Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...8

• 6 936
  • 126
  •   2
Отговори
# 120
denis© кои показатели може да не са обективни при дехидратация?

# 121
А витамин Д може ли да се приема в някакво малко количество, без да знаеш колко ти е точно? Аз искам да го пия за да си повиша имунитета. Два пъти ми пускаха кръвни изследвания миналата седмица, но в тях не бяха включени никакви витамина, а после се зачетох, че са важни, особено при чести боледувания.

# 122
Ако боледуваш често, вероятността да ти е нисък е доста голяма. И в случая не е само признак, ами и причина също - при боледуване се изчерпва по-бързо. По здравна каса само ендикринолозите могат да назначават изследване на витамин Д, при всеки друг случай си го плащаш ти. По-добре да провериш на какво положение си, че може и да не си за някаква профилактична доза а да ти трябва сериозно повишаване.

# 123
Витамин Д: пълно ръководство за прием през есента и зимата

https://media.silabg.com/vitamin-d-pulno-rukovodstvo-za-priem-pr … nik-news2205.html

# 124
Статията е добра.

# 125

Здравейте. За деца на 3 и 7 това как ви се струва?
Досега съм давала само витамин Д, 400 единици. Не знам точно кога се препоръчва и витамин К за деца.
*Не са изследвани нивата им, но януари вече втори път хващат вирус, искам просто студените месеци да ги подсиля, но не се сетих по-рано.

# 126
  • София
Скрит текст:
Здравейте. За деца на 3 и 7 това как ви се струва?
Скрит текст:
Досега съм давала само витамин Д, 400 единици. Не знам точно кога се препоръчва и витамин К за деца.
*Не са изследвани нивата им, но януари вече втори път хващат вирус, искам просто студените месеци да ги подсиля, но не се сетих по-рано.
Здравей!
Давайте линк към продуктите, за да може да се погледне състава, моля.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030025247

Състав   в 2 впръсквания:
Витамин Д3 (Холекалциферол) 20 mcg ... това е 800 IU
Витамин К2 (менахинон-7 (патент K2VITAL)) 20 mcg

Дозата е добра за зимните месеци... малко по-висока е за детето на 3 г., но не мисля, че е проблем.
За К2 - дозата е ниска, не се притеснявай. Този витамин участва в калциевият метаболизъм и е важен за растежа и развитието на децата - костна с-ма, зъби и т.н.)

Общи условия

Активация на акаунт