На море в Турция - тема 87

• 27 098
  • 399
  •   2
Отговори
# 390
  • Пловдив
Не знам но веднага ми изникна този хотел..https://santai.ichotels.com.tr/ru има и къщички и въжен мост както и Легендите са близо за разходки.А плажа е от хубавите за района на Белек.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 23:16 от slavei4e

# 391
  • в моя гьол
Здравейте. От вчера пътуваме към Кушадасъ с междинна нощувка в Троя. Не успяхме да си купим ХГС. На влизане в магистрала взехме билет, но не е платен. Моста 1915 си го платихме на гише. Как да си извършим плащането на магистралната такса и да не сме в нарушение?

# 392
  • Варна
Когато напускате магистралата има автоматични бариери. И гише за плащане в брой/карта. Няма как да продължите без да сте платили. От къде взехте билет и коя е тази магистрала?

# 393
  • в моя гьол
По посока Чанаккале. Май имаше и друг път, но навигацията ми качи на магистралата. От там до моста други бариери нямаше.

# 394
Когато напускате магистралата има автоматични бариери. И гише за плащане в брой/карта. Няма как да продължите без да сте платили.

Това е само за частните магистрали. Те са карали по държавна, там няма гише и бариери.
 Питащата да се отбие някъде където има офис на поща Ptt и да си купи HGS. Автоматично ще и дръпнат парите.

# 395
Когато напускате магистралата има автоматични бариери. И гише за плащане в брой/карта. Няма как да продължите без да сте платили.

Това е само за частните магистрали. Те са карали по държавна, там няма гише и бариери.
 Питащата да се отбие някъде където има офис на поща Ptt и да си купи HGS. Автоматично ще и дръпнат парите.
Да споделя опит от тази седмица. Стикери се продават само в големите( централни) офиси на PPT. В малките няма. Наложи се в Истанбул да обикаляме 3 офиса докато намерим. Това беше на връщане към България. Уж със закупуването на стикера платихме и старите сметки. Повечето места имат гишета за плащане с карти на бариерите. Проверявахме и в един сайт за задължения. Всичко беше платено. И изведнъж изненада на границата-още 146 лири задължение. Така и не разбрахме откъде се появи.

# 396
Миналата година след плащане на всичко както си му е редът, стикер имахме още на влизане, близо две седмици след като се прибрахме проверих през интернет имаме ли задължения.
Оказа се, че имаме... малко, но факт Simple Smile и то с малка лихва...

# 397
  • София
Миналата година тате август ходи до Кушадасъ на почивка, на връщане спрял на една аптека и на границата хоп глоба. Платил човека, ма не взел бележка. Та декември с мен на пазар и на границата хайде пак глоба.
Тъй като се справям една идея по добре от него с езика, разбрах, че е спрял неправилно и че задължението  е старо. Така, че искайте си 8 бележките, после може да си го преведете за какво е точно.

# 398
Миналата година след плащане на всичко както си му е редът, стикер имахме още на влизане, близо две седмици след като се прибрахме проверих през интернет имаме ли задължения.
Оказа се, че имаме... малко, но факт Simple Smile и то с малка лихва...
Дай по подробно. За какво е задължението, защо парите не са ти дръпнати от HGS, как ще го платиш?
Няма как да имаш задължения за пътни такси при това и с лихва ако имаш пари в HGS! Системата ще си ги дръпне автоматично.

Миналата година тате август ходи до Кушадасъ на почивка, на връщане спрял на една аптека и на границата хоп глоба. Платил човека, ма не взел бележка. Та декември с мен на пазар и на границата хайде пак глоба.
Тъй като се справям една идея по добре от него с езика, разбрах, че е спрял неправилно и че задължението  е старо. Така, че искайте си 8 бележките, после може да си го преведете за какво е точно.
Във вашия случай си мисля че може да става въпрос за две отделни глоби, а не за дублиране. Съмнявам се че ако днес пътувате за България да речем от Кушадасъ и ви пишат глоба за неправилно паркиране то тя ще "излезе" на границата. Мен ме е снимала камера около Чанаккале и на границата нямах задъжение. Излезе ден по късно и я платих по интернет

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 07:49 от ESPACE

# 399
Явно парите не са стигнали, на 15 през Бабаески се връщахме, от тогава са задълженията...

П.П.
Като казах пари, сега си правя кратка равносметка за почивката през 2024, за която изобщо не съжалявам, бяхме две семейства и си изкарахме чудесно Simple Smile

Бяхме с кола, липсвахме от Варна 13 дена /и нощи/, имаме реализирани 6 и 1/2 дена за плаж, другото беше път и посещения на интересни места по време на пътуването, нощуване в 4 коренно различни локации...

Сега планирам да липсваме 12 денонощия от Варна, като планираните плажни дни ще са... 12 Simple Smile Да, 12 Simple Smile
С нощен полет и почивка на летището в Истанбул за 6 до 8 часа... ако успея да го реализирам, всичко ще се нареди чудесно Simple Smile

Окъм финанси... с автомобил смятам 600 гориво, 300 такси /ако не бъркам/, 300 хотели за междинни пренущувания и денонощие и половина сумарно път...
Супер вариант, ако се комбинира с почивка тип екскурзия, догодина ако сенаредим 3-4 коли, ще го бъде и тоя вариант Simple Smile Полетите ми са на абсолютно същата цена...

Последна редакция: нд, 28 сеп 2025, 18:44 от Navy

Общи условия

Активация на акаунт