На море в Турция - тема 87

• 26 809
  • 397
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Турс специално ползват редовни както и места  от други оператори. Тез са с техни програми и чартъри.
Не знам доколко има значение на кого е чартъра, просто ако е редовен като че ли по-малко промени има.

Някой друг час закъснение(в рамките на разумното) не ме притеснява толкова. Единственият път, в който излетяхме даже преди часа беше от Италия докато имаха стачка 😆
Притесняват ме повече неудобните още изначално часове и дъъъългите трансфери.

Чакам останалите 2 хотела, ако в някой от трите ми харесат условията запазвам с кола, ако не пауза на Турция.

# 361
  • София
Турс клуб предлагат полети на Абакс и Тез Тур.Не знам кога ви е почивката ,но ако е с Абакс може да очаквате изненади.
Ние тази година резервирахме пакет от Турс клуб.Агентката каза,че програмата е тяхна.Посрещащата агенция в Турция работеше с тях,а не с Абакс или Тез тур/пътували сме и с тях/.Полетът беше редовен с Пегасус-без проблеми.
Купили са ви билети за редовния полет, което по принцип е ОК ако не беше толкова рано сутринта от Анталия.
Миналата година с Тез тур беше същото, а и аз като съм проверявала за съботите места никога няма. Агенциите ги купуват предварително. Хем по-лесно от организиране на чартър, може и да им е по-изгодно.
Но и за хората е добре, поне самолетите са хубави. Не че Ер Любо ни е возил лошо, но последно като летяхме с тях машината беше по-възрастна от мен.

# 362
  • Beyond the Frontiers
Не знам какъв е този мит, че редовните полети не се променят и анулират...

За Анталия конкретно се ползват и чартъри, и нискотарифни от години.
Турс клуб специално мисля от 2 или 3 години правят и собствени самолетни програми. Продават паралелно и на други доставчици.

# 363
Турс клуб предлагат полети на Абакс и Тез Тур.Не знам кога ви е почивката ,но ако е с Абакс може да очаквате изненади.
Славейче, какво имаш предвид за изненади от Абакс?
Знам, че са много хвалени...

# 364
Турс специално ползват редовни както и места  от други оператори. Тез са с техни програми и чартъри.
Не знам доколко има значение на кого е чартъра, просто ако е редовен като че ли по-малко промени има.

Някой друг час закъснение(в рамките на разумното) не ме притеснява толкова. Единственият път, в който излетяхме даже преди часа беше от Италия докато имаха стачка 😆
Притесняват ме повече неудобните още изначално часове и дъъъългите трансфери.

Чакам останалите 2 хотела, ако в някой от трите ми харесат условията запазвам с кола, ако не пауза на Турция.

Да, мен също, именно за това търся алтернативи на самолета. Всичко си има някакви минуси, няма пълно щастие, важното е на финала всичко да е наред. Smile

# 365
  • Пловдив
Славейче, какво имаш предвид за изненади от Абакс?
Знам, че са много хвалени...
Влез им в сайта или попитай някоя агенция тази година колко полета осъществиха и ще разбереш.

# 366
Утре ни е полета, няма промяна, което ме устройва напълно.

# 367
  • Beyond the Frontiers
Всичките ми резервации за Турция с Абакс се осъществиха. Имаше размествания с +- 1 ден спрямо ранното записване. Но такива имам и при Онекс, Емералд.

# 368
  • Пловдив
Дойде и нашето време и утре потегля ме за Анталия - Лара😀Дано ни хареса хотела Делфин Нео Палас. Миналата година бяхме много доволни от Нирвана Космополитън-Лара.Ще пиша инфо за тези, които също ще го посетят.

# 369
  • Резерват "Северозапад"
Надявам се да ви хареса!
И ние тръгваме след няколко часа за Бодрум.
Прекрасна почивка ви желая!

# 370
  • Пловдив
Надявам се да ви хареса!
И ние тръгваме след няколко часа за Бодрум.
Прекрасна почивка ви желая!
Благодаря и на вас !
Лек път и чакаме инфо за хотела. 🏖️☀️🌊

# 371
ПРИВЕТ НА ВСИЧКИ В ГРУПАТА
Отзив за LIBERTY SIGNA FETHYE
Ранна резервация – януари 2025 , 9 нощувки , собствен транспорт . Девета поредна година из Турските курорти .
След дълго умуване между хотели в Сиде и Белек се спряхме на LIBERTY SIGNA FETHYE и не съжаляваме . Оправда всичките ни очаквания . До сега сме почивали само в район Анталия и определено тук природата ни хареса повече .
Хотела е нов открит през 2024 , красив  дизайн . Намира се в залив , от едната страна LIBERTY FABAY от другата XO CAPE ARNA / също нов хотел и много хубав ама с лоши отзиви /. Голяма територия , луксозна , модерна но не и претруфена ,  добре поддържана , озеленена , красиви гледки , много чисто навсякъде , голям плаж с много шезлонги ,  пясъка е малко черен , не като в Сиде , водата чай , прехода при влизане е долу горен плавен но има много  камъчета и много хапещи рибки , и най- важното винаги имаше свободни шезлонги по басейните и на плажа .
Хотела  -   ниско строителство 4 четириетажни корпуса и един едноетажен , стаи със стълбички към басейните и такива без , само тераса със страничен изглед море.
На територията на хотела има много басейни , основния е отопляем 28 градуса . Шезлонгите са много удобни с дебели матраци със възглавнички . Интернет добър на цялата територия.
Стаите са комфортни , големи , удобни легла , качествено спално бельо , смарт телевизор , USB порт за зареждане на телефона , кафе машина с капсули на неспресо , ютия и маса за гладене . Нито веднъж не чухме съседите , сякаш само ние бяхме .Терасите са доста големи . Платихме стая със страничен изглед море , но ни дадоха такава със най -хубавия изглед към морето и целия залив . Банята е голяма с две мивки , отделна душ кабина и тоалетна ,  всеки ден заредена с четки и паста за зъби , самобръсначка и гел за бръснене , тампони за грим , клечки за уши , пила за нокти , гребен , шапка за баня ,  козметиката е на    THE BOTANIST & THE CHEMIST - шампоан , балсам за коса , душ гел , течен сапун и лосион за тяло – доста добри .Мини бара се зареждаше всеки ден с вода , кола , фанта , спрайт , студен чай и бира ефес . Почистване на стаите всеки ден , смяна на хавлии всеки ден , смяна на спалното бельо за 9 нощувки 4 пъти .
Чанти за плаж няма .
Храната много добра във всички ресторанти , от всичко по много . Има един основен и 6 или 7 алакарта  и един който работеше 24/7 . Основния ресторант е голям и просторен , има и красива външна част . Направи ми впечатление че нямаше пепелници по масите и никой не пушеше .  За 9 нощувки имахме право на посещение на 4 алакарта безплатно. Посетихме индийски , средиземноморски , иатлиянски и турски . Храната беше превъзходна и разнообразна във всичките и с много добро обслужване . Чините във всички ресторанти са много красиви цветни и с различни шарки . Всяка сутрин в основния ресторант правеха смути няколко вида , имаше станция където приготвяха прясна паста , пица и яйца бенедикт.  Еспресо и турско кафе имаше във всички ресторанти и барове .  А баровете са доста  - два на плажа , на басейните , бар 16+ на плаж 16+ , ирландски пъб със голямо разнообразие на вносен алкохол и много тежък интериор . Има и сладкарница BON BON . Хотела беше пълен , много англичани , руснаци , германци , турци и тук таме като нас българи , но не се усещаше да е пренаселен . Толкова много бебета на едно място не бях виждала . 
Анимацията долу горе добра . Всяка вечер имаше представления  с различни танцови групи . Имаше и дискотека всяка вечер до 1ч през нощта . После пълна тишина .
На нас най-много ни хареса бара на плажа . Сутрин пиеш кафе там , на обяд студена бира а вечер си пиеш питието слушайки шума на вълните и усещайки лекия морски бриз . Пълен релакс.
Извън хотела няма къде да се разхождаш , има няколко магазина , аптека и стоянка за таксита .
Цените в повечето магазините бяха в паунди и безбожни . Такси до Фетие 50 евро в една посока  , до Гьочек 30евро , разходка с лодка из островите или до Олудениз от 60 до 90 евро. Ходихме на такава разходка  със спирки за гмуркане и цамбуркане на няколко места , водата е разкошна - синьо зелена прозрачна .
Хотела се намира малко в нищото , няма табели и малко трудно го намерихме . И на отиване и на връщане минахме през Измир и моста Чанаккале – 900лири в посока , през много населени места с много  светофари .
Може и да пропускам нещо . Ако нещо по конкретно ви интересува насреща съм . Имама много снимки но заради ограниченията не мога да ги кача .                                                                                                                                         

# 372
Liberty Signa Fethiye... страхотно, мнооого мазно е това, поздравления Simple Smile

Някой има ли информация какви са рисковете при наемане на кола под наем?

# 373
Здравейте, втори ден сме в  Rubi Platinum Spa Resort Alania.
Засега хотелът е без забележка, а има с какво да сравняваме.
Плажът е пясък, плавен преход, залив, водата е чиста и приятно топла.
Организацията навсякъде е на топ ниво!
Храната е изключително!
От всичко, по много!
Единствено като недостатък, търсен, е че не предлагат пакетиран сладолед!
Всички напитки са на ниво, безалкохолните и бирата, бутилирани и в кенчета.
И като екстра за нас, заради забавено настаняване с 30 минути / настаниха ни в 14,30 часа/, ни надградиха от стая с изглед море, до апартамент , който даже не зная какъв точно се води.
Изгледът също е към морето и басейните, голям коридор с четирикрилен, остъклен гардероб.
Отделно голямо санитарно помещение с две мивки, баня и отделно тоалетна.
Голяма стая с огромно легло и диван в стаята.
И черешката на тортата, от стаята се излиза на огромна тераса, около 50 кв. метра.
На нея има маса с четири стола, голям ъглов диван с много възглавници, два шезлонга и чадър.
И в средата на терасата огромно джакузи, може би 3 на 3 метра.
Свързано и с топлата вода.
Направо не можахме да повярваме!
Такова нещо никога не сме си помисляли, че може да ни се случи!
Но се случи!
Вероятно е шанс и късмет, но умеят го турците тоя бизнес!
Пожелавам на всички ви да се случи!

# 374
Благодарим, patuva6ta, и на Вас весело изкарване!

Откъде купихте почивката?

Общи условия

Активация на акаунт