ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 32 041
  • 582
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Чета, чета, чета... и ми се взима ума...
Вкъщи наборът е във война с баща си (тъпа по мъжки ще се борим кой на кого пръв да се извини в абсолютна буря в чаша вода) и това е топ... Идеите за висше - по-мъгливи и неясни от днешния ден... Като започват с психология и свършват пак там... ама аз не искам и имам +безкрайност аргументи. Резервни варианти - право, международни отношения, история - какво обаче и той не знае... и всичките са - дано не ме приемат... За чужбина неще и да чуе. Ще се гръмна...

# 346
Моите са се насочили към южните държави, че даже Белгия им се струва много северно и дъждовно. За Скандинавска държава не мога и да си помисля... Но много ги мързи и не зная дали ще им се получат нещата!

# 347
РеГе, а нашата академия обмисля ли? Съученици на голямата са там и са много доволни от нивото и проектите, в които ги включват.
На другия полюс е роднинско дете, което положи големи усилия за прием във френски университет с друг вид изкуство и иска да се прибира, разочарован от аматьорското ниво на преподаване и работа.
Не иска чисто изкуство. След сблъсък с онзи преподавател за който съм. се оплаквала, смята че не е на ниво чист творец и никога няма да бъде. Търси нещо по-практично. И се оглежда към анимационната индустрия, но тук има уловка - да не е обвързана с гейм.

Една от опциите ни беше Гьобелинс в Париж, но след като прочетохме за акаунта в Тумблър, постовете и активната жизнена позиция, които се поставя като едно от изискванията към портфолиото на кандидатите (има и още, да не мислите че е само това. Позицията в постовете се разисква на интервюто Simple Smile. ) , се посмяхме доста и просто го премахнахме от желанията.

За бг опция е нов български, но програмата е остаряла, а сумата съизмерима с частен уни да кажем в Испания, Германия или Ирландия. Така и че това не е вариант.

Харесва ми че темата се раздвижи. Имах нужда да чуя че някой е в моите обувки в момента. Пък и научавам нови неща.

# 348
  • Пловдив
_re_ge,
Великотърновският университет?

shimbite,
и моят го мързи... иначе амбиции и желания да искаш!

У нас се говори за една година да си вземел "почивка", на което аз избухвам!!!!
ей такива.....

# 349
  • у дома с любимите си хора
На една позната синът ѝ дълго време ѝ излизаше с това - да си вземел гап. Търпя го, търпя го и на поредното такова изказване му рече, че и тя ще си вземе почивка една година от всичко, защото определено има повече нужда от него. И резонно го попита кой ще плаща сметките за ток, вода, телефон, кой ще пазарува, готви, щото и тя е Гап. Та набързо го приземи.

# 350
  • София
РеГе, а НАТФИЗ не го ли влече? Моята готвеше портфолио за там, но като я приеха ландшафтната, се отказа да ходи на изпит.
С малкият двуметров човек ще е борба за учене, но каквото такова.
Запазихме ресторант за бала, последното празно място за двайсетина човека в желаният ресторант. 🙄 Другите слотове били резервирани още от
пролетта. 😃

# 351
  • София
За мен няма проблем ако някой иска да си почива от учението. Ще бъде свободен да си намери работа възможно най-скоро, за да си плаща съществуването някак. Решението си е тяхно за цял живот. Simple Smile
Моята наборка все още е много далече от това да мисли за организация за бала или облекло за него. Май само аз се напрягам с такива мисли.
Тези, които вече са запазили заведение  - чисто организационно, кога го планирате спрямо деня на бала в училище?

# 352
  • София
Някой би ли препоръчал тест/консултация на живо за анализ на заложби и възможности? Пък после университети... Ние сме на ниво 7ми клас!

# 353
  • София
Аз запазих за следващия ден, балът ще е в петък, събирането в събота вечерта. Нямам нерви в деня на бала да посрещам гости, да тичам да го изпращам на Невски, после да тичам пак при гостите. Така направихме със сестра му и се получи добре, сега пак по същия начин.

# 354
  • Пловдив
ЗаСлон,
в Пловдив има кариерни консултанти в Общински детски комплекс или т.нар. сега Център за подкрепа и личностно развитие.
За София не зная. Погледни в аналогична институция.

# 355
_re_ge,
Великотърновският университет?

shimbite,
и моят го мързи... иначе амбиции и желания да искаш! У нас се говори за една година да си вземел "почивка", на което аз избухвам!!!!
ей такива.....

Преподавателска работа не ще. Идеята за ВТ беше миналата година. когато тръгна от ниско.

На всички на които, децата искат да вземат ГАП искам да кажа да се успокоят, доколкото е възможно. Ние това го минахме лятото. Когато се изясни че Австрия не му е вариант и ще трябва да мисли нова дестинация. Беше вцепенен от притеснение, че нещо, което е планирал се проваля пред очите му. Стигна до идея че ще работи в Лидл цяла година и ще готви портфолио. Аз бях на ръба на нервна криза.  Баща му беше АОМ и ми вика- като знам какви клонинги сте, като му мине паниката ще влезе в час. И то дойде. Сега търси, чете , избира, аргументира се (пред спонсорите Simple Smile  ) . Яд го е че точно е разучил нещо по унито и бам излиза някакъв факт, заради който трябва да махнем тази специалност или уни. Примерно,  приемът е всяка нечетна година.  Аз "дублирам" неговите проучвания. Знам, че вероятно няма да се съгласите, че трябва да го правя, но не мисля че когато става въпрос за нещо, което засяга финансовата политика на семейството, мога да го оставя напълно да избира сам, не защото ще проявява липса на отговорност, а защото вече беше отхвърлил нелоши унита защото били с 3000-5000 евро такса.  Но вече е в стрес от толкова бързосменящи се условия. Само като ме види че подхождам към него с - "трябва да ти кажа какво разбрах" и забелва поглед.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 17:04 от _re_ge

# 356
  • София
Такива погледи си забелваме дружно всяка сутрин, че направо свят ми се вие Joy Оставихме го на спокойствие за известно време, беше наложително. Но трябва да се събере и да реши. Ако няма да учи - ще работи, трето положение няма, само да е жив и здрав.
И аз съм на мнение, че трябва да си допроучим и ние, родителите, защото често се касае за стабилен финансов разход.
Кашата е пълна, май по-голяма от седмокласната епопея...

# 357
  • Майничка
Re_ge, виж в темата за студенти във Франция, имаше съфорумка, чиято дъщеря завърши точно анимация. Гоблен са частна школа, не зная дали дават смислена диплома. Другата готина школа е ESMA, но и на двете съм само потребител на филмчетата.

# 358
  • Пловдив
Ние запазихме за събирането за бала на 13 юни.
Ходихме онзи ден да гледаме рокли-казаха , че  се купуват още от май за следващата година.
Гримьор не мога да намеря-всички, на които писах, вече са ангажирани на 24 май.

# 359
Оооо в никакъв случай не бих оставила целия контрол само в техни ръце, колкото и да са отговорни. В нашият случай ще ползваме услугите на агенция, заради езиковата бариера, но ние с ММ контролираме нещата. Отстъпки за свободна година при нас не стоят на дневен ред. Да се взема в ръце и проба-грешка. Готови сме да инвестираме в проби, колкото е нужно. В момента е записан на интензивен курс по математика, ходи на курс по БЕЛ и продължава с двата спорта( всеки ден поне по една тренировка). Ето днес сутринта на училище, от 15.30 на футбол, от 18.00 на кормуване, от 20.30 на волейбол…. Почти всеки ден е с подобна програма. Няма проблем. А и решава тестове по английски в свободното време, че го чака САТ Simple Smile Трябва да пробва! Ако не стане вече може да помислим за работа до следващата възможност.

Общи условия

Активация на акаунт