Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 616
  • 822
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Какво значи да губиш времето на брокер? Той това работи. Ясно е, че 9 от 10 огледа (примерно) няма да приключат със сделка. Това да не е кварталната пекарна - всеки, който влезе, да излиза с хляб?

# 181
Има такива хора (в чужбина са ми разкзвали, как отиват да видят скъп имот ей така, защото им се гледа). В България не е точно същото, но пак има т нар "туристи", които ходят на оглед без да имат намерение да купят/наемат.

# 182
  • Варна
Дори и да има “туристи”, не е редно сериозните клиенти да плащат за това. Брокерите да си сметнат риска и да си калкулират цените на услугите. Как 98% от агенциите работят десетки години без да взимат тези такси?

# 183
Може да го измислят прогресивно.
Например 2-3 огледа гратис, но после скачат прогресивно.

За 10лв не се местя. Че те фирмите за посещения за ремонт на уред си вдигнаха такса посещение от 50 на 70лв. И си подбират поредните часове да са в един квартал.

# 184
Не е заради губене на време, а защото комисионната при отдаване на малко жилище е малка, а желаещите за малко жилище- много.

# 185
Аз да споделя,че активният сезон започна. Обаче много претенции,изисквания от страна на наемателите. Затова предпочитам такива с брокер - да са се обрулили малко какво реално се предлага и какво нереално се обявява и да дойдат,когато вече са с депозита в джоба.

# 186
Когато плащаш е нормално да имаш изисквания за това, което ще получиш.

# 187
Разбира се,че всеки има изисквания, но е добре да си приготви бюджета за тях. А не както каза dany1,да търсят с тераса или с три стаи,а да имат бюджет за едностаен. За мен тези огледи са подготвителни, запознаващи с пазара.Не искам да съм опитно зайче и да ми водят туристи да ми се мръщят,търсейки нещо,което не съществува,a да губят и моето време.

# 188
  • София
И с брокер да дойдат пак няма гаранция какво им е казал брокера преди товау освен ако не е твой, доверен.
Преди години продавах имот, в обявата и снимките се вижда всичко. - Идва брокерка с някакъв известен волейболист. Момчето обиколи апартамента, но продължава да търси нещо. В коридора имаше ламперия, бута я, дърпа.
Моята брокерка пита какво прави и той обясни, че търси 5 стаен апарт. Моя е 3 стаи, няма как да го разширим. Тогава неговата брокерка заяви, че планира да накара и съседите с двустайния да му го продадат и да ги обедини. През това време купувача я напсува и избяга.

# 189
  • Варна
Когато плащаш е нормално да имаш изисквания за това, което ще получиш.
Разбира се! Също е нормално тези изисквания да са съобразени с пазара. И аз искам нова и мощна кола, но за 10 бона няма кой да ми я даде. Това не е изискване. Също е нормално ако имаш дадени изисквания например за ниво на обзавеждане, да ходиш по огледи на жилища, които покриват това изискване, а не на по-зле обзаведени и да започнеш да изискваш от собственика да ти смени спалнята, да ти сложи още един гардероб, да ти остъкли терасата и да ти купи прахосмукачка и мултикукър (коя беше кан-ката тука, дето ходила да избира скъп тиган за италианеца…).
Шарено е по време на огледи, определено, от двете страни.

# 190
Изисквания, може.
Претенции, не може.
С претенциите, обратно през портата, и ... дОма.

Имал съм наематели, ми те искат за 700-800лв да съм им секретарка и слуга, освен, че им давам апартамент. Всеки ден имаха с нещо да ме занимават. Не знам, сваляше ли ме тая наемателка, ама по едно време приятелят ѝ пое инициатива и ѝ каза на него да се обажда, като има от нещо нужда. Ту асансьора спрял, ту загубени ключове, ту сушилник, ту комарник, ту се запушила мивката, ту казанчето незнам кво, ту фурната, ту душа, ту мистериозни въображаеми шумове, отсам, оттам, откъм коридора. Да не кажете ся, че уредите ми са скапани. Нови са, като навсякъде. Следващите наематели там (нито другаде) не са видели никакви проблеми.

# 191
Частно лице съм. Вчера сутринта пуснах обяви в групите във фейса, че отдавам двустаен и до 10 ч. го наеха само по снимки.
Истина е, че наистина предлагам качество и метро на 4-5 мин пешеходно растояние в нова сграда.
Има реални обяви, а за такса оглед разбирам сега .....

# 192
  • Варна
Браво. Освен качество и локация, явно предлагаш и ниска цена. 🙂 Започне ли бой за апартамента минути след качване на обявата, значи не сме си сметнали добре наема.

# 193
Частно лице съм. Вчера сутринта пуснах обяви в групите във фейса, че отдавам двустаен и до 10 ч. го наеха само по снимки.
Истина е, че наистина предлагам качество и метро на 4-5 мин пешеходно растояние в нова сграда.
Има реални обяви, а за такса оглед разбирам сега .....
Да разкажеш малко повече за имота- вид, локация, обзавеждане, кандидатите, наема, депозит...

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 15:28 от drago_2008

# 194
Мирише ми, че е бил 2ст под 1000.
То така и аз ще го взема. Дето не ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт