На море в Турция - тема 87

• 26 809
  • 397
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Не знам но веднага ми изникна този хотел..https://santai.ichotels.com.tr/ru има и къщички и въжен мост както и Легендите са близо за разходки.А плажа е от хубавите за района на Белек.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 23:16 от slavei4e

# 391
  • в моя гьол
Здравейте. От вчера пътуваме към Кушадасъ с междинна нощувка в Троя. Не успяхме да си купим ХГС. На влизане в магистрала взехме билет, но не е платен. Моста 1915 си го платихме на гише. Как да си извършим плащането на магистралната такса и да не сме в нарушение?

# 392
  • Варна
Когато напускате магистралата има автоматични бариери. И гише за плащане в брой/карта. Няма как да продължите без да сте платили. От къде взехте билет и коя е тази магистрала?

# 393
  • в моя гьол
По посока Чанаккале. Май имаше и друг път, но навигацията ми качи на магистралата. От там до моста други бариери нямаше.

# 394
Когато напускате магистралата има автоматични бариери. И гише за плащане в брой/карта. Няма как да продължите без да сте платили.

Това е само за частните магистрали. Те са карали по държавна, там няма гише и бариери.
 Питащата да се отбие някъде където има офис на поща Ptt и да си купи HGS. Автоматично ще и дръпнат парите.

# 395
Когато напускате магистралата има автоматични бариери. И гише за плащане в брой/карта. Няма как да продължите без да сте платили.

Това е само за частните магистрали. Те са карали по държавна, там няма гише и бариери.
 Питащата да се отбие някъде където има офис на поща Ptt и да си купи HGS. Автоматично ще и дръпнат парите.
Да споделя опит от тази седмица. Стикери се продават само в големите( централни) офиси на PPT. В малките няма. Наложи се в Истанбул да обикаляме 3 офиса докато намерим. Това беше на връщане към България. Уж със закупуването на стикера платихме и старите сметки. Повечето места имат гишета за плащане с карти на бариерите. Проверявахме и в един сайт за задължения. Всичко беше платено. И изведнъж изненада на границата-още 146 лири задължение. Така и не разбрахме откъде се появи.

# 396
Миналата година след плащане на всичко както си му е редът, стикер имахме още на влизане, близо две седмици след като се прибрахме проверих през интернет имаме ли задължения.
Оказа се, че имаме... малко, но факт Simple Smile и то с малка лихва...

# 397
  • София
Миналата година тате август ходи до Кушадасъ на почивка, на връщане спрял на една аптека и на границата хоп глоба. Платил човека, ма не взел бележка. Та декември с мен на пазар и на границата хайде пак глоба.
Тъй като се справям една идея по добре от него с езика, разбрах, че е спрял неправилно и че задължението  е старо. Така, че искайте си 8 бележките, после може да си го преведете за какво е точно.

Общи условия

Активация на акаунт