Бижута и бижутерски къщи – 3

• 22 403
  • 350
  •   3
Отговори
# 330
За съжаление, все по-често попадам на нехайни или арогантни продавач-консултанти, не само в бижутерията.
За последните 2 месеца ми се случва 3 пъти да отивам за сравнително скъпи стоки, предварително съм се информирала и съм ги избрала, и само отивам в магазина, да им “кихна парите си” и получавам арогантно отношение.
Моята мантра е, че няма шанс да дам пари, човек, който ми е неприятен.

# 331
  • Пловдив
Момичета, миналото лято си харесах колие с диаманти в едно златарско ателиенце на гръцки остров, нооо компанията с която бях много бързаше да се настани някъде да се храни и не можах много много да разпитам и разгледам. Собственика беше готов да коментираме цената, попита от къде съм и ми сподели, че търгува с бижутери от Варна и Велико Търново. Знам, че не е кой знай колко точна отправна точка, но ми се иска да разбера кои може да са българските ателиета и да търся евентуално бижуто на техните сайтове, ако въобще го има. Много, ама много ме е яд, че тогава не си го купих или поне не опитах да събера повече информация.
Ако се сетите за ателиета в Търново, разполагащи със сайт, бих била благодарна да споделите.

Изскачат ми често реклами на Гламира, но нищо не съм купувала от там, а има голямо разнообразие. Има ли доволни от техните бижута? Със съответните лигитимни сертификати ли са?

# 332
  • Sofia
Освен някак да издириш контактите на гръцкото ателие и да им пишеш, за друго не се сещам. Много е възможно да имат FB страница.

# 333
  • Пловдив
Няма как да намеря контакт, защото не беше някоя голяма верига, а дори името не успях да прочета, тъй като беше изписано на гръцки. Направи ми впечатление, че по протежение на цялата уличка и от двете страни имаше множество такива магазинчета за златни бижута.

Гледам, че пишете за имитациите на Ван Клийф и се сетих, че преди години издирвах за подарък фигурка и момичетата от нашата си градска тема ме посъветваха да се разходя в златарските магазинчета на ромския ни квартал в Пловдив. Ей, какво чудо видяха очите ми- Картие, Ван Клийф, Тифани, Шанел във всички вариации на бижута, дори имаше тиари и шлемове, и какво ли още не... Турско злато, разбира се, може би 14 карата, но когото го устройва е вариант.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 16:53 от AlexaS

# 334
Вчера след обстойно четене и проучване поръчах сребърни обици с мойсанити и 18 карата покритие от бяло злато от немския Амазон. Знам, че и там си е риск, но къде не е. Карах ИИ да сравнява продавачи, камъни и сребро. Според него проучените са големи търговци, които не продават от вчера и не биха рискували Амазон да откаже достъп до платформата им. Даже ми писа от кой град от Китай ги взимат, там бил голям бизнес с мойсанити. Спрях се на едни с висок рейтинг и много поръчки, на които имаше снимки и видео как изглеждат обиците от потребители. Цените са сходни с цените в Бирсе. Ако се окажат наистина мойсанити и всичко видимо им е ок, ще споделя. Би трябвало да дойдат до седмица. Хубаво е, че могат до 30 дни да се върнат безплатно, ако нещо ме осъмнят.

Относно подобията на Van Cleef имам такива от Бирсе, Селина и Имикс. И от трите съм доволна. Знам, че и Reds имаха доста.

# 335
Много красиви на живо

# 336
Прекрасни са, честити! Не съм особен фен на жълтото злато, но тези изглеждат много красиви.

# 337
  • София
О, много са красиви наистина! Със здраве и кеф да си ги носите.
П.С: Мен доста малки ми изглеждаха, но всъщност не са явно.

# 338
Благодаря, момичета. И аз не нося жълто злато, исках едни хубави халки да имам.
Среден размер са 2 см диаметър, широки 5 мм, като грамове са 5,76

# 339
Харесала съм си бижу от Sitela gold от Пловдив  и искам да попитам момичетата, които живеят там за мнение за магазина, ако са го посещавали?

# 340
  • софия
Няма как да намеря контакт, защото не беше някоя голяма верига, а дори името не успях да прочета, тъй като беше изписано на гръцки. Направи ми впечатление, че по протежение на цялата уличка и от двете страни имаше множество такива магазинчета за златни бижута.
Бих влязла в Гугъл мапс и разгледала улицата. Стига да е минавала колата там, че по островите по малките улички коли не вървят.

# 341
  • Пловдив
Sitela gold е на уличката със златни ателиета, така че ако сте в Пловдив ги разгледайте. Има много и с чудни бижута. От този магазин не съм си купувала, но си е квалитетен, знам го от доста време.

macadamia, много ми харесаха обичките ти. Прекрасни са!

zvanche, опитах и този метод, но колите на Гугъл не са минавали от там. Благодаря!

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 16:47 от AlexaS

# 342
Sitela gold е на уличката със златни ателиета, така че ако сте от Пловдив ги разгледайте. Има много и с чудни бижута. От този магазин не съм си купувала, но си е квалитетен, знам го от доста време.

macadamia, много ми харесаха обичките ти. Прекрасни са!

zvanche, опитах и този метод, но колите на Гугъл не са минавали от там. Благодаря!
Благодаря, не съм от Пловдив,  попаднах случайно на сайта и затова питах!

# 343
Уникални са наистина! Може ли снимка как стоят като ги сложите?
Много красиви на живо

# 344
Момичето с гръцкото ателие: Кулинан са един от най-големите и стари златарски магазини във Велико Търново, имат сайт:
https://www.studio-cullinan.com/

Общи условия

Активация на акаунт