Детски фастинг

• 1 126
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Според мен детето го чакат в по-късен етап булимия и анорексия. Сигурно майка и и насажда мисли, че е дебела. Никоя крайност не е здравословна. Аз самата правя фастинг, но дете НЕ!
Аз също го предвиждам, опитахме се няколко майки да споделим личните си разбирания под формата на беседа, но тя започна да страни от нас и да не пуска дъщеря си с нашите деца. Играе го сърдита.
Онзи ден дъщеря й беше навън с баба си и се срещнахме и тя отново започна да ни убеждава да не споделяме, че сме се видяли, защото ако майка й разбере, ще й се кара. Казала й да се обгражда с хора. Които живеят здравословно....

# 16
  • София
Смятам че съседката ви явно се стреми към това детето й освен слабо и злоядо да е с възпрепятстван растеж, много дефицити и неконцентрирано.

# 17
Баща няма ли това дете?

# 18
То в този случай забраната за храна в този интервал е най-малкият проблем. Явно майката е от модерните майки, бая изперкали напоследък.
Относно закуската: от дете не закусвам. Ако нещо хапна, ми е некомфортно. Едното ми дете е като мен, отива на училище без закуска и чак към 11 хапва. Ама другото, макар и малко още, става и си търси нещо за хапване.
Може ли тези с фастинга да споделят колко кг са свалили и за колко време? И проваля ли се фастинга, ако по време на него се пие кафе и вода с лимон? Различни мнения чета.

# 19
Аз свалих 18 кг за 5 месеца, като спортувам също, и да уточня, че първите 2 месеца не спазвах 16/8 фастинг, а само се опитвах да си оправя ужасните хранителни навици. Като минаха тежките дни да се вкарам в някакъв нормален ритъм без сладости и подобни боклуци, започнах да ям от 12 на обяд до 8 вечерта и така вече 3 месеца. При мен кг бяха наистина много (свалянето в началото е доста в такива случаи), като имам още толкова, за да вляза в здравословните и нормални стойности. Хапвам в нормални количества, не изпитвам глад и не се лишавам от питателна и полезна храна.
Пия топла вода с малко лимон сутрин, чай също (джинджифил си запарвам почти всеки ден) и за себе си съм решила, че нищо не нарушавам 😄. Кафе пия много рядко, но се е случвало понякога.
Аз бях чела, че и това интервално гладуване не трябва да се прави мноого продължително време. Пак по някакви форуми, ама къде е истината, не знам.

Последна редакция: сб, 26 юли 2025, 21:44 от dimi_

# 20
Баща няма ли това дете?
Разведени са. Той е безгласна буква...

# 21
Баща няма ли това дете?
Разведени са. Той е безгласна буква...
УжасТ. Иначе можеше да се сигнализира бащата някакси, но щом не се интересува от детето...

# 22
  • София
Той може и да се интересува, но да не може да излезе на глава със съседката.

# 23
Той може и да се интересува, но да не може да излезе на глава със съседката.
Не се интересува въобще от детето. Но всъщност го има и другия момент, който вие визирате , че дори и да се интересува, ако не живее с детето, а се виждат спорадично, нищо не може да повлияе.
Сложни са тези неща. Да не се стига до тях, но уви...

# 24
  • София
Да не дава господ опърничев баща, но за мен е по-страшно когато майката има странни теории за нещата, особено когато ги прилага на детето и особено когато става въпрос за хранене което е есенциално за правилния му растеж, развитие и здраве. Много сложно е наистина и от личен опит знам, че няма полезен ход. Като се изкаже мнение ставаш неудобен и крив. Такива майки все са прави.

# 25
Здравейте! Не намирам по-нова тема от тази във коята да си задам въпроса. От месец съм на фастинг 14/10. Скоро смятам да премина на 16/8. Денят ми започва със чаша нескафе,тъй като не мога да пия друго кафе. Въпросното нескафе,неподправено с нищо разбира се,нарушавали фаста?

# 26
  • София
Здравейте! Не намирам по-нова тема от тази във коята да си задам въпроса. От месец съм на фастинг 14/10. Скоро смятам да премина на 16/8. Денят ми започва със чаша нескафе,тъй като не мога да пия друго кафе. Въпросното нескафе,неподправено с нищо разбира се,нарушавали фаста?
Не - 1-2 кал. не провокират инсулинова реакция и не прекъсват фастването.

Общи условия

Активация на акаунт