Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 608
  • 822
  •   1
Отговори
# 195
Не е задължително да е подценен. Сега се активизират студентите, каквото е било по-евтино пролетта и началото на лятото,вече е отдадено. Връщаме се пак на съотношение повече търсещи спрямо предлагащи. Аз лично не вдигам цена,а гледам да подбера по-читави хора.

# 196
Браво. Освен качество и локация, явно предлагаш и ниска цена. 🙂 Започне ли бой за апартамента минути след качване на обявата, значи не сме си сметнали добре наема.
Наемът е 1250 лв и два депозита.

# 197
Частно лице съм. Вчера сутринта пуснах обяви в групите във фейса, че отдавам двустаен и до 10 ч. го наеха само по снимки.
Истина е, че наистина предлагам качество и метро на 4-5 мин пешеходно растояние в нова сграда.
Има реални обяви, а за такса оглед разбирам сега .....
Да разкажеш малко повече за имота- вид, локация, обзавеждане, кандидатите, наема, депозит...
Комплекс, двустаен, всички уреди са АЕГ,Миеле, Самсунг, отделно от ТЕца климатик Митцубиши. Само огледалото в банята е 560лв., а полилеите съм си ги носила на гръб от Лондон.
Това е на прима виста.
Отделно отдавам още три жилища от май станаха около 10г.

# 198
  • Бургас
И как ти излиза сметката с този наем, скъпите уреди и огледалото от 560 лв.?

# 199
Факта че се отдават 3 жилища вече 10 години, а това е четвърто, само по себе си говори, че @Koen_the_koen си е направила добре сметката Simple Smile

# 200
Аз имам бивши колеги, с огромни заплати, дават няколко жилища под наем. Не правят никаква сметка. С парите от заплати финансират ремонти и обзавеждане, както и скъпи строители.

Аз давам много жилища под наем, като една група в Ст град направиха 10г и се изплатиха 100% за това време. Това е правене на сметка. С парите сега купувам нови.
Извинявам се, но за мен 600лв огледало за баня не е правене на сметка.
Аз преди 2 месеца отдадох двустаен в най-слабия сезон за 1200лв. Огледалото вътре е за 15лв. Междувременно това е един от апартаментите, дето направи 10г и се изплати. Ремонти и подмяна не съм правил.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 18:03 от Не се сърди, човече

# 201
  • Варна
На такива ниски цени много ясно, че ще има наематели. Това не отговаря на въпроса. Колко струват тези апартаменти в момента, колко са ѝ вложенията и колко пари от наеми е събрала за тези 10 години? Има едно понятие “възвращаемост на инвестицията” или ROI. Много наемодатели дори не осъзнават, че са на минус, понеже там капе нещо си, особено ако отдават наследствени жилища. Това е пълно невежество и лоши или никакви сметки. Иначе за техните наематели е бинго и е нормално да се радват.

# 202
Факта че се отдават 3 жилища вече 10 години, а това е четвърто, само по себе си говори, че @Koen_the_koen си е направила добре сметката Simple Smile

Колега, съвсем добранамерено - не е задължително броят на жилищата да има връзка с добре направената сметка.
След описанието на техниката и обзавеждането, на мен също наемът ми се струва несъобразен. По-точно този наем би могъл да бъде постигнат и с по-скромно обзавеждане.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 17:38 от EmmaT

# 203
Приемете че освен вашия модел на отдаване на жилища може да има и други наемодатели с добре обзаведени жилища, които са също печеливши.

# 204
  • Бургас
Не са печеливши, там е работата.
Един писюр и огледалото за 560 лв. е заминало на боклука. И е гаранция за бъдещ проблем, защото от твоя депозит ако удържат 560 лв. за огледало, едва ли ще си хепи.

Няма лошо, нека да се радват наемателите, изкарали са късмет.
Но такъв наем може да се постигне с много по-бюджетни уреди и обзавеждане. Масово двустайните вървят по толкова.

# 205
Ох, Тинтина, накара ме да търся в Гугъл думата "писюр" Laughing

И аз, като четох описанието на обзавеждането, не повярвах на цената. Така обзаведен, апартаментът си има таргет, но това определено не са фейсбук групите. И наемът трябваше да е в евро, а не в лева. Като апартаментите на Аззи.

# 206
Тинтина, не слагай под един знаменател щерката с майка си и всички останали наематели, моля.

Отделно от това - по-добре ли е да се вземе огледало за 150-200 лв., което на втората година ще започне да ръждясва? Къде излиза сметката в този случай?

# 207
Започна да ме гложди любопитството за снимки, на този прословут апартамент, да оплакнем окото.
Щото, описание, описание, ама и аз слагам АЕГ, Самсунг, Бош, Сименс, няма да се излагаме, я. Само миле нямам.
Виж, огледалата ми са ръждясващи, каквото и да значи това.
Simple Smile

# 208
На коя година ще ръждяса огледалото? На 5-тата, 10-тата? За това време все ще съм натрупала някакъв капитал от наеми, за да го сменя. Дори да не е за 10-15 лв., все едни 50-100 лв. ще отделя за ново огледало.

Имам огледала още от социализЪма, нито едно не е ръждясало. Едно огледало, на тоалетка от 60-те гг. има 1-2 петна по ръбовете. Ама то е на 80+ години.

# 209
@dany1, в луксозния апартамент в Бургас уредите нямаха нищо общо с цитираните от теб марки.

Общи условия

Активация на акаунт