Какъв шампоан използвате, когато сте на море🙂

• 1 450
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте!
Какъв шампоан използвате , когато сте на море и е необходимо всекидневно миене на косата. При мен няма опция да не я измивам след плаж,защото е тънка и много бързо се омазнява . Използвате ли някаква защита също за коса?

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 23:38 от Не се сърди, човече

# 1
Здравейте!
Какъв шампоан използвате , когато сте на море и е необходимо всекидневно миене на косата. При мен няма опция да не я измивам след плаж,защото е тънка и много бързо се омазнява . Използвате ли някаква защита също за коса?

Ако много вземе да изсъхва (като на дядо ми петите), слагам кокосово масло и после измивам. И е топ после.

# 2
Специалната серия За слънце на Nuxe

# 3
  • София
и маска от същата серия.

# 4
Виждала съм, че има шампоани за възстановяване на косата след солена и хлорирана вода, но не съм ползвала. Моята коса не се омазнява много, измивам само с балсам, без шампоан след мокрене, когато е ежедневно или 2 пъти на ден миене на косата след плаж, с шампоан 2 пъти седмично.

# 5
  • SF
Аз моята я мия за хигиена, защото имам доста коса и през деня от пот и сол по гърба, сигурно събира и бактерии. Мия я, с тестери, каквито имам, без претенции. Нямам време и смисъл да оформям. Обикновено излизам с мократа коса, не си я харесвам, но така карам дните на море и влага. Прибирам се в София и веднага си се връщам към безсулфатните шампоани и изправянето със сешоар.

# 6
  • София
И аз вече с чудя с какво да я мия тъй като от силното слънце и морската вода става суха и бухнала от влагата. Миналата година си взех някакъв шампоан на Milkshake и с него бях доволна. Сега обмислям да пробвам един на Davines и спрей за слънце на Лореал.

# 7
  • София
Аз съм цяло лято на плажа и затова ползвам бебешки шампоани за измиване. Обикновено на Бочко.
После нанасям масла - кокосово, карите. Нямам обаче проблеми с косата, защото е гъста и чуплива и даже в някои дни я изплаквам само с вода и малко балсам (ползвам си балсамите от боите за коса и така съм забелязала,че и цветът се задържа по-дълго, а моята боя е с тубички балсам към нея, които стигат за няколко къпания).
През останалата част от годината обикновено ходя на плуване 2 пъти в седмицата и на басейн и спа през уикенда. Тогава ползвам възстановяващи шампоани на Виши, Медикат или Алфапарф и пръскам оранжевия спрей с кератин на Гарние или двуфазния на Лореал.
Най-важното за мен е да съхне естествено, защото сешоарите ми я пресушават и се омазнява след това бързо.
За слънцето - ползвам шапка.

# 8
  • SF
Аз след банята мажа с масла. В града обаче се държат по един начин и косата ми изглежда приемливо. На морето не се харесвам. Докарвам някакъв фриз, който разваля всичко.
Имам доста коса, но тънък косъм, който се къдри, както си реши. И не се договарят помежду си как да се накъдрят, а буквално всеки навсякъде.

# 9
  • Банско
Използвам Klorane Polysianes шампоан и маска. На плажа пък си нося кокосово масло и я мажа преди да вляза във водата.  Водата не може да отмие мазното и така косата ми остава защитена, или поне така ми се струва.

# 10
Какъвто и шампоан да използваш, той ще служи само за почистване на косата и скалпа - нищо повече. За хидратация и/или запазване на състоянието на косата трябват маски, балсами, масла, серуми. Ако няма време за това (аз по време на отпуск никога нямам време за нормална грижа), поне някакви подхранващи спрейове. А вече след почивката може да се направи една истинска възстановяваща грижа.

# 11
  • Melmak

Ползвам балансиращ шампоан. Идеален е за по-честа употреба. При мен се поти скалпа и не е само морето. Шампоанът е много нежен и не премива.

# 12
Не променям козметиката, взимам тази която ползвам у дома. Слагам в малки шишенца и ползвам своята. Старая се да не я мокря всеки ден, но въпреки това се налага ежедневно измиване.

# 13
Откакто ми свърши майчинството и морето е ограничено като времетраене, съм съвсем икономична по отношение на измивните продукти. Взимам детски шампоанодушгел, който ползвам за децата, за шампоан за мен, измиване на лице (не се гримирам), че и интимен гел. Освен това универсално нещо, нося душ гел за нас и шампоан за мъжо, който има особени нужди по този повод и не може да кара като мен.

# 14
На море си използвам същия шампион, който използвам и вкъщи.
Но след плаж си измивам косата само с балсам няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт