Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 25 341
  • 822
  •   1
Отговори
# 585
Majorica, идва ми нещо на ум . Защо ли с най любезен, загрижен тон  действително не изпратите мило писъмце на кмета придружено с чудните снимки, сякаш сте безкрайно заинтересована да върнете на квартирантите "покъщнината им" но просто не можете да се свържете с тях. И затова прибягвате до този начин на контакт.  Съвсем сигурна съм, че и родителите им са "тоз чалъм"  и за съжаление няма да има никаква полза от това.....Абе бай бабо да не те срещне мечка/в случая гадове за квартиранти/

# 586
  • Бургас
Подозирам, че този наемател е номад, може въобще да не е от това село, а може и родителите му да не са...

# 587
Не им разглеждай нещата едно по едно - боклук ли било, опикани дрехи ли било. Слагаш ръкавици, вземаш големи чували и всичко, което видиш вътре.

# 588
Не изхвърлихте ли вече боклуците? Колкото повече стоят..толкова по-зле и повече ще се омирисва и попива.
Да съм ги изринала вече. Маска и ръкавици, в черни чували и на контейнера. После минавам с белина подовете преди финалното търкане.
Никой няма да дойде. Хващайте се в ръце...невольо..невольо..няма я...действате!

Аз отдадох с двоен депозит. Хич не ми беше съвестно. Даже така отсях сульовците. Пише ми харесах, да я видя. Пиша му условията са двоен депозит и първи наем. И зачезва Joy
Супер..спести ми излишно ходене и губене на време да показвам!
Тези казаха ок, дойдоха, извадиха парите...подписахме и готово.

# 589
  • Бургас
Браво, teta75, ще го утвърдим по всички географски ширини института на двойния депозит Grinning

# 590
Ядно ми беше. С шпакла да им чистя мазньочите по котлоните....то да не забършиш след ползване..аман.
Ми писва. Щората скъсали. Как да е.
За юни бяха платили. Юли почистих, не съм бързала,  ходихме на море...отсявах...и от август с двоен.
Ще ходя първите месеци на място!

# 591
Не им разглеждай нещата едно по едно - боклук ли било, опикани дрехи ли било. Слагаш ръкавици, вземаш големи чували и всичко, което видиш вътре.

Вече е сторено. Написах го за тези, които смятат, че трябва да намеря свидетели и да правя опис, видите ли!

# 592
  • Варна
Didi, мой познат купи това легло за скъп апартамент под наем. Стои много красиво.
https://www.polihome.bg/bg/ependumeno-krebati-raziel.html
Балгодаря, но е тройно над бюджета ми и не ми харесва.

# 593
Нещата не опират до няколко дребни риби, теглили ипотека.
Светът е превзет от корпорациите и бордовете. А те имат нужда от евтини пари. Всичко при тях е пирамида.
Модерна икономика.
Именно. Въпросът е кои ще надделерт - тези, които имат нужда от евтини пари, или тези с парите, които не искат да си ги дават назаем евтино, а имат нужда от възвръщаемост, която да бие барем инфлацията.
Последните години първите очевидно надделяват, а по-натам не се знае.
Дребните риби само могат да се качат на влака като видят че тръгва, дет се вика, и да слязат като видят че бие спирачка. Не могат да го карат.

# 594
Излезаха изравнителните сметки към Топлофикация. Купонът започва.

# 595
  • София
Излезаха изравнителните сметки към Топлофикация. Купонът започва.

Защо, какъв е проблема?
Мой наемател си тръгна на 01.05 - кротко си чака септември за евентуално връщане на депозита или част от него.
А може и да е надплатил - ще видим.
Преди него имаше 2 моми, по същия начин чакаха търпеливо.
Все пак това е описано в договора и са запознати.

# 596
  • Варна
Да се отчета - отново минавам в отбора на тези, които са и от двете страни. ММ прие оферта за работа в Търново и набързо наехме жилище там. Няма да освобождаваме нашето лично във Варна. Мислим да се прибираме всеки уикенд, също и в дните му за хоум офис. Тоест се очертава хибриден живот между двата града. Ще видим как ще потръгне.
Само не разбрах ние скъпо ли наехме или евтино отдаваме… Очаквах наемите във Велико Търново да са с 30- 40% по-ниски от варненските, а те се оказаха същите. Не ни е проблем, де, просто не бях запозната. Смело ще вдигнем нашите до пазарни нива.
Иначе за квартирата - наехме много хубав двустаен апартамент с паркомясто в нова сграда съвсем близо до центъра, за 750 лв и 1000 лв депозит. На снимки изглеждаше добре, но на живо се оказа още по-просторно и светло. Явно не умеят да снимат хората. Мисля да им направя хубави снимки, да си имат за след нас.
Повечето от вас знаят, че сме с куче. Писах във великотърновската тема тук във форума по друг повод - исках да се запозная с обхвата на синя зона поради тогава все още евентуалното ни местене, за да знам къде да търся. Не съм питала директно за оферти, но една съфорумка ми писа на лс, че отдават и още не са го обявили никъде. Видяхме се, видяха и кучето, харесахме се и подписахме.
Преди това звънях по няколко обяви от имот бг и навсякъде ме отсвирваха като чуеха за домашен любимец. Дори нямах шанса да обясня, че сме готови на двоен депозит, на проверки в имота, на каквото ще да е, че аз съм грумър и кучето се къпе професионално, че е национален шампион, професионално тренирано, че самите ние сме наемодатели и идеално знам за какво става въпрос… никой не иска и да чуе.
Та много съм щастлива, че имахме късмет да се намерим с наемодателите ни. И тъжна, защото директно се сблъсках с реалността наемател с куче от страната на търсещия. Това ме накара да си затвърдя избора, че в нашите жилища кучета винаги ще са добре дошли. Стига да се харесаме с хората им все пак.

# 597
С кучета е много трудно. С папагал, заек, морско свинче ще те вземат, но куче и котка... не.

# 598
Честито, Диди! И аз винаги съм се чудела каква е тая параноя от домашни любимци. Както многократно виждаме във форума и реалността, каквото може да направи човек и крава не може Simple Smile

# 599
Избор е. Не параноя.
Като ти опикае подовете и после смениш всички настилки..защото без смяна ще си мирише яко...и ще си назад с някалко хилки пари.
Хората поне не се изхождат насред стаите.
Това е разликата.

Общи условия

Активация на акаунт