На море в Турция - тема 87

• 26 812
  • 397
  •   1
Отговори
# 375
От Турс клуб, софийският офис.

Откъде купихте почивката?

# 376
Здравейте! За 2026 г. ще търся хотел еднорог. 😀 5 *, близо до летище- трансферът да не е 3 часа, пясъчен плаж, плавен преход, по възможност без ХАПЕЩИ риби и камъни. На първа линия. Да е чисто. Да има вили или някакви къщички за настаняване. Може и ниски сгради, без асансьор . Вносен алкохол, хубави коктейли, кафемашина в стаята, бутилирани напитки. Пързалки и лунапарк за децата. Да не е в нищото и да искат 50 евро в посока за такси. Да има къде да се разходиш наоколо, магазини.  Ще разгледам всички предложения. Винаги мога да направя малък компромис.

# 377
Здравейте! За 2026 г. ще търся хотел еднорог. 😀 5 *, близо до летище- трансферът да не е 3 часа, пясъчен плаж, плавен преход, по възможност без ХАПЕЩИ риби и камъни. На първа линия. Да е чисто. Да има вили или някакви къщички за настаняване. Може и ниски сгради, без асансьор . Вносен алкохол, хубави коктейли, кафемашина в стаята, бутилирани напитки. Пързалки и лунапарк за децата. Да не е в нищото и да искат 50 евро в посока за такси. Да има къде да се разходиш наоколо, магазини.  Ще разгледам всички предложения. Винаги мога да направя малък компромис.
О! Ще ви следя. И аз искам такова нещо или почти такова... Ама такова животно няма. Аз, преди да се втурна в приключението на Турската ривиера и т.н. що материал изчетох.... Чакам да видя колегите какво ще подадат като идеи.

# 378
Здравейте, втори ден сме в  Rubi Platinum Spa Resort Alania.
Засега хотелът е без забележка, а има с какво да сравняваме.
Много се радвам, че има и други доволни от хотела тази година. Сега ме е яд, че не поисках смяна на нашата много шумна стая, но така или иначе престоят ни в Руби Платинум беше страхотен. Весело изкарване!

# 379

Благодаря!
Хубави дни и на Вас!

# 380
Някой знае ли на кой ТО има чартър на 10.10 от Пловдив?

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 18:17 от qeq

# 381
Аз заложих в последния момент на самосиндикално буукване на Търкиш за полета до Алания и на едно апартаментче в центъра на града за едни 11 дена... пък каквото сабя покаже после Simple Smile

# 382
Здравейте! Стана ми любопитен поста и с удоволствие ще поровя за хотели покриващи повечето критерии. Ако лунапарка Ви е задължително условие, ще ограничите много бързо възможните хотели, от които да изберете. Имайте предвид, че лунапарковете навсякъде работят по 2-3 часа общо на ден и доста често часовете не са от най-удобните. Семейно и ние пътуваме с 2 деца и се отказахме от лунапарка, заради странното им работно време и страшната блъсканица. Сега търсим хотели с големи открити площадки, въжени линии или големи закрити детски кътове с трамплини, пързалки и т.н.
Имате ли желан бюджет, в който да се вместите (ясно е, че се търси самолетна програма щом е необходим кратък трансфер). А конфигурация и желано време за пътуване?
Лара - Има къде да се разходи човек, на 30 мин от летище Анталия, Royal и Delphin веригите и Adalya Elitе Lara имат аква и лунапарк, но не съм забелязала да имат настаняване във вили (териториите им са по-издължени). За кафемашини по стаите също ще трябва да проверя. IC Green Palace също предлага повечето неща, но хотела вече е стар и няма да има къде да се разходите. Има обаче вилички на 2 етажа.
Белек - зад повечето хотели минават долумуши и срещу 5-10 лири може да отидете до града. Изключвам най-скъпите хотели, както и Selectum Luxury, заради кофти отзиви този сезон, но може да го погледнете. Фаворитa ми е Voyage Belek, но цените му не са от най-съблазнителните. Има и други много добри хотели, които нямат лунапарк, но предлагат много други забавления за деца.
В регион Анталия бих приключила със Сиде - там повечето условия ги покрива отново Вояж. В Сиде има много хубави плажове и много за разходки и пазар.
Бодрум - близо до летището, но хотелите с атракциони са извън града. Честно казано не мисля, че цените им са оправдани
Дидим - Anda Barut покрива всичко без близостта до магазини, точно време за трансфер не мога да кажа.

Ние ще почиваме в Lusso Sorgun. Няма лунапарк, но площадката им е много готино направена (повтаряме хотела). Titanic имат страхотни детски клуб, но нивото им падна като обслужване. Ако трябва да избирам без притеснение от цената Anda Barut или някой Voyage.

# 383
  • Sofia
Някой знае ли на кой ТО има чартър на 10.10 от Пловдив?
Мисля, че няма такъв. Наши познати трябваше да летят от там, но анулираха полета. Почивката им се измести с няколко дни и ще летят от София.

# 384
Турците имат страхотни вътрешни линии от Истанбул, а до там всеки ден има автобуси по два курса Simple Smile от всички наши големи градове.
Чартърите са удобни, стига да излетят навреме... и в правилното време...

# 385
А ако се букне като Navy Turkish до Алания, как се разширява извадката за хотел - еднорог, както се е изразила светулка? - т.е. хотели в близост до Алания има ли такива - на първа линия, пясъчен плаж, плавен преход и БЕЗ хапещи рибки и камъни.   Храна, обслужване, коктейли, алкохоли - всичко да без компромиси, и да няма запазвания на шезлонги на плаж и басейни?

Здравейте! Стана ми любопитен поста и с удоволствие ще поровя за хотели покриващи повечето критерии.

# 386
  • Beyond the Frontiers
Извинявам се, ама как точно се търси по критерий рибки...То днес ги има, утре не. Как се гарантира, че няма да има...И няма как да са само пред един хотел, абсурд.

# 387
  • София
Вече съм готов с първата резервация за 2026 год. за Анталия.
СЛед като за втора поредна година основната ни двуседмична лятна почивка ще бъде в изключителния Steigenberger Pure Lifestyle в Хургада отново както тази година ще загреем преди това с едно седмична почивка в любимата Анталия. Тази година в края на април останахме очаровани от Ethno Belek- един от най-добрите хотели, в които сме били в Турция. Този път за 2026год. резервирах и платих един от най-добрите хотели в Лара- Lara Barut Collection.Надявам се да оправдае очакванията ни!

# 388
Да ти кажа... плажовете около Алания са доста гадни Sad
Бил съм в Конакли... ужасен е... в Тюрклер също е смотан Sad Това са населените места на запад от Алания...
На изток е огромния и дълъг Махмутлар с огромен плаж и почти никакво голямо струпване на хора, пълно е с хотели от всякакъв тип, но няма добри Ол инклузив предложения, а и плажа е твърд, сив и не толкова "уютен"... само съм се разхождал по него...

"Безкомпромисните" Ол инклузив предложения са в района на Сиде и Белек Simple Smile Но аз от миналата година се отказах от този тип почивка, изцяло поради лични предпочитания, не, защото не са идеални за повечето хора за почивка. Реално нямам адекватно мнение за комплекс и аквапарове Sad Само споделих вариант за транспорт, който би трябвало да е значително по-сигурен и предвидим спрямо чартърите, но е по-скъп.
Билета ми за отиване и връщане Варна - Газипаша е 150 евро на човек... или до 200 евро, ако избера Флекси план с право на анулиране и други екстри... амам аз няма какво да анулирам, тъй като съм си буукнал апартамента и тъй като настаняването е след 2 седмици... те си засмукаха всички суми стой та гледай Simple Smile

Но ние ходим на плаж всеки ден на плаж Клеопатра, там всички изисквания за море са покрити, място, пясък, плавен преход, шезлонги, и това, което го няма при плажовете на големите масови комплекси - спокойствието и тишината... При по-скъпите има достатъчно площ, за да не се врът един връз друг хората...

Няма ги тези екстри и удобства на Ол инклузива, с хавлиите и чехлите от стаята, с коктейлите и бар-а на плажа, с пиците и гюзлеметата, с басейните и сервитьорите, но това е нещо, от което с жената по принцип отбягваме...
Слаби са ни ангелите и Ол инклузива и прекалените удобства ни ошишкват, а откакто спряхме и алкохола и сме готови за бракуване и поръсване с нафталин ха ха ха Simple Smile Майтапа настрана, че станах голям офтопик Simple Smile Дори хотела ми е избран така, че да е до фитнес зала...
Като бяхме преди на Ол инклузив във фитнес залата всеки ден се гледахме с още двама... празен и прашасал Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 20:39 от Navy

# 389
Към Лара  съм се насочила. Можем и без лунапарк.  Няколко пързалки в басейна може да са достатъчни. Но ще търся с вили и къщички.  Ще разгледам хотелите, ще набележа няколко. Ще чакам самолетните програми. /Били сме в Бодрум, в Алания, в Белек/

Общи условия

Активация на акаунт