🌞🍼 Слънце, усмивки и глъч – в „Искам бебе“ сбъдна се сън с мъничък глъч!

• 9 394
  • 239
  •   1
Отговори
# 210
Индометацин се изписва в доста случаи при бременност, не е нещо странно. Слънце в коя седмица си, няма ли да имаш скоро трета фетална? Че ми се струва отдавна да писа за втората, но може и да бъркам. Самият Марков е казал, че ако няма промяна ще имаш терапия, така че… остава да уточните дали е имал предвид наистина същото лекарство

# 211
2402, не се сещам от кого мога да поискам още мнение. Писах на Сенкова да ѝ кажа какво е станало на прегледа и тя само хареса съобщението.
Alison, За Марков съм на 99% че същото лекарство каза. Третата фетална ми е след 3 седмици.
Прочетох няколко страници проучвания, повечето от които имат съвсем нормални заключения.

# 212
Ами според мен имаш значи потвърждение от повече от един лекар, че трябва да го взимаш/слагаш. Действай, щом го предписват има нужда. И дано се нормализират или да не се покачват много повече.

# 213
На мен Индометацин ми поставиха непосредствено след трансфера. При мен беше заради болки и риск от контракции след трансфер. Иначе и моите води бяха на горна граница, но не предприехме лечение. Аз съм с ИР, правих дори два пъти обременяване, винаги захарта на гладно ми е на горна граница, все пак нямах ГД. Бебчо по принцип си вървеше напред и се роди много голям, но не заради диабет, а просто ген. Проблемът беше, че аз съм доста дребна, но в родата имаме високи, аз самата също съм била доста пухкаво бебе. При мен сами се нормализираха водите, но аз и трябваше да пазя леглото в 8-мия месец, защото бебчо беше слязал ниско долу. Пожелавам ти лек остатък от бременността и леко раждане 🤗❤️
Дими, много съжалявам. Пожелавам ви процедурата по осиновяване да мине неочаквано леко и бързо. 🤗❤️

# 214
Благодаря ви много за мненията!
Сякаш наблюдавам закономерност при големите бебета, че в повечето случаи е имало и повече води. Поне от това, което попрочетох като случаи тези дни. Ние със сестра ми сме родени по 3,300, но майка ми не е гледана с ехограф и нищо не знае за водите си, освен че с мен са коментирали след раждането, че са странен цвят. За сметка на това и ММ и брат му са родени по 4+ кг и майка им е била през цялото време с води на горна граница. Старая се да ограничавам сладко и бързи въглехидрати като цяло за всеки случай. Ще видим на прегледа след 2 седмици какво ще покаже измерването, надявам се всичко да бъде наред. Hands Pray Не остана много, утре влизам в 27 седмица. Просто е странно като цяла бременност си в лутане за лекар да се довериш от раз. Дори мъжът ми вчера като чу разказ за позната възкликна "еха, да знаеш при кого ще раждаш от четвърти месец, колко яко". Grinning

# 215
Здравейте, мами!

Моят син вече 6ти ден отказва да суче, отби се сам на 10 месеца и няколко дни.
Продължавам да изцеждам сутрин и вечер, само два пъти на ден и му давам от чаша.
Случвало ли се е при някоя друга мама, ако кърмата ми спре напълно до 11тия месец, нужно ли е да заместя с адаптирано мляко до навършване на годинката? Изобщо не ми се иска.
Той добре си хапва храна и пие много вода!

# 216
До годинката млякото, доколкото знам, се дава. Дъщеря ми на 9 месеца има 5,понякога 6 хранения за денонощие,като ако са 5 - 2 са млечни,ако са 6 - 3 са млечни. Има 3 заместени храненения. Какъв е проблемът да дадеш АМ? Ако не дадеш и няма кърма, всички хранения ли ще заместиш? Иначе аз наскоро питах личната,каза ми да си останат тези 2-3 млечни, за които споменах,че ги има.

# 217
Отдавна са заместени неговите хранения, той от два месеца отказва да суче през деня, вече и вечер не иска.

Засега използвам помпа и все още му давам кърма.

Той си хапва много добре, пие много вода + млякото.

Адаптирано мляко бих предпочела да не давам, не мога да отговоря защо. Няма проблем, просто не желая и не знам дали има смисъл за още един месец само.

А и той щом не желае да суче, не трябва ли да се водя по него?

Ако на някоя мама ѝ се е случвало...
Бяхме на преглед и казаха, че не е проблем щом си хапва и пие течности, но все пак.

# 218
Щом всички хранения са заместени, сигурно няма проблем. Още едно показно колко са индивидуални децата и как всяко си е с неговото темпо. Simple Smile Мен сега се спукват да ме питат бебето на 9 месеца пълзи ли. Като кажа ,че не, и се почва "аа, ама мъчи ли се? Аа,ами да ходи прави ли опити? Сигурно направо ще проходи". Все едно е състезание.

# 219
Изобщо не го мисли! Всяко с неговото си темпо.
Моят Марти пълзеше само като войниче, даже левия крак го влачеше 😀

Стана на 10 месеца и точно за 3 дни пропълзя на четири опори, започна да сяда сам и да се изправя по мебелите.

И след още няколко дни спря и да суче.
Всичко се променя супер бързо и реално не знаеш какво ново умение ще започне да прави утре.

Иначе съм напълно съгласна, на повечето децата са готови направо за училище 🤣
Но го отдавам на това, че майките винаги искаме най-доброто за децата си, винаги виждаме нещата малко изопачено, нали нашето си е НАЙ-НАЙ, радваме им се, горди сме и...

# 220
Като сме почнали, май е време за лятно преброяване, та да раздвижим малко темичката. Animal Whale

Еми вече е на 7 месеца (почти 8 ), заместила е 2 хранения (вероятно може и повече, но педиатърът ни за момента толкова иска), останалото е предимно кърма, макар че имаме още 60-120 мл АМ, които още от раждането си държим. Тренираме самостоятелното седене и вече е доста по-стабилна, наскоро минахме профилактичния при ортопед, всичко е наред, доволен е от прогреса й и като го попитахме за лазенето, каза, че обикновено е към 8 - 10 месец, но някои деца го пропускат и направо минават към ходенето, та да не ни притеснява, ако не прояви желания. В момента се върти като пумпал и се придвижва с влачене, та пак успява да ни изправя косите.

# 221
Според специалистите по ранно детско развитие  фазата на лазене е важна за развитието на детето. Лазенето стимулира връзката между дясното и лявото полукълбо.  Има отношения към умения като писане, четене, да си намажеш една филия и тн. Това не означава, че детето непременно няма да може да прави тези неща, ако пропусне фазата на лазене, но при някои може да има отражение. Някъде бях чела, че се препоръчва детето да лази 3-4 месеца преди да проходи. Кая например пропусна фазата на пълзене, но към края на 8я месец започна да лази. Будните си интервали прекарваше на килима по корем и не сме ползвали проходилки и бънджита. Всяко дете си се движи с индивидуално темпове.

Вече е почти 1 година и 3 месеца. Ходи от 2 месеца и се гоним в парка да спре да яде джанки, фасове и камъни …

# 222
Голямата се отказа на 9 месеца от АМ, но въпреки това съм чела, че е добре да се дава АМ поне до годината и слагах в храната допълнително. Беше и много малко килограми и малко за вдигане на калориите го използвах.
Малката си пие АМ и няма проблем. Имах кърма някъде до 6 месец и при двете.
Ходи с няколко крачки, но продължаваме да си лазим уверено и изключително бързо. На година и 2 месеца е.

# 223
Здравейте, Дарко е точно на 14 месеца. Продължавам сутрин да му давам мляко 235мл. 🤗 Хапва си порции по 250гр., понякога повече, понякога по-малко. Вече върви много по-стабилно, направо подтичва, но поне месец му трябва още, за да върви на 100% стабилно. Той започна да сяда след 6-тия месец, от седмия вървеше по мебелите, пълзи като стрела(дори сега от време на време, когато се измори от вървенето, но все по-рядко). Направи първи крачки няколко дни преди да навърши 11 месеца и после спря. Два месеца по-късно отново проходи. Той е и доста едро детенце, а високите деца по принцип прохождат по-бавно. По цял ден подтичва, има книги навсякъде и имитира животни, говори на бебешки, не спира лепетно да повтаря баба, дядя, мама, тата, все едно някой му натиска бутон и е като цяло цирк Балкански вкъщи 😅 Започнахме да го водим и на плаж, но още го е страх от морето, обаче в басейна, който му пълним с вода на брега е голям кеф. Не искаше да си тръгваме. Все още растат кътници и кучешки, всички едновременно 😅

# 224
Боже, кога пораснаха тези деца Blue Heart Много се радвам, че ви виждам момичета тук Simple Smile Наслаждавайте се на бебешките моменти, много са милички, колкото и изнервени да сте понякога. Ама времето лети и стават все по-големи и с все по-малка нужда от нас :/

Общи условия

Активация на акаунт