Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 681
  • 822
  •   1
Отговори
# 465
Не много свързано, но знаете ли модели, които не биха нагрявали много?

# 466
  • Бургас
Зависи от цялостния вид на жилището, аз също ги недолюбвам тези фурни именно заради асоциацията с "Раховец" и съответно "шкаф за "Раховец" Simple Smile
Ако шкафът е колонен тип, може и да не изглежда чак толкова зле.
Но на малка кухня шкаф колонен тип изяжда от плота.
Тази фурна ако е на плота, също ще изяде от мястото.
Сложи нормална фурна, ще дадеш 100 лв. отгоре.
Котлоните къде ще са?

Ако все пак искаш такава - има български, предполагам, че ще са по-надеждни.

# 467
Дани, аз също не препоръчвам. Имаме подобна в онзи таван, там въобще няма място за кухненски ред, затова такава взехме. Може би Краун като марка, но не съм сигурна, а в момента не мога да проверя. С 2 котлона отгоре. Гледахме да е с обем като показаната от теб, по-малките са като скара за сандвичи, никаква изолация, никакъв обем, едно пиле няма да се събере.

Проблеми:
- фурната не се затваря добре, съответно много топлина излиза през нея.
- не може да пече добре
- на нашата 3-4 пъти се разкача някакъв контакт на жиците, та се налагаше разглобяване и стягане, иначе не включваше или не изключваше една от функциите.

Скрит текст:
Но вече си нямам "майстор" да ми поправя, така че, ако някой ден пак пусна под наем помещението, ще мисля какво да направя.

# 468
Първо да кажа, че брокера трудно ще прецени дали даден кандидат е потенциален палачор. Хората външно изглеждат добре, но не му знаеш навиците и дали друса и пие. А в България брокерите са съвсем незаинтересовани.

Второ, крайно време е да дадете имената на тези хора сътворили такива огромни щети. Аз се отказах да си дам апартамента под наем да не стане като със Мйорка.

Трето, прикачете малко снимки от погрома, дамите тук ще дадат съвети, кое как по лесно ще се въстанови.

Лъки, сега се прибирам. Ще напиша имената. Направихме много опити да качим снимки, но не успяхме. Ако някой помогне, с удоволствие. Всичко вече е изхвърлено - просто не става. По кухненските е разливано, подути и смрадливи. Оставихме само този с мивка докато сменим с нова. Същото е и с леглото/синът ми се оправя/ но това е безнадеждно, и казанчето е счупено, не става въпрос за механизъм. И пералнята, и леглото, и холният ъгъл и матракът са изхвърлени вече. Престоят е две години. А и на едната маса краката са счупени - нея поне ще опитаме да оправим. Нови щори са за около 5-600 лв. Чудим се дали да сваляме корнизите и да монтираме такива за пердета , поне може да се изперат или купят нови.

Имената са: Георги Красимиров Георгиев и Костадин Димитров Стоименов и двамата от с.Левуново
И за справка два пъти съм отдавала с брокер. Миналият път и сега. В първият случай бяха вкарали котка/уж била 10дни / ъгловият диван беше унищожен, но не миришеше и депозита що годе покри нов. И сега е вторият път, представи се за брокер. Вие искате ли личната карта на брокерите, които ви налитат! Когато ние сме преценявали, не че е гаранция, но сме имали по-читави наематели и са живели по 8-9г.  И не сме от далеко, от София сме  и сме на няма 10 мин. от жилището. Помагайте как да качим снимки и благодаря за съчувствието!

П.П. На арестуваната "дама" не знаем данните.

# 469
Ами, точно, въпросът е, дали ще изглежда "евтино" и дали ще се отрази на наема.
От друга страна е доста по-практично. Аз бих предпочел такава фурна, а от година и половина ползвам само еър фрайър и котлон. Фурната не е включвана изобщо.

Поне при 3 кухни съм лимитиран точно на 190 см.
Един вариант е този:
Скрит текст:
Тук съм сложил миялна 45 и затова и съм се насочил към напречно сложени фурна и микровълнова в нещо като колона.
Но все повече клоня към миялните "кубче", които са под мивката.
При пълни 60см фурна и 60см хладилник остават само 70см за мивка и котлони, че и миялна отдолу. А стандартно шкафовете са по 80. В краен случай мога да го резна. Иначе, по-тесен хладилник или фурна.
Плот почти ще липсва. Ще се ползва кухненската маса.
Друго, което не ми харесва, че не виждам 50см широки вградени фурни, поне не и масови на ниска цена. Свободностояща фурна не ми харесва

Ако не е от фурна, ще трябва да се прави компромис с хладилника, а 50-55см по-трудно се намират (особено 2ра ръка). Или стеснена мивка.

# 470
  • Варна
Ако пишеш от телефон, цъкаш на бутончето “Отговори”.

Отваря ти се полето за писане и цъкаш над него на тази иконка:

Отваря ти се това:

Цъкаш на бутона и си избираш снимка от фотобиблиотеката на телефона. Цъкаш Готово, потвърди и си готова.
Снимките се качват една по една. Дописваш ако имаш какво да дописваш в публикацията и публикуваш.

# 471
За щори може да погледнеш в юск, евтини са и лесно се монтират, режат се на ширина ако не пасне на крилото, те имат около 5 размера ширини де. Под 20 лева е едната, не знам колко прозореца имате ...но може би няма да стигне 600 лева, а ще е на една трета от цената.

За готварските печки - единият кандидат наемател каза че изобщо не готви, трябваше му легло и баня, каза. Мъж беше.
Друга наемателка пък си носеше собствена печка, от малките отново.

# 472
  • Варна
Дани, ако търсиш надеждност, Елдом имат такива половинки фурни, но са малко по-големи и цената им е почти колкото на стандартна фурна. Но пак ти казвам - по-добре или нормална, или никаква, пък който иска, да си носи. Тия малките навяват неприятни асоциации още на етап разглеждане на снимки.

А мислил ли си за вариант малък хладилник от тези за под плот? Като студентка съм ползвала такъв в една гарсониера под наем, за двама души спокойно ни стигаше, хем си готвехме, че и месо от селото на гаджето мъкнехме. За малко жилище за един или двама души за мен е добър вариант. Има и рафтче фризер вътре, да има къде да си сложиш лед, сладолед и един - два пакета замразени зеленчуци примерно. И печелиш 60 см плот.
Друг трик за пестене на плот, който видях в едно еърбнб и после приложих в две наши жилища, включително настоящото ни, е окачен сушилник за чинии.
Скрит текст:

Така използваш вертикалното пространство между горен и долен ред кухненски шкафове, а плотът ти е свободен. Тръбата може да се допълни с всякакви аксесоари за окачване на кухненска хартия,  ръкавици и т.н. Микровълнова също може да се окачи, но не на тази система, а на специални ъглови планки, които също не са скъпи.

# 473

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 14:44 от majorica

# 474
За мен хладилникът е много важен. Някак не мога да си представя малък хладилник. Виждал съм такива. Компромисът е голям. Защото заради изолацията полезната площ става не 1/2, а 1/3.
Сега погледнах в емаг, 80л са.
Високите започват от 190л, най-малките. А има и по 300+л.
Може да се има предвид като резервен вариант.

При добре направена кухня, някак ми е странно точно една фурничка да загрози толкова. Не я планирам върху шкаф "раховец", а напречно, а над нея микровълнова.
Не съм го решил окончателно, ще видим

# 475
Дано сте със здрави стомаси. Три дена синът ми беше с непрестанни позиви за повръщане. Маските не помогнаха.

# 476
Над печката не може да сложиш микровълнова или друго, нагряват се много повърхностите!

Маджорика, в големи черни чували всичко и навън. Ще се изчисти.

# 477
  • Варна
За мен хладилникът…
Тук ще те върна в първи клас като ти напомня, че квартира не се обзавежда като “за мен”, а като за хората, които ще живеят там!

majorica, точно така си го представях и само докато четях описанието… кураж! Ще се оправи. Поне подовите настилки здрави ли са?

# 478
  • Бургас
Виждам много бъркотия, но като поизхвърлите, ще придобие друг вид жилището.
Пред щорите предпочитам пердета.

dany, има вариант за колона, в която да вградиш съдомиялната, отгоре да оставиш отвор за вградена фурна. На 60 см. Така ти се освобождават сантиметри за плот, мивка и хладилник. Важно е да има плот, а в твоя случай няма никакъв.
Ако не искаш колона, твоят вариант със съдомиялната кубче също е добър, но в мивка 40 см няма как да се побере, те са по 55 см. И  по-скъпи от тези за вграждане на 45 см.
От микровълнова не виждам смисъл.
Котлони има преносими. Точно такъв смятам да купя за втория софийски. На първото пак не сложих вграден котлон.
Идеята е да има плот, а който каквото си иска, да слага отгоре му - ако иска фрайер, ако иска кафемашина, ако иска - котлони.

# 479
Здравейте, завършваме този месец един едностаен близо до НСА. Кога според вашият опит е най-удачно да го пуснем? Спомням си, че в темата има отдаващи подобни жилища в студентски и малинова. Какви наеми поддържате?

Общи условия

Активация на акаунт