На море в Турция - тема 87

• 26 809
  • 397
  •   1
Отговори
# 345
  • София
С миналогодишните неразбории с чартърите от София до Сиде ни беше по 10 часа в посока. Не си го и помислям повече.
Тази година до Кушадасъ с коли пътувахме, беше супер, а за Анталия оптималния вариант ми е с колата до Истанбул и оттам самолет. Така си избираме удобни часове на полети, можем да останем за нощувка ако искаме, само плюсове общо взето.

# 346
За близките дестинации няма проблем с автобус.
Въпроса е, че над 15 часа, лично за мен и семейството ми си е чисто самоубийство.
На едно място седиш, схващаш се, после имаме адски болки в кръста и врата, все едно нож ни е пронизал , подуваме се и се оттичаме , на следващия ден така ни се спи, че почивката автоматично я намаляш с един ден, тъй като я пропиляваш в спане и  почивате от самия път, от който да се съвземеш. Аз не можех сандалите си да обуя , когато пристигнах в Сиде и изпитвах адски болки само да вървя.

Със сигурност за далечни дестинации ще използвам самолет, защото едно е да пътувам 3 часа, друго е 15+.
Да със самолета определено после ще си е неудобство и предизвикателство да търсиш транспорт, с който да се придвижиш до хотела, но със сигурност не бих изгубила 1 ден от почивката си и бих пристигнала доста по-бързо. Не бих и била изморена, ще избегна болките и оттоците.

Сравнявам го с опита ми, където летях с чартърни полети до Малта и Египет. За 3 часа пристигах и всичко беше точно.

# 347
С миналогодишните неразбории с чартърите от София до Сиде ни беше по 10 часа в посока. Не си го и помислям повече.
Тази година до Кушадасъ с коли пътувахме, беше супер, а за Анталия оптималния вариант ми е с колата до Истанбул и оттам самолет. Така си избираме удобни часове на полети, можем да останем за нощувка ако искаме, само плюсове общо взето.
С коя авиокомпания пътувате от Истанбул? Чудя се от Варна, дали ще е удачен този транспорт - с автобус до Истанбул и от там със самолет. Тази година за първи път запазих почивката през Тез тур. Полета беше в 12 ч. Излязохме от нас в 09:30 ч. и бяхме в хотела в 17 ч. Чакахме час за багажа на летището в Анталия...... Взеха ни в 04:25 от хотела. Ами гадничко си е....

# 348
  • София
Когато пътувахме така, на отиване бяхме с Търкиш, от тях и паркинга запазих, на връщане Пегасус защото техния час ни беше удобен. Но тези полети са буквално през час постоянно, водещото ми беше часа на полетите.
Трансфер летище-хотел от геттрансфер наехме, изобщо не беше сложно.

# 349
  • Резерват "Северозапад"
След няколко пъти с автобус, решихме нашето семейство да не си го причиняваме повече.
От 4 години пътуваме с кола. Страхотно е. Комбинираме почивката с екскурзия - така видяхме Ескишехир, Чанаккале, Афионкарахисар, Ефес, Древно Сиде и Истанбул. За тази година съм планувала и Памуккале.
Винаги като правя маршрута на отиване се стремя да планирам спането на около 1000 км. първия ден. Така за деня на настаняването остават около 300-400 км. и още преди обяд сме в хотела.

# 350
  • Варна
Турция със самолет вече и аз не си причинявам. Както и да го въртя часовете идват същите, а удобството там да имаш кола си е удобство.
Не правим междинни, да изморява, но без излишно мотане и стегнато пътуване нещата се получават. Стигнем ли в хотела да се опъна на басейна вече съм забравила за пътуването, а нощния преход с дете не го заменям. На връщане просто има интернет.
За догодина се замислях дали да не дам шанс пак на самолетните програми, но единият хотел, за който се чудя е чак в Алания и като знам как ще имам трансфер 5+ часа с автобус нещо не ме привлича.
Ще изчакам дали ще пуснат пак с редовни линии както правят някои туристичеки и тогава ще го помисля пак. Още обаче помня как 24та щяхме 17 часа да чакаме на летището. Най-лошото за мен е, че рядко няма промяна на часовете, защото сега ако запазя връщане в 14ч, а после го направят в 9 съм с вързани ръце.

Чакам 2/3 хотела да пуснат 26та, ако някой ме привлече достатъчно вероятно ще запазя пак с кола, а ако не давам Турция на пауза както бях планирала първоначално.

Ерос, изпуснала съм къде сте били, а знам, че и ваш фокус бяха забавленията за деца.

# 351
  • Берлин
В Алания също има летище и полети от Истанбул.

# 352
  • Варна
Чартърите от тук никой не лети до Алания.
Който лети от Истанбул вероятно и такива взема спрямо курорта, в който ще е.

# 353
Чартърите от тук никой не лети до Алания.
Който лети от Истанбул вероятно и такива взема спрямо курорта, в който ще е.
Така е. С чартър на Ориент до Анталия (не било с Емералд, както си мислех), стигнахме в хотела в Алания (след трансфера от летището) в 22:30 ч. В хотел Arancia нещо си, на 03.10 през 2020 г., който е най-лошият хотел в Турция, в който съм била.

# 354
  • София
За съжаление полетите до летище Газипаша (Алания) са много малко.
Сега пуснах едно търсене за произволна дата, Пегасус имат 11 полета общо от 2те истанбулски летища до Анталия и само един до Газипаша, който каца в 20:45 тоест абсурден час за настаняване.
Иначе би било удобно директно там да се ходи.

# 355
  • Beyond the Frontiers
Имаше опит в началото на тази година част от полетите да са до Алания. Не знам по каква причина пропадна.

# 356
Имаше опит в началото на тази година част от полетите да са до Алания. Не знам по каква причина пропадна.
Жалко, иначе, ако са адекватни часовете за полетите, пак бих се доверила евентуално...
За съжаление полетите до летище Газипаша (Алания) са много малко.
Сега пуснах едно търсене за произволна дата, Пегасус имат 11 полета общо от 2те истанбулски летища до Анталия и само един до Газипаша, който каца в 20:45 тоест абсурден час за настаняване.
Иначе би било удобно директно там да се ходи.
Агенциите работят с чартъри на България Еър ( поне аз винаги така съм пътувала), а не с редовни полети. Може и да има изключения.

# 357
Ние тази година сме с Турс клуб,полета е с Пегасус и не е променен от резервацията през октомври миналата година,до сега. За първи път  ми се случва.

# 358
  • Пловдив
Турс клуб предлагат полети на Абакс и Тез Тур.Не знам кога ви е почивката ,но ако е с Абакс може да очаквате изненади.

# 359
Турс клуб предлагат полети на Абакс и Тез Тур.Не знам кога ви е почивката ,но ако е с Абакс може да очаквате изненади.
Ние тази година резервирахме пакет от Турс клуб.Агентката каза,че програмата е тяхна.Посрещащата агенция в Турция работеше с тях,а не с Абакс или Тез тур/пътували сме и с тях/.Полетът беше редовен с Пегасус-без проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт