Бижута и бижутерски къщи – 3

• 21 695
  • 327
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Не, не мога за съжаление. Търсех преди по думи чисто златната висулка и ми излизаха тук- таме по сайтовете и гривните, но случайни и не съм обръщала внимание. Виж и във  Виктория Голд, те имаха гривни с няколко варианта големина на висулките.

# 316
За бижута с мойсанит - в Киркориан даймъндс има промоция точно на тази секция. Бях питала преди време тук за мойсанита, та останах с впечатление, че произходът и качеството са съмнителни. Тези в Киркориан идват с GRA сертификат, какъвто е точно и в Тему, например. Честно казано, допускам възможността масово да се зарежда от китайски търговци, не говоря за камъка, а за цялото бижу, защото определено са готови варианти. Същите са и по други места.
Не, че е драма, но цената е в пъти по-висока от тази на китайските търговци, освен това, по отношение на метала /сребро/ има немалко оплаквания за примесите му от такива търговци.
 Иначе, и аз много исках да си взема нещо с мойсанит, и сега бих се радвала, но държа все пак ако е сребро, то да е с добро качество, както и камъка. Имам съмнения, че такова изделие може да се намери у нас.

Имам подобни съмнения и аз. Имах възможността да мина през Стара Загора и да видя във физически магазин на Селина моделите и бяха огнени, както трябва да е мойсанита. Само, че нямаше моделът, който търсех онлайн. От Селина бях поръчвала сребърна гривна, не с мойсанити и беше ок. Надявам се камъните им да са истински наистина, както и среброто.

# 317
За бижута с мойсанит - в Киркориан даймъндс има промоция точно на тази секция. Бях питала преди време тук за мойсанита, та останах с впечатление, че произходът и качеството са съмнителни. Тези в Киркориан идват с GRA сертификат, какъвто е точно и в Тему, например. Честно казано, допускам възможността масово да се зарежда от китайски търговци, не говоря за камъка, а за цялото бижу, защото определено са готови варианти. Същите са и по други места.
Не, че е драма, но цената е в пъти по-висока от тази на китайските търговци, освен това, по отношение на метала /сребро/ има немалко оплаквания за примесите му от такива търговци.
 Иначе, и аз много исках да си взема нещо с мойсанит, и сега бих се радвала, но държа все пак ако е сребро, то да е с добро качество, както и камъка. Имам съмнения, че такова изделие може да се намери у нас.

Имам подобни съмнения и аз. Имах възможността да мина през Стара Загора и да видя във физически магазин на Селина моделите и бяха огнени, както трябва да е мойсанита. Само, че нямаше моделът, който търсех онлайн. От Селина бях поръчвала сребърна гривна, не с мойсанити и беше ок. Надявам се камъните им да са истински наистина, както и среброто.
Ще разгледам значи и техния сайт. Тук съм чела добри отзиви за тях.
Иначе и Бирсе и Киркориан Даймъндс са надлежни търговци, но не виждам да предоставят информация за произхода за всяко бижу, което предлагат и което е внос. Това е разочароващо и не е само при тях. Ако попиташ на доста места ти дават откровен отговор, тук-там има посочена страна на произход, но като цяло нямаш представа какво купуваш като качество. В това число и за злато, и за сребро.
Ще разгледам сайта на Селина и отново на Киркориан, и аз имам интерес към бижута с мойсанит.

# 318
  • Sofia
Съжалявам,   че ще ви разочаровам, но без да изпадам в подробности, зная че собственичката на Селина посещава изложения за бижута и камъни в Китай. При Киркориан  със сигурност се продават италиански бижута,  но не зная дали всички са.
От Бирсе не крият, че внасят от Турция,  Китай, Тайланд...

# 319
Благодаря за споделеното, Карен. Дано поне като внасят да са с качество по-добро от Тему…да не купуват просто сребро с яко примеси и циркони да представят за мойсанити…
Марката с Т, която се чудих за нейните “александрити” се оказа, че се казва Tenorri и ще отваря магазин в Сердика мол. На сайта им имат по-малко избор и изобщо не видях да има александрит…Направи ми впечатление, че не пишеше под обиците на сайта откъде са, но пишеше, че подаръчната кутийка е от Германия Grinning

# 320
Интересно е, че Китай се свързва предимно с ниско качествени продукти, което си е закостеняло от години. Там има всякакви неща, от много ниски качество, до много високо такова. Тему е предимно за ниско качество. 
Ако, обаче, Селина посещават изложения, рам обикновено има различни видове търговци и е напълно възможно да взимат от висококачествените продукти.

# 321
Selina също не крият произхода, в сайта в описанието на артикула обикновено си пише. Имам от тях 2 синджира - Италия и едно медальонче - Тайланд, от около една година са и нямам забележки.
Мисля, че определено си подбират моделите не само като визия, но и като качество и бих им се доверила и ако си търсех мойсанит.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 16:59 от SilkTouch

# 322
Интересно е, че Китай се свързва предимно с ниско качествени продукти, което си е закостеняло от години. Там има всякакви неща, от много ниски качество, до много високо такова. Тему е предимно за ниско качество. 
Ако, обаче, Селина посещават изложения, рам обикновено има различни видове търговци и е напълно възможно да взимат от висококачествените продукти.
О, не, в никакъв случай не твърдя, че качеството е ниско, заради страната на произход.
 Но, определено понякога имам съмнения, че се препродават бижута от търговци като Тему, ако не и директно от там. А там качеството е под въпрос, не само на камъка, а най-вече и на метала.
Не съм посещавала нито Бирсе, нито Селина или Киркориан, само онлайн разглеждам. Не видях страна на произход за бижутата. Поне не всички /за едни обеци в Бирсе пише, че са от Италия, друго не съм забелязала/. На място в магазина може и да има повече информация, но нито един от магазините ги няма в моя град.

# 323
Аз също разглеждах много сайтове, опасявайки се от същото препродаване, но въпросните вече ми се набиват на очи било то с безплатната доставка или съмнително по-ниски цени за сметка на голямо разнообразие и красиви модели, които първоначално привличат. Дори и снимките си личат, когато са взети от китайските ...
А какво ви е мнението за полските производители и други източноевропейски? А бижутата от сайтове като Answear и Fashion Days (злато и сребро)?

# 324
Аз си бях харесала един пръстен от БирСе, но отидох в магазина на Графа и се отказах. Първо, влязох и ме лъхна зловеща миризма на урина, все едно влизам в опикан подлез, после продавачката беше с безкрайно селско поведение. Някак в такава обстановка и при такъв персонал да оставя там 2000 лв нямам желание.

# 325
Аз си бях харесала един пръстен от БирСе, но отидох в магазина на Графа и се отказах. Първо, влязох и ме лъхна зловеща миризма на урина, все едно влизам в опикан подлез, после продавачката беше с безкрайно селско поведение. Някак в такава обстановка и при такъв персонал да оставя там 2000 лв нямам желание.

Аз миналата седмица посетих Бирсе в мол Парадайс и там има двама продавач- консултанти. Жената беше доста любезна, но мъжът, който обслужваше други клиенти ми направи впечатление, че е доста нехаен. Дори не провери дали пръстена, който си хареса жената, но не й ставаше го имат и в други размери.

# 326
Не, не мога за съжаление. Търсех преди по думи чисто златната висулка и ми излизаха тук- таме по сайтовете и гривните, но случайни и не съм обръщала внимание. Виж и във  Виктория Голд, те имаха гривни с няколко варианта големина на висулките.
Трудно се намират качествени имитации на Van Cleef, особено с камъни, но пък на мен точно с камъните най-много ми харесват, много са стилни. Благодаря все пак за отговора!

# 327
В Бирсе в Парадайс на всички витрини със сребро пише, че е внос от Китай. Попитах имат ли с друг произход и отговорът беше - не.
Харесват ми нещата в Ge Oro, но нямат сайт.

Общи условия

Активация на акаунт