Борба до ключ - предаване по NOVA

• 27 327
  • 417
  •   1
Отговори
# 150
На мен спалнята с гардеробната ми допадна повече, но самата гардеробна без врати е супер непрактична. Не мога да повярвам, че тази спалня струва 13 000 при все, че всичко е Икеа, и нямаше нищо по-завъртяно откъм ремонт, като изключим окачения таван.

# 151
  • София /Абсурдистан
То не е въпрос само за красота. Всеки, който живее в София знае колко е “чист” града. Прахоляци има на килограми. Тези дрехи ще се прашат на поразия, дори и всеки ден да се чисти в къщи. Вече стана така, че да не смееш прозорец да отвориш.
А за тези пари на апартамента в убитият блок, можеш цяло имение да си купиш някъде до морето в Гърция, че и ще ти останат. Просто се оляха с тези цени.

# 152
  • София
И на мен не ми харесва така отворена гардеробна без врати, всичките тези дрехи ще натоварват окото и съзнанието точно когато и където човек трябва да се отпусне.
И да ме прощават оценяващите, но така направена, гардеробната не е точно лукс. Луксът е в детайлите и в изработеното по поръчка (и в материите и материалите, разбира се, но при бюджетен проект това няма как да стане) и когато се работи с модули, трудно се постига. Та, ясно, че нямаше време и пари за слагането на бленди, с които да се маскира празното разстояние над гардеробите до тавана, но поне можеха да вземат капачета или лепенки, с които да закрият безбройните дупчици за рафтове, които просто ми вядят очите. Макар че, признавам, слагането им би отнело страшно много време - но и на окончателните снимки липсват.
А всъщност серията PAX не е евтина, като се сложат всичките аксесоари. Лятото правих за антре 2 м и с разните рафтове, лостове, механизъм за почистващи и пр. излезе над 2000 лв без сглобяването.

Последна редакция: нд, 05 апр 2026, 12:18 от Beretsheri

# 153
Рекох да надникна в темата да видя коментарите за спалните, а то нищо не пишете. Явно няма голям интерес. Затова пък видях във фейсбук, че дори и готовите апартаменти. Ще ги сложа в скрит текст.
От двата завършени проекта единствено ми харесва кухнята на Цариградско.

Аз се вълнувам как са още на пазара тези апартаменти, нали като топъл хляб щяха да ги продадат брокерите?!
Или викате, купиха за 200 к. ремонтираха и напудриха за 50к.  и искат да направят профит 150к 🤣🤣

# 154
За колко се продават? Не искам да отварям линковете, защото ще ми стане скучно предаването ако видя как са ги направили. И ако още ги продават как са определили кой печели състезанието?

# 155
  • София
Много интересно, че ги пуснахте тук готови да ги видим. 400000 евро за 84 квадрата в стара сграда не е никак малко, вярно, че целта е да изкарат печалба, защото така това семейство ще победи.

moonriver, този на Цариградско е 100 квадрата, 420000 евро, другият с гледката е 84 квадрата за 400000 евро.

# 156
Благодаря, Niya! Леле, те вярно искат да изкарат 100 К печалба! Open Mouth при все, че в предаването се видя колко несъвършенства имаше.

# 157
Е вярно, че за тази цена човек би си купил нещо доста по-добро от апартамент в олющен блок в Гео Милев. Па ако ще и златен да е отвътре. На мен спалнята с гардеробната ми хареса повече, цветовете бяха по-елегантни и не толкова агресивни. Но трябваше да има красива полупрозрачна плъзгаща се врата на гардеробната ниша. И самият дизайнер уж толерира смелите решения, ама избра по-светлия и неангажиращ дизайн на втората спалня, че това златно и какаово на първата не знам как се приема за спалня, освен на клиенти от контингента на Факултето.

# 158
Да, гардеробната изби рибата и според мен прави апартамента по-атрактивен и по-продаваем. Гледам че са си оправили и смотаната детска.

# 159
Несъвършенствата смятам, че ще ги оправят накрая. Ще имат ден два за цялостни дейности по приключване смятам + слагаме на врати и тн.

Гардеробната наистина не е много практична отворена, но пък може много да смали визуално стаята ако е изцяло с врати. А и тези врати са скъпи, тази двойка вече беше със значително по-голям бюджет от другата. Отделно, такива гардеробни са много модерни и младите им се връзват, защото ги гледат по американските филми. Само че, там са в някое предградие в 200кв къща със спалня 30кв, а тук сме в апартамент в Европа и 15кв спалня е голяма

За мен лично победата беше ясно, че ще е за Инклузив, нямаше как три поредни загуби. За мен има спестиха много коментари, най-малкото се виждаше колко калпаво са сглобили модулите, между вертикалните страници имаше по един пръст разстояние, това е пълен смях. Дупките за неизползваните рафтове също се прикриват с тапички, сигурно имаше и друго, но те не ни го показаха нарочно.

То май остана само още една задача(хол+коридор), тоест още 1-2 епизода, така ли?

# 160
Гардеробната наистина не е много практична отворена
Зависи откъде го гледаш. Имам жилище с гардеробна с врата, която никога не се затваря и само пречи. Ако някога отида да живея там за постоянно бих я махнала категорично. Това постоянно отвори-затвори е адски досадно.

# 161
  • гр.София
Дупките за неизползваните рафтове също се прикриват с тапички, сигурно имаше и друго, но те не ни го показаха нарочно.

То май остана само още една задача(хол+коридор), тоест още 1-2 епизода, така ли?
И на мен очите ми бяха все в тези дупки.
И в двете стаи ми хареса , с уговорки. Едната да беше по- малко мрачна, другата - по- малко скучна.
Вече симпатизирам на двете двойки, та който и да спечели ми е все тая. Интересно ми е да гледам.
Предполагам,че ще разтеглят в поне 5-6 епизода още. Имат кухня , хол, антрета, балкони....

# 162
Какво мислите за идеята на брокерката да се събори стената от хола към коридора на единия апартамент? Аз мисля, че ще сбъркат и не бих купила такъв оупън спейс в блокче от соц-а. Отделно, че няма да има толкова стени, отоплението ще е по-трудно, ще се чува от стълбището, ключове, инсталации, поръчана е врата за помещението, която няма да се ползва и т.н. Разбирам каква и е идеята, но тук се получава на гол тумбак чифте пищови. 84 квадрата не са 200 квадрата, че да използваш същите прийоми при интериора.

# 163
Цитат на: pinko
Аз се вълнувам как са още на пазара тези апартаменти, нали като топъл хляб щяха да ги продадат брокерите?!
Или викате, купиха за 200 к. ремонтираха и напудриха за 50к.  и искат да направят профит 150к 🤣🤣
Хоум ту ю най после сигурно са го продали, защото обявата им не е активна, от ноември се въртеше, отпреди предаването. Лично Ралицата го беше пуснала и спореше с хората като й коментираха “гледката”, че да не живеели в по-хубаво…
Иначе снимките си стоят в публикациите по фейса. Не е ок да се пускат тук преди финала, иначе от самото начало го познах апартамента

# 164
Ми аз съм правила грешката да не слагам врата на хола към коридора - никога повече, какво остава на бутам стена. Наистина абсолютно всичко се чува отвън, много е неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт