Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 739
  • 822
  •   1
Отговори
# 210
Частно лице съм. Вчера сутринта пуснах обяви в групите във фейса, че отдавам двустаен и до 10 ч. го наеха само по снимки.
Истина е, че наистина предлагам качество и метро на 4-5 мин пешеходно растояние в нова сграда.
Има реални обяви, а за такса оглед разбирам сега .....
Да разкажеш малко повече за имота- вид, локация, обзавеждане, кандидатите, наема, депозит...
Комплекс, двустаен, всички уреди са АЕГ,Миеле, Самсунг, отделно от ТЕца климатик Митцубиши. Само огледалото в банята е 560лв., а полилеите съм си ги носила на гръб от Лондон.
Това е на прима виста.
Отделно отдавам още три жилища от май станаха около 10г.
Благодаря много за описанията.

И на мен ми се струва нисък наема спрямо това обзавеждане или поне, което аз си представям като визия при така споделените вложени материали, не че не може и тя да липсва де.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 19:00 от drago_2008

# 211
  • Варна
Аз така и не разбрах къде е този мистериозен апартамент, освен, че е до метро. Това би могло да бъде и в Обеля. В такъв случай по се ядват сметките.

# 212
В затворен комплекс Smirk, поне аз така възприех информацията. Това влече и допълнителната такса за подръжка.
Но както и да е, пожелавам на хазяйката читави наематели и да се задържат по-дълго.

# 213
Е то на Овча купел и Обеля полилеи от Лондон се връзват идеално.
То някак неестествено  ми идва да допусна съчетаване на такива локации с описаното обзавеждане, но наистина всичко е възможно.

# 214
1200-1300 си е масов наем за двустаен вече,нов,лукс. За повече трябва да е нещо ексклузивно тип Докторска или дадено на чужденци. Интересно ми е има ли някой да отдава успешно подобен на цитирания за чувствително по-висок наем (например 1500 и нагоре) и наемателите да са се задържали над година? Колко време му е отнело да ги намери (колко време е стоял празен).

# 215
Да. За два дни наето, трета година. Малко под 1500. Но няма да навлизам в подробности. Не е докторска.

# 216
А кои групи следите и участвате във Фейсбук?

# 217
  • София
1200-1300 си е масов наем за двустаен вече,нов,лукс. За повече трябва да е нещо ексклузивно тип Докторска или дадено на чужденци. Интересно ми е има ли някой да отдава успешно подобен на цитирания за чувствително по-висок наем (например 1500 и нагоре) и наемателите да са се задържали над година? Колко време му е отнело да ги намери (колко време е стоял празен).
Чета ви от известно време, защото нямах никакъв опит с отдаването на имот под наем. Определено много полезна тема. Провокирана от горния пост, реших да се включа и да отговоря.
Отдавам едноспален апратмент до метростанция, контролиран достъп, висок клас уреди на чужденец втора година за 1300 евро + 200 евро паркомясто.
Имотът не беше закупен и направен за тази цел, но така се получиха нещата. Simple Smile
Доколкото си спомням за около 2 седмици се отдаде чрез брокер.

# 218
  • Бургас
@dany1, в луксозния апартамент в Бургас уредите нямаха нищо общо с цитираните от теб марки.
Пералнята беше Сименс Simple Smile

Тутанкамон, не ги слагам в един калъп всички наематели, минимизирам риска. Не ми отговори на въпроса - ако по невнимание счупиш огледалото и ти поискат от депозита 560 лв. как ще реагираш?

В единия апартамент оставих винтидж огледало от предишния собственик, сигурно е на 60 години вече. Не е ръждясало. Има прекрасни икейски огледала и за под 100 лева.

Oceans, къде е 1300 евро, къде - 1250 лв. Определено добра сделка.

# 219
@dany1, в луксозния апартамент в Бургас уредите нямаха нищо общо с цитираните от теб марки.
Пералнята беше Сименс Simple Smile

Тутанкамон, не ги слагам в един калъп всички наематели, минимизирам риска. Не ми отговори на въпроса - ако по невнимание счупиш огледалото и ти поискат от депозита 560 лв. как ще реагираш?

В единия апартамент оставих винтидж огледало от предишния собственик, сигурно е на 60 години вече. Не е ръждясало. Има прекрасни икейски огледала и за под 100 лева.

Oceans, къде е 1300 евро, къде - 1250 лв. Определено добра сделка.

@Tintina, много повече би ме притеснило, че счупеното огледало носи 7 години нещастна любов, отколкото цената, която наемодателя би поискал за ново такова.

А ти ще върнеш ли изцяло двойния депозит при положение, че апартамента се върне във вида, в който е нает и всички сметки са платени Simple Smile

# 220
Точно така, пералнята беше висок клас Сименс, преди месеци я купувахме. Новата фурна пък е АЕГ, но снимки няма.
Повтарям се, което е безмислено за тролове, но тоя апартамент е на смешна цена (сравнено със София), и е уникално просторен и на уникално добро място. 16квм спални, 30квм хол, 10квм коридор, 10квм кухня, 2 бани и отделно мокро. Размерът и разпределението е луксът, изложението, локацията, паркоместата до гза ти, а не каква марка ти е кафемашината. Сега на ипотеката го оцениха на половин милион.

# 221
  • Бургас
А ти ще върнеш ли изцяло двойния депозит при положение, че апартамента се върне във вида, в който е нает и всички сметки са платени Simple Smile

Статистически досега са ми издавали имот четири пъти.
Нито един път не е върнат във вида, в който е нает.
В ранните години на "демокрацията" институтът на двойния депозит не беше познат. Задоволявахме се с един.
В единия случай беше необзаведен и депозитът се върна след приспадане на сметките.
Във втория не го върнах, защото наемателят беше изхвърлил мой диван и пералня.  
В третия - ще водя дело за щети, които надхвърлят депозита четири пъти.
В четвъртия  - с двойния депозит, стигна точно да покрие счупени врати, лампи, огледало Simple Smile и почистване.
Това затвърди практиката на двойния депозит в кариерата ми на наемодател и показа, че съм на прав път Simple Smile
Надявам се някой слънчев ден да върна целия депозит Simple Smile И да не се налага да чистя и ремонтирам след наемателя. Дай Боже Simple Smile

# 222
Много ми е интересно,  отдадения за 1250 лв. и наречен двустаен, от какво се състои: холо-кухня и спалня или отделни кухня, хол и спалня.
 Това огледало за 560 лв. може да му е било "чарешката" и да придава стил. В такъв случай си заслужава.

Два пъти съм връщала 100 %  депозит, но с последната наемателка  депозитът от 2 наема не стигна и за оправяне на половината бакии.

# 223
Много ми е интересно,  отдадения за 1250 лв. и наречен двустаен, от какво се състои: холо-кухня и спалня или отделни кухня, хол и спалня.
 Това огледало за 560 лв. може да му е било "чарешката" и да придава стил. В такъв случай си заслужава.

Два пъти съм връщала 100 %  депозит, но с последната наемателка  депозитът от 2 наема не стигна и за оправяне на половината бакии.
Какви бяха?

# 224
Счупен нов шкаф холен немски, липсващи 2 скъпи високи барни стола, ликвидирани два нови 100 % вълнени килими в модерен стил, ликвидирани (заляти с боя, която се е просмукала)  2 претапицирани фотьойла и един претапициран диван четворка, неплатени сметки, неплатен наем, смяна на две скъпи брави, ликвидиран голям хладилник на 4 години, остамен тотален свинарник, счупени плочки, откачени чекмеджета и корнизи, чисто нов матрак  "Магнифлекс" итал.  за спалня за хвърляне ( протекторът е изчезнал, чисто нов съм и го предлага в опаковката от фабриката, също от Италия) и нямам сили да продължа.

Разсъжденията и са в стил :" Е, то всяко нещо му идва времето, хладилникът е на 4 години ( нищо че нов от чагазина и го оставих) , всеки може да разлее боя, на вас не ви ли се е случвало ... и пр. и пр.

Общи условия

Активация на акаунт