с институциите  - в лицето на служителите им. Обясняват, дават насоки, отговарят търпеливо на въпроси. От Община  Созопол също отговарят по мейл и телефон. Въобще, дано все повече такива държавни служители да има.

Общи условия

Активация на акаунт