Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 43

• 26 582
  • 822
  •   1
Отговори
# 690
Има много обяви за мебели втора ръка, някои дори ги дават безплатно, срещу задължението купувачът да си ги разглоби сам, да ги свали най-често по стълбите без асансьор и да ги транспортира. Наскоро познати на познати се опитваха да пробутат пиано по тази схема и не успяха. Та за мен е напълно разбираемо защо хората предпочитат да купят ново, особено с безплатна доставка и качване, понякога и с монтаж, и накрая да им излезе по-икономично като време, усилия и пари. Ако човек има хамали и бус или ако взема мебелите от склад, какъвто беше публикувала съфорумка - тогава по-става, но повечето случаи не са такива.

# 691
Тази холова гарнитура ми излезе 800лв с транспорта и качването, 5етажа пеш, по тесни стълби, защото не влизаше в асансьор (по спомен). В цената се включваше и изхвърляне на стара, която трябваше да се разпарчети, за да излезе.
Няма как да намериш ново такова нещо. Диваните Виденов са съвсем друго нещо.
Нито като количество, нито като качество отговаря.
Не знам фирма, която купуваш ново с безплатен транспорт ще качва 5 етажа пеш по криви, вити стълби. И ще сваля старата гарнитура.
1 диван не ми върши работа.
Не се сърдя, уточняввам каква е истината, защото ти пишеш неща, които не са така, както са написани.
Разбира се, че апартаментът вече беше боядисан и беше готов за отдаване. Снимките бяха от готов апартамент.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 12:34 от dany1

# 692
На юск безплатният транспорт е само до магазина, Пак трябва да имаш кола и ти да влачиш. До адрес искат 40 лева за един диван - това пробвах последно.

# 693
  • Бургас
При мен излиза безплатна доставката от Юск, доставят със Sameday.
По стълби и до пети етаж качват Виденов, Айко, Мьомакс, ИКЕА - по съответна тарифа. Сглобяват също, срещу заплащане.
За изнасяне на стари мебели пускам обяви, идват, разглобяват и изнасят. Пък ако и се подаряват, наистина се избиват за ред.

# 694
Я покажи? При мен е само до магазин. До АДРЕС както писах е платена, 40 лв ми начисли.

# 695
На мен са ми качвали от Икеа доста неща по стълби, 10 евро. Иначе да, общо взето в днешно време всичко може да се продаде:)))

# 696
Качване и монтаж е само срещу пари навсякъде - никой не качва безплатно, доставка безплатна да, но другото се плаща. Юск доставката е платена до адрес - питала съм, нищо никога от там не съм купувала можете да ми се смеете но е така. Практикер, Технополис и Виденов и готово.

# 697
Според мен Тинтина е в грешка нещо. Още повече ако е Сеймдей, може и да пише че качват безплатно, на реално няма да ти го качат - реално е отиграно с доставка от Емаг, при която предварително имам десет имейла уверение от Емаг че да, безплатно и ще ми качат до етажа, реално дойде един Сульо от сейвдей, после жалби, скъсах ги, и ме компенсираха. Накрая пералнята я поръчах от технополис и ми я качиха срещу 10 лева на етаж.
Та Тинтина, провери си нещата.

# 698
Абе има безплатно, но то си е включено в цената. Като си купувах диван, цените бяха с доставка, качване и монтаж. Ако искаш без тях пак плащаш същата цена.

# 699
За Испания ли говориш отново, защо ако е така, то няма полза за нас тук, в БГ.
Отделно и предният ти пост за качване от икея на цена от 10 евро отново не ни касае. Качването в икея в България отдавна е стотина лева и нагоре.

# 700
  • Варна
…Не се сърдя, уточняввам каква е истината, защото ти пишеш неща, които не са така, както са написани.
Разбира се, че апартаментът вече беше боядисан и беше готов за отдаване. Снимките бяха от готов апартамент.

Скрит текст:
Ако беше уточнил тази “подробност” още в началото, никой нямаше да ти каже копче за цвета на стените и пердетата. Щяхме да кажем само браво, че си успял да го отдадеш веднага с 0 лв ремонт. За онзи софийския говоря, малкия, не за този с жълтите диванчета в Бургас. От къде да знаем, че е заварено положение? Много обичаш да дописваш постовете си и да доуточняващ важни детайли в последствие. Ако изложиш всички факти в самото начало, ще си спестиш много излишни коментари.

# 701
Абе има безплатно, но то си е включено в цената. Като си купувах диван, цените бяха с доставка, качване и монтаж. Ако искаш без тях пак плащаш същата цена.
Включвайте и примерни цени в примерите, защото иначе няма много смисъл.

…Не се сърдя, уточняввам каква е истината, защото ти пишеш неща, които не са така, както са написани.

Скрит текст:
Ако беше уточнил тази “подробност” още в началото, никой нямаше да ти каже копче за цвета на стените и пердетата. Щяхме да кажем само браво, че си успял да го отдадеш веднага с 0 лв ремонт. За онзи софийския говоря, малкия, не за този с жълтите диванчета в Бургас. От къде да знаем, че е заварено положение? Много обичаш да дописваш постовете си и да доуточняващ важни детайли в последствие. Ако изложиш всички факти в самото начало, ще си спестиш много излишни коментари.
Как да не съм уточнил, като постнах снимките и някой от снимките видя цвета и се заяде.
Да не би аз да съм разказвал какъв е цветът, като даже не го забелязвам.
Точно заради снимките с напусналата италианка тръгна дискусията. Януари 2025. Как няма да е заварено положението. Мислете малко.

Ето я дискусията, съвсем ясно може да се види как тръгна всичко и дали аз съм споменал жълтото.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1729590

# 702
За Испания ли говориш отново, защо ако е така, то няма полза за нас тук, в БГ.
Отделно и предният ти пост за качване от икея на цена от 10 евро отново не ни касае. Качването в икея в България отдавна е стотина лева и нагоре.

И в България е същото с безплатните качвания, работя все в този бранш. Това си е политика по цял свят.

# 703
Не знам в кой бранш работиш, но  аз работя с много сайтове като клиент и такова нещо не знам да има. Но щом казваш, без конкретика при това...дообре, вярваме ти....

# 704
Ами има, дори китайски еквиваленти на Икеа със завидно качество, които могат  с доставката да излязат на 1/2 или 1/3 от цената и т.н., мебели говоря, но и не само. Но както и да е, всеки си знае за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт