Отговори
Здравейте, моля някой който е наясно да ми обясни, защо след като са минали два месеца от подаване на документи за пенсиониране не ми изплащат минималната пенсия.
Трябва да подам молба ли за това?
Също, на какво основание се изплаща тази мин.пенсия, не намерих в КСО нищо, което я регламентира.

# 1
А ти сигурна ли си, че се изплаща минимална пенсия? На моите близки, които са се пенсионира ли, нищо не им изплащат, а като излезе решението с изчисления размер, със задна дата изплащат пенсиите накуп от определената дата.

# 2
Проверете си с ПИК в НОИ.
Майка ми си подаде през март документи и от април вече имаше превод на минимална пенсия.

# 3
Явно по различно време започват да я изплащат. Нищо не ти се губи, ще ти преведат парите наведнъж.
Трябва и писмо от НОИ да получиш за нея.

# 4
  • Melmak
Виж си в нои с пик. Майка ми май не беше разбрала, че са й я плащали тази пенсия, разбра като отиде в пощата да вземе вече редовно определената.

# 5
Здравейте, моля някой който е наясно да ми обясни, защо след като са минали два месеца от подаване на документи за пенсиониране не ми изплащат минималната пенсия.
Също, на какво основание се изплаща тази мин.пенсия, не намерих в КСО нищо, което я регламентира.
Най-добър отговор ще получите от самото пенсионно. Може и да им звъннете по телефона. Може още да работят по преписката ви, ако има проблеми с някои периоди от стажа.

# 6
От средата на март подадени документи, вече втори месец ММ взема минималната пенсия.
Казали, че след около 6 мес. ще излезе решението за реалната и до тогава ще е така.

# 7

Не. Вече нищо не трябва.
Трябвало е да отбележиш при подаване на документи, че искаш да ти се изплаща минимална пенсия, до излизането на решението.
Една колежка скоро подаде и така са ѝ обяснили.

# 8
Подадох всички документи по ел.път. След три дни ме извикаха на място в НОИ за да подпиша един документ пред тях лично и служителката ми каза, че ще започна да получавам мин.пенсия, но това не се случва и се зачудих защо. Не си спомням да съм отбелязвала желанието си някъде нарочно.
Видях, че срока за издаване на решението е 4 месеца, но и тук някой пише 6, а и от познати чувам същото за удължен над 4те месеца срок, от друга страна сега е сезон на отпуските и още повече може да се забавят.

Ясно ми е, че ще изплатят сумата на пенисята със задна дата.

Преди няколко дни сметнах, че са минали два месеца от подаване на документите, което е половината от законния срок за работа по пенсионната преписка, а нямам нито превод на мин.пенсия нито искане на доп.документи.

По телефона е "казал-рекъл", май ще им напиша едно писмо и ще чакам отговор.
Благодаря на всички!

# 9
Минимум е 4 месеца, поне моите колежки средно след 5-6 получиха. Само една от 5 беше отбелязала да получава минимална докато чака.

Общи условия

Активация на акаунт