Фалшив лукс - марки, продукти и хора, които само изглеждат скъпи

• 14 434
  • 240
  •   1
Отговори
# 195
Имам много ефектно италианско манто, не е евтино, но не е и много скъпо, взех го по средата на сезона, 40% оф, иначе нямаше , обаче изглежда ... много супер ... дупер.
Имам и едно зимно яке, струва 5 пъти повече ( и си струва парите отвсякъде) - на нищо особено не прилича, практична парка.
Ако човек не знае за какво става въпрос винаги ще допусне, че мантото е много по-скъпо.
Ама това е друго. Тия специални тъкани струват доста пари. Скиорското ми яке е около 5 пъти по-скъпо от градското ми яке.

Това даже не е скиорско, градски тип парка, супер е във всяко едно отношение, само дето е леко безмислена за местния климат. Купих я за когато ходим зимата по ски курортите, но не карам. И защото много ми хареса. Simple Smile
Имаме една местна марка за спортни дрехи, правят и "градски" Simple Smile много са добри, има ги и на световният пазар,
не знам дали са известни в Европа, но в Америка ги има. Цените им са ... уфф и много рядко правят намаления .

# 196
  • Пловдив
Я кажи марката, да хвърлим едно очо Simple Smile

# 197
Я кажи марката, да хвърлим едно очо Simple Smile

това е марката, парката е нещо от сорта, в момента май не предлагат дамският вариант, а и моето е доста по-дълго

я, тамън написах, че не правят намаления, а те правели ... защо чак сега ...
това е парката

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 20:00 от VeViV

# 198
  • Пловдив
Сега е момента за друг цвят Simple Smile

# 199
Каквото и да си говорим,Рейбан е мерцедесът на очилата...

# 200
Това за луксозно ли трябва да се счита?

На темата за очилата - последните са ми Tom Ford и много си ги харесвам естествено. Попаднах на тяхна имитация в Aliexpress, струваща да не казвам какъв процент от оригиналната цена Joy и в момента се чудя дали да не си го поръчам и на живо да ги сравня с оригиналните Grinning

# 201
Предполагам зависи каква е целта ти - да ги носиш като диадема или наистина да ти пазят очите.

# 202
  • Манчестър
Това за луксозно ли трябва да се счита?

На темата за очилата - последните са ми Tom Ford и много си ги харесвам естествено. Попаднах на тяхна имитация в Aliexpress, струваща да не казвам какъв процент от оригиналната цена Joy и в момента се чудя дали да не си го поръчам и на живо да ги сравня с оригиналните Grinning

Rayban са класифицирани като affordable luxury, докато Том Форд е high end luxury.

Rayban ценово стоят между евтините и скъпите, но като се има предвид историята им, че започва от 1937г, за мен са солидна марка.

Аз лично държа на очилата и не спестявам пари за тях. Никога не бих купила ментета…
В колекцията си имам очила за четене : за в къщи ( Rayban); за офиса  Gucci, Bvlgari, ; за излизане Chopard.
Слънчевите ми също на тези матки.
не демонстрирам нищо, просто държа да имам хубави очила….

# 203
Да, добре, хич нищо не демонстрирате - очила за вкъщи и очила за пред хората...

# 204
На кого са необходими слънчеви очила "за вкъщи"? Слънцето не е ли само навън?!

Като човек с 40-годишна история на диоптри и носене на очила/лещи, купувам само слънчеви очила с доказан произход и качествени плаки. Но за мен това означава 200-300 лева. Изобщо не се интересувам каква марка са, а дали ми отиват и дали виждам добре. Да, имала съм Полароид, имала съм и Рейбан, но по-скоро защото съм влизала по случайност в техни магазини. Сегашните съм си купила от оптиката на остров Скирос, защото там огромна вълна ми отнесе предишните в морето. Ами нося си ги вече две-три години - предимно по плажовете, защото сегашните ми диоптрични за далече са фотосоларни и вършат работа за града.

Понякога, като правя диоптрични очила в оптиката, забелязвам (или оптометристките ми казват), че рамките ми са на някой световноизвестен дизайнер, но моментално забравям чии. Купувам тънки рамки без лога, надписи и светещи камъчета.

# 205
На кого са необходими слънчеви очила "за вкъщи"? Слънцето не е ли само навън?!

За четене, бре. Една марка е достойна за четене вкъщи пред домочадието, друга марка за офиса пред колегите, а за навън трябва нещо по така.

# 206
Айде не тълкувайте така превратно - повечето хора с диоптър имат поне 2 чифта на различни места, за удобство.

# 207
  • София
Винаги тези теми се превръщат в отчетни за това кой какво купува.

# 208
Айде не тълкувайте така превратно - повечето хора с диоптър имат поне 2 чифта на различни места, за удобство.
В случая беше подчертано за слънчеви. У нас слънце нема, имаме прозорци, завеси.

# 209
  • Манчестър
Винаги тези теми се превръщат в отчетни за това кой какво купува.

Не мисля, че всеки се отчита какво е купил и тн.

Темата е за фалшив лукс, марки и т.н. които изглеждат скъпи. Поне аз тълкувам това като дали бихме взели копия на известни марки и дали това ще ни направи да изглеждаме по- друг начин.

Темата за завъртя от коментара, че Rayban e мерцедеса на очилата и последвалия коментар дали това означава луксозно. И коментара с мойте очила е , че всеки може да вземе каквото иска.......Имам и Rayban....диоптрични, слънчеви......Очевидно слънчевите очила не са за в къщи....

Общи условия

Активация на акаунт