Отговори
# 195
Маджеста,със сигурност му растат зъби.Ни на мен ми се стрва че освен това си реве защото е свикнал да го носим,т.е. да го нося.Жал ми е да го оставям да ревэ,но като ми скъса нервите до край решавам че по-добре е да го оставя да си пореве отколкото да психясвам.До колко ли биха помогнали геловете за венци.Спомням си че с дъщеря ми ползвах един гел ,който беше вятър работа.
И ние ще трябва да правим кръщене,за съжаление католическо,което ми е особено неприятно,но това е положението.А може ли да се кръсти след това и в православна църква?Имате ли идея?

# 196
Момичета остава за утре нали,
13ч. пред главния вход на НДК, ако вали какво ще правим  newsm78

# 197
Здравейте пак от нас и добре дошли на "новите" мами!!!
Ние си пием водичка по малко от самото раждане. И дъщеря ми съм я гледала така преди 9 години и нямам оплакване. Пюре вече чдем 1 цяло плодово или плодово-зеленчуково за обяд. Пие и сокчета, ако иска, ако не...принципно за нищо не го насилвам. Лошото е, че не спи по цяла нощ ;-( събужда се и до сега му давах да суче, но от снощи му давам вода със захар...добре му се отрази като за начало Wink
Може би като съм със второ и по-малко се притеснявам и втелясвам за харни, води, сокчета и пр.? И дъщеря ми се нъм я насилвала да яде нещоа, ко не иска, пък като гледам порасна да е жива и здрава и си е добре.
И аз ниамам цикъл още, а сех Wink почти не правим, нямам мерак нещо, много съм уморена  по цял ден търча с бебето и кака му по задачки, няма спокойствие...в някой друг живот може би???
Ще се опитам да дойда на срещата утре, но не съм на 100%...
лека нощ на всички!

# 198
amymommy, няма никакво значение в каква църква ще го кръстите, важното е когато порасне да повярва в Исус с цялата си душа и да го приеме , човек се кръщава тогава когато приеме саможертвата Му в сърцето си и Го последва Hug  Hug  Hug . Синигерче, моля те най-приятелски да не отиваш толкова далеч и си позволяваш да отсъждаш дали кръщенката от пастор е истинска или не, нека оставим на Бог това. Няма да коменитрам постинга ти защото този форум не е мястото му  Hug.
Кристиян днес не спа през деня от седем сутринта до седем вечерта  #Crazy и за първи път го оставих дълго да мрънка резултатът от което е че и аз се чувствам виновна  Embarassed  Embarassed  Embarassed. Какво му стана на съкровището че не спа, не зная  newsm78

# 199
Уффф,как ви завиждам само че можете да се срещате,много е хубаво така.Ние няма с кого да излизаме.Тукашните мами са много дръпнати и не са много по комуникациите.Ходим си сами на разходка.Чат пат се виждам с една рускиня,тя роди с мен в болницата,лежахме в една стая.Нейното бебе все спи ,колкото пъти се видим Даниеле все хърка а наш Теодор се кокори както винаги и от време на време буйства и мрънка.Нейното бебе събудено не съм го виждала,сега си давам сметка.Два пъти се събирахме на по пица.Ние с мъжа ми се редуваме да го дондуркаме,докато тяхното спи сладко в количката.Вярно е обаче че нашият Тедо прави много повече номера от тяхното.Като не е зает да мрънка си играе много добре.В редките случаи разбира се.Купили сме му една гимнастика на Кикко,и блъка дрънкалките една в друга,говори им ,лала ги.Вече свободно се обръща по корем на гръб и обратно и има мераци да сяда.Набира се сам на коремни мускули до полуседнало положение.Изобщо е добре дресирана маймунката.Преди малко го изкъпах и изцока 230 мл мляко и заспа като къпан.Отивам и аз да спя че съм гроги.И при нас кекса нещо не е на първа линия,въпреки че се стараем да не пропускаме седмица без,но понякога почти се насилваме,защото и двамата сме гроги.На мен пък ми дойде веднага след като ми изчезна кърмата първият месец.Беше някакъв потоп нечуван,сменях превръзки след една две минути максимум.Имам странни болки в матката като при мензис,но без да съм в цикъл,нещо като болезнените контракции след раждането.Дали е нормално?Не ми се иска да ходя тук на гинеколог че тук е доста скъпо,смятам да изчакам юни за да отида при моят лекар в България.
Лека нощ и надявам се до утре.

# 200

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 07:31 от Magesta

# 201
  • Düsseldorf
Здравейте!
Ще има ли последно среща днес? Аз ако идвам ще трябва да съм с такси и кенгуру, далечко ми е инак..

Инак за ГЕЛОВЕТЕ ПРИ НИКНЕНЕ НА ЗЪБИ: моята педиатърка ме предупреди, че съдържат лидокаин и каза да не давам. Често предизвиквал алергични реакции. На всичкото отгоре действа 15 мин. само - предизвиква леко изтръпване, заради което не си заслужава да ги тъпчем с тежка химия. Поне на мен ми звучи логично и затова бързам да споделя.
 Hug

# 202
Ужаас, направо съм гроги. От 5часа като се събуди малката та чак сега заспа  Tired
Дондуркахме се , хранихме се , смях, рев, памперси малее всичко ми е като на сън
щото аз бях полу заспала, чак сега се събудих когато тя заспа.
Ми аз снощи като се зацуцах на компютара до 1 часа кой ми е виновен.И най гадното е,
че няма кой да удари едно рамо. Самички сме си двете, и майка ама не ми се ще да я
притеснявам .
Е аз само да ви се оплача и да ви кажа  добро утро и приятен, слънчев ден!   bouquet

# 203
добро утро и от нас днес маи времето ще е  sun и ще има разходка а за срещата в софия може ли поне снимки да направите за да видим как е протекла срещата.хайде слънчев и усмихнат ден!и да не забравите фотоапаратите smile3509 newsm10
честито на празнуващите днес!

# 204
Добро утро и от нас!
Аз съм на срещата с една декемврийска януарка, която поканих. Надявам се да ямате нищо против, че ще дойде, но ми е съседка, аи все пак и тя е родила декември Wink
и да не би да сме само двете,а? Кой друг ще дойде???
Моя телефон е 0899 98 14 98, ако случайно някой се окажя сам в 13ч пред входа на НДК да ми звънне, аз може да съм по път Wink
Ако някоя мама е сигурна, нека ми даде телефона си, за да имаме връзка?!
До скоро: Мира

# 205
  • сто акровата гора
Здравейте, нямах време да ви изчета, после ще наваксвам!  Grinning
Видях че Пебъл има проблеми с ушетата, та бързам да кажа че и ние бяхме така, много силен рев, направо писък, не се успокоява от нищо. Моята педиатърка ми каза да й дам панадол и ако не се успокои до половин час, мъжът ми да ходи да я вземе за да я прегледа. Е успокои се, така че ходихме на другия ден. Лявото уше при нас, капки Отипакс ни изписа, много помогнаха. Сега пак киселее Сончето но не е така неутешима, мисля че е от зъбче. По принцип доки ми е казала ако плаче така, да свивам крачетата и лекичко с термометъра в дупето, ама леко, само да излязат газове ако има. Ако това не помогне, да дам панадолче и да тичаме на лекар. Ако и това не помогне направо на лекар. Ох то да не се случва, че много е тежко така, детенце плаче, не можеш да разбереш защо, сърцето ти се къса.  Tired
Иначе по празниците бяхме добре, гости, разходки, слънчице. Ходихме из Искърското дефиле, много красиво там, любимо ми е отдавна, страхотна разходка си направихме, леко планинарска. Да заредим батериите за София, че нещо ми идва в повече вече лудницата, шума и мръсния въздух, друго си е на планина.  Party
За кръщаването, мислим да е това лято, ама да видим как ще стане, не ми се правят планове от сега. Искаме да е на екскурзия, в някой от манастирите дето обичаме да ги обикаляме, например Къпиновски, до Търново, или Етрополския манастир, или Седем престола...всички те са действащи манастири, малки и от хиляда сто и някоя година, сгушени в прекрасни местности, така че ще се опитаме да се организираме с кумувете ни август месец когато са отпуските. И не бих казала че сме вярващи, просто и двамата сме кръщавани като малки, палим по свещичка от време на време и се опитваме да сме добри с ближните си  Wink
amymommy  и ние се гледаме самички, много добре те разбирам какво ти е, вечер като се прибере тати и съм като разбит самолет, няма време за нищо. Чакам събота и неделя да дойдат, че да се занимава с малката и аз да взема глъдка въздух. Че и сега както е кисела от зъбите вероятно..... какво да се прави, ще държим фронта доколкото можем.  Hug
Айде стига толкова, че дълго стана, като ви изчета пак  Hug

Последна редакция: чт, 12 апр 2007, 10:15 от soseress

# 206
Честити 5 месеца на бебе Ема на мама sessilgi!
Честити 4 месеца на бебе Алексис на мама pontes, бебе Екатерина на мама selena6, бебе Венцислав на мама moneta, бебе Божидара на мама elmi73, бебе Дориана на мама mimoz, бебе Росица на мама zizzu!
Ох, за тази среща. Така ми се идва! Но нали живеем извън София сега и ще ми е малко сложно. Ще помисля още малко де, но така не ми се пътува с маршрутка, карат като луди #2gunfire! Може би следващия път! Пък вие да си направите снимки!
А иначе тук при нас е толкова прекрасно. Въздухът един чистичък и свеж. Онзи ден ходихме на цирк в Зона Б-5. Всъщност таткото с баткото ходиха, а ние с бебка се моткахме на около. Пък и до баща ми ходихме, че той там живее. Но беше много мръсно, ужасно. Явно аз съм свикнала вече извън града.  Пък и за децата е много по-добре. Лошото е, че мислим след около две години да се връщаме в София да живеем, че баткото ни ще бъде ученик.

# 207
Здравейте, мами  Hug
За кръщенето - таткото искаше сега на Великден, че нали ни беше именничка, обаче на мен ми се струва още хладно, та ще изчакаме до лятото  Peace
Снощи имахме изпълнения - към 11ч рев, рев, направо  Shocked Сложих я на цица и след малко се успокои детето, обаче така не е ревала никога Cry А и вече не ще биберон и почти цяла вечер е на цица, за да мълчи и когато реша, че е заспала се опитам да я сложа на кошарата и ревва  Whistling
Да правите снимки на срещата  Hug

# 208
Ние окончателно си налапхме паленцето  Rolling Eyes какво правим сега, не ще биберон, направо си огъва цялото телце като го предлагам вместо палец  Crazy. Май и други имат такъв проблем ама не ми е ясно какво ще правим  newsm78. Айде навънка кой с когото може да се среща  Mr. Green. Шрю, къде си маце ?

# 209
Здравейте момичета,
Благодаря за поздравленията за 4-тата ни месечинка. Честито и на другите празнуващи! сутринта ни поставиха втората доза Пентаксим. Първия път беше много нервна и ревлива. Ако сега е по-спокойна - идвам на срещата. Ако закъснея ще се обадя  на aspasia да попитам къде сте. E, до скоро отнас с бебка.

Общи условия

Активация на акаунт