Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 612
  • 822
  •   1
Отговори
# 675
  • в пералнята
В България не си го представям точно така да стане, защото нали се сещате, че положението е съвсем различно.
Ще се появят на вратата няколко момчета, облечени в черно с дебели вратове и хич няма да питат, ще се изнасяш или няма, направо бой.

# 676
  • София
Добре облечените в черно момчета не се появяват току така.
Трябва да си много близък с шефа им. Или някой близък да те препоръча.
За Сульо и Пульо няма да се надигнат от дивана и да  прекрачат закона.

# 677
  • в пералнята
Ооо, ще се изненадате колко много може да се постигне с няколко стотин лева.

# 678
Не е нужно да са момчета в черно. Все още има мъже средна възраст - съседи, приятели, познати, които биха се появили за респект. Без да нарушават закона.
На нашите географски ширини вярата и надеждата в закона и институциите, още от времето на Андрешко, не са на високо ниво.

# 679
Тинтина,
А защо не влезне с още пет човека и да се нанесат?
И да пусне в полицията за влизане с взлом, кражба, т.н.?

# 680
  • Бургас
Жената е възрастна. Живее в друг град. Съпругът й е тежко болен. Не може да го остави. Полицията отказвала да помогне, казали да води гражданско дело.
Жал ми стана за жената, че и водата им плаща.

# 681
Ооооо, деца, роднини? Някой?
Това е .... не знам....
Абсурдно ми звучи

# 682
За малкото време в тази група се начетох на неподозирани случаи... Хората са способни на много глупави неща.
И все пак, доста полезни - не едно, а две наум трябва да имаме.

# 683
  • Варна
Скрит текст:
Наскоро го фиксирахме тоя феномен. Особено след едни снимки с перденца.
Само дето аз не знам да се развеселявам ли или да се плаша.

Ако иска човек да обзвежда скъпо, sky is the limit. То и тук в темите някои говорят за по 100кЕ ремонти.
Това си е чисто "пране на пари". Независимо дали хората го осъзнават и дали имат нужда от това. Имали бол пари, налели.

Прочее, аз изобщо не съм от "най-бюджетните" обзавеждащи. Има такива уникални случаи, че да се уплашиш. Пример: шкафче раховец, печка краун-раховец, мивка 60 санта, че някой път и без шкаф, тапет-че вместо гръб на кухненския плот, някакъв балатум вместо настилка, някаква боя в банята вместо плочки, мебели на по 50 години, вмирисани (в нов апартамент), дето някой ги е изхвърлил, някакви стари етажерки от дъски, вместо горни шкафчета и тн и тн и тн.
Дани, относно онези снимки и онези перденца, никога не е имало критика да обзавеждаш по-скъпо! Коментарите бяха за промени, които не биха стрували и стотинка повече отколкото си похарчил, но биха имали по-красив и скъпо-струващ вид.
Пример - дали латексът ще е в деведесетарско зелено или в модерно сиво, цената ще е една и съща. Мебелите дали ще са в череша, венге или дъб - също. Перденца никой не говори да се поръчват за наематели от специални платове по 100 лева - метъра. Аз съм купувала от втората употреба в последната седмица преди ново зареждане, на цена 2,99/кг, просто съобразени като цвят и размер.
Наясно съм, че при мащабите, с които ти отдаваш, едва ли ти остава много време да обикаляш по магазините, да сравняваш цени и да ловиш находки. Но повечето жени тук в темата отдаваме не повече от 2 - 3 жилища и определено си правим сметката! Просто добавяме и щипка вкус.

# 684
Скрит текст:
Наскоро го фиксирахме тоя феномен. Особено след едни снимки с перденца.
Само дето аз не знам да се развеселявам ли или да се плаша.

Ако иска човек да обзвежда скъпо, sky is the limit. То и тук в темите някои говорят за по 100кЕ ремонти.
Това си е чисто "пране на пари". Независимо дали хората го осъзнават и дали имат нужда от това. Имали бол пари, налели.

Прочее, аз изобщо не съм от "най-бюджетните" обзавеждащи. Има такива уникални случаи, че да се уплашиш. Пример: шкафче раховец, печка краун-раховец, мивка 60 санта, че някой път и без шкаф, тапет-че вместо гръб на кухненския плот, някакъв балатум вместо настилка, някаква боя в банята вместо плочки, мебели на по 50 години, вмирисани (в нов апартамент), дето някой ги е изхвърлил, някакви стари етажерки от дъски, вместо горни шкафчета и тн и тн и тн.
Скрит текст:
Дани, относно онези снимки и онези перденца, никога не е имало критика да обзавеждаш по-скъпо! Коментарите бяха за промени, които не биха стрували и стотинка повече отколкото си похарчил, но биха имали по-красив и скъпо-струващ вид.
Пример - дали латексът ще е в деведесетарско зелено или в модерно сиво, цената ще е една и съща. Мебелите дали ще са в череша, венге или дъб - също. Перденца никой не говори да се поръчват за наематели от специални платове по 100 лева - метъра. Аз съм купувала от втората употреба в последната седмица преди ново зареждане, на цена 2,99/кг, просто съобразени като цвят и размер.
Наясно съм, че при мащабите, с които ти отдаваш, едва ли ти остава много време да обикаляш по магазините, да сравняваш цени и да ловиш находки. Но повечето жени тук в темата отдаваме не повече от 2 - 3 жилища и определено си правим сметката! Просто добавяме и щипка вкус.
Как ще е едно и също, като в единия случай имаме готов, направен апартамент и се пуска директно за 950лв едностаен, а във вашия вариант трябвало да сменя пердетата, да го пребоядисам целия и не помня още какво.
Как е 0ла разхода, просто не знам как го смятате и откъде да го подхвана. Едно пребоядисване е няколко хиляди. Отделно времето празен, отделно моето време.
Аз най-вече нямам времето да се занимавам и да се халосвам дни и месеци наред за неща, дето нямат влияние върху отдаването. Аз ако имах време за прахосване, щях да работя ИТ за 10к на месец. И пак нямаше да го употребявам да търся нови перденца и да пребоядисвам.
Разбирам да говорим за нов апартамент, дето още не съм тръгнал да го обзавеждам и спорим дали стените да са сиви или жълти. И сме в магазина и спорим дали пердетата да са такива или онакива.
Изобщо не е такъв казуса.
Столовете също, хем съм ги купил примерно по 25лв бройката, а не 120, хем и съм ги купил на едро и съм забравил. А самото купуване също е време да обикаляш. И черни да са бих ги купил и червени да са бих ги купил. Щото ми продават примерно 50 бройки. Даже и от хотел Вега като разпродаваха бих купил в стил Барок (или каквото е), ама ми свършиха под носа. Пак щях да купя сигурно 50 бройки.
Освен това, забелязвам, че намираш някакви критики, а после правиш нещата, които аз казвам, а не каквото ти проповядваш.
Спореше защо съм търсил холова гарнитура 2ра ръка и че нова щяла да излезе по-евтино. А после и ти търсиш неща 2ра ръка. На чужд гръб и 100 тояги са малко.

И най-накрая, съветът ми беше да си потърсите 2ра ръка столчета по принцип. А има и дървени и тапицирани и нови и стари и всякакви. Снимките ми бяха илюстративни и не основното. А не да се заяждате, че не били модерни примерите. За всеки вкус си има.

# 685
Възхищавам се на лекотата и разсъдливостта,с която отдава dany1 и му се получава. Просто евала.
За втората употреба аз не съм съгласна, защото при моите наематели амортизацията на чисто нови здрави мебели е голяма и не ми се връзва да обикалям (на дребно), да транспортирам и качвам стари неща,защото те вече са амортизирани и животът при моите наематели ще е по-кратък.
Давам пример - тапицирани нови столове - за три години успяват да прецакат и тапицерия,и конструкция. Как става,не мога да кажа.

# 686
Елементарен пример - защо да слага перде като и без перде отдава за същата сума? Дорри 20 лв да е ново перде...защо? Ми няма за какво. Лесно се асимилира. Простичко е. От просто по-просто!

# 687
Аз още преди си казах, тия пердета даже на мен не ми харесват, ама преди 9г такива са ми попаднали, а съм бързал и тогава.
Сега е вече свършен факт. Отдавна са сложени и никой не го е правил на въпрос, а 9г апартаментът не е оставал празен.

# 688
И аз съм съгласна с dany, но например ако нямаш кола всеки сайт който предлага безплатна доставка е за предпочитане пред това да ангажирам някой или да плащам за транспорт, в Юск транспорта се плаща, тук 30 там 40 лв и те се трупат. Практикер ми е един от фаворитите не заради друго ами безплатен транспорт, поръчка дори по телефона. 4 стола и маса 390 лв от там. Намерих по свежи като цвят но ще плащам доставка по Еконт, тапицирани пак.

# 689
  • Варна
Добре де, защо де сърдиш? Не се заяждам, просто си коментираме. Пребоядисвала съм много пъти и никога не ми е излизало “хиляди”, дори и да си калкулирам личния труд. Това е цена с шпакловка…
Ако е заварено положение, много ясно, че няма смисъл да се сменя цвета. Бях останала с впечатлението, че е твой избор.
За втора употреба - взимала съм разни  неща. Последно - холна масичка. Търсих с конкретна височина, а по магазините всички са едни супер ниски колкото седалката на дивана. Но ставаше въпрос за 50 лева и нещо, което тежи 10 кг и мога сама да го метна в колата и да го кача в апартамента. Иначе си спомням, че тук обсъждахме диван - нещо, което е обемисто и тежи, трябва да му плащаш транспорт и хамали за качване, евентуално и монтаж, и то малко се губи сметката, защото по магазините има много евтини модели. Разбирам масово да са по 1000 лева диваните, а да ти попадне обява за втора употреба за 100 - 200 лева, тогава - да. И с допълнителните разходи ще е много по-евтино, и ще си струва липсата на гаранция и отнетото време. Но реално по намаленията се срещат чисто нови по 300 - 400 лева в Айко и Юск, с безплатен транспорт, а в олх повечето продават с цени като на почти нови. Просто трябва да се огледа пазара и човек да си направи сметката.

Аз лично си продадох стария диван в олх тази зима. Купуван преди 4 години за 519 лв от Виденов. Абсолютно здрав, но с петно на тапицерията отзад на гърба от почистващ препарат Саво, който действа като белина. Петното остава скрито към стената, но го има. Пуснах то за 200 лева и се избиха да ми пишат. Жената, която дойде да го купи (обзавеждала квартира), беше наела малко камионче и баща ѝ и шофьорът го изнесоха. Не питах колко е платила.
А за себе си (за салон, който започнах да обзавеждам) купих мини клик-клак диванче пак от олх за 90 лв. Нови са по 350. Без пари, и лекичко, и влезе в колата, и ми е перфектно и като размер, и като цвят, и като стил, и като височина.  
Никога не съм отричала втората употреба. Просто купувам с мисъл. Трябва освен да е много изгодно, и да ми хареса. Да отговаря на това, което съм си запланувала като концепция. И мога да си позволя да загубя малко повече време в търсене, докато го намеря.

Общи условия

Активация на акаунт