Внимавайте с този детски ЛАГЕР

• 2 436
  • 40
  •   1
Отговори
# 15
# 16
Здравейте отново! До този момент  в сайта БГ-МАМА съм намирал полезна информация и затова реших да споделя впечатленията ми от  този лагер! Не съм задавал въпроси нито съм искал мнение! Не ви питам лъже ли сина ми и дали имам "критично мислене". Не съм ви питал колко съм лек или тежък! Безмислените коментари ме отвратиха! Едва ли повече ще отворя този сайт!

Знаем, че не си ни питал, но ако има вероятност синът ти да e послъгал за това как е протекъл лагера, то отзива ти е до известна степен подвеждащ. Като не искаш мения, коментари и определения, напиши си оценката и впечатленията в Google reviews.
А критичното мислене е качество, което определено си струва човек да развие, рано или късно.
И чак пък толкова лесно да се отвращаваш от коментари на непознати... Rolling Eyes Sweat Smile

# 17
Много неясноти има по тази история. Сигурно истината е някъде по средата, но, възпитавайте ги тези деца сега. Платете бравата, удръжте им парите от джобните, научете ги на отговорност.

# 18
Айде, де. Безотговорните хора, оставили поверените им деца без надзор са за съд и затвор, как ли пък не бих плащала и да си наказвам детето. Ако родител остави непълнолетно дете през нощта без надзор и така застраши живота му е за съд и социални, на ако е чужд всичко му е позволено. Не бих платила и бих завела дело срещу организаторите, ако детето ми е било заключено някъде против волята си. То и мен някой да ме заключи някъде, няма да му се размине дело.

# 19
Сигурна съм, че са подписни декларации като ги пускат на лагер.

# 20
  • София
Каквито и декларации да са подписани е абсолютно недопустимо да оставиш децата нощем без обучен човек. Какво става, ако има пожар, земетресение...?

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 12:14 от milenaka

# 21
На мен ми е интересно къде другаде са спали организаторите, след като базата е много голяма и би трябвало да има място за всички.

На мен също ми се случи детето ми да е в един много известен лагер, за който местата тази година свършиха за отрицателно време,   та, детето е започнало да повръща,  накрая и температура е вдигнало, и за тия 15-20 часа никой от организаторите не намери време или за нужно да ни каже, че положението е зле и че половината деца от лагера за хванали тоя и вирус. Добре че беше една гостна на същия хотел, чието дете също се е било разболяло, и беше прибрала моето, мереше  му температурата, даваше обезводняващи и т.н., докато стигнем до лагера да си го приберем.  Та, вярвам, че може да има пропуски при организирането на някой лагер, но някак много пристрастно ми звучи всичко в тоя пост.
Аз лично не виждам и някаква кой знае каква драма деца на 12-14 години по време на почивка да си говорят до 24 часа - то, до 21 часа не се диша навън, но това са моите разбирания.

# 22
Но не и са крещят, да се гонят и да трошат базата.
Защото ако си говорят, и не правят горните лиготии, значи родителите са имали достатъчно време, ум и желание да си ги възпитат.

# 23
  • София
Много по-сериозен проблем е когато възрастните си държат безотговорно като деца, отколкото когато децата се държат безотговорно като деца.
Ако беше станало земетресение примерно и се беше повторила историята с "Индиго" докато се блъскат да излязат?

# 24
Ако е вярно, че децата са оставяни в 22 часа сами, е супер безотговорно. Само че е толкова абсурдно, че е логично да се запитаме къде са спали, при все, че базата на Юндола е много голяма.

# 25
Каквито и декларации да са подписани е абсолютно недопустимо да оставиш децата нощем без обучен човек. Какво става, ако има пожар, земетресение...?
Не вярвам на това. Никой няма да си рискува бизнеса и да оставя децата в един хотел сами, а ръководителите му да спят другаде.
Някой лъже здраво.

# 26
Като ученици от гимназия ни пратиха на селскостопанска бригади в село в Русенско да берем домати. Настаниха ни в бараките на пионерски лагер. Една вечер в спалното се гоним с възглавници,правим си "мамби" и така нататък,когато незнайно защо някой извика "Идват турци!". Да уточня,това беше в разгара на Възродителния процес. Моментално един от учителите "цъфна" в бараката и като разбра,че това с турците е шега,страшно се ядоса! Детска ни работа.

# 27
  • Сф
Ей, Деф, ти много стар бре! Щом на бригади си бил!
Колкото до последният коментар на автора ,както разбираме мъж ,изключително неприятно съм изненадана от тона му и праволинейното му мислене в посока как всички са криви-  само той прав! Мисля, че ако е имало нещо нередно и детето е било дори грам притеснено би могло да звънне на родителите си или да се обърне към самият ръководител или някой възрастен от тях( обикновено не е един). Напротив, четем точно обратното- групичка, която смущава другите. Хубаво е занапред да гледа и в собствената са паничка преди да обвинява цял лагер за възпитанието на детето си. За да поискат пари за бравата точно от вас е трябвало да се замислите поне малко. Без значение точно сина ви ли е виновен или е бил на грешното място с грешните хора. Вие го изкарвате направо герой !
Последно , щом сте пуснал тема тук, не може да очаквате да не чуете различни гледни точки. Вашата правота си е за вас, но ние също имаме деца. Моята също беше палава да речем но никога не са ми се обажда ли от лагер да я прибирам или да я гонят или да е чупила волно нещо. След време няма да е лошо пак да си отворите темата , така си мисля.

# 28
  • София
Регистрирана днес.

# 29
Не е днес.

Общи условия

Активация на акаунт