На море в Турция - тема 87

• 56 569
  • 736
  •   2
Отговори
# 75
  • В.Търново
Стефан Демирев от група във Фейсбук, той май беше представител от Белпрего Травел, съобщи, че BATIHAN BEACH RESORT се очаква да бъде обновен за сезон 2026 и става 5*.

# 76
Спрях се на тези хотели ,за октомври .За плажа имам впредвид,да не е само камъни,а озеленяването-просто дървета,палми-да е зелено😀Възрастни сме,аквапарковете не са приоритет.

# 77
Спрях се на тези хотели ,за октомври .За плажа имам впредвид,да не е само камъни,а озеленяването-просто дървета,палми-да е зелено😀Възрастни сме,аквапарковете не са приоритет.
За хотелите на Гурал съм чувала само хубави неща.
От коя агенция е тази извадка?

# 78
Onex tour,там видях,че има полет от Пловдив.
И за  този се чудя -в Белек
DOBEDAN EXCLUSIVE HOTEL & SPA (EX.ALVA DONNA EXCLUSIVE HOTEL & SPA)

# 79
На пръв поглед всеки от изброените от теб хотели в Белек е ок. Бих те посъветвала да погледнеш и   MEGASARAY CLUB BELEK.
От изброените от теб съм била само в Miracle. Близо до летището, приличен плаж, не беше много озеленен. Ако големите зелени територии и хубав пясъчен плаж са приоритет, то KAMELYA COLLECTION SENTIDO SELIN е добър избор. Но пък е в Сиде, а до там трансферът се удължава.

# 80
  • Beyond the Frontiers
Spice го ремонтираха миналата година.
Su se si е много добър хотел и не знам защо не особено популярен у нас. И той е ремонтиран.
Аз обаче обичам ниски постройки, зелена територия и тук Gural са ми абсолютен фаворит.
Ali Bay също.

# 81
Благодаря и на двете Ви.И аз предпочитам ниско строителство,тип Jaz овете в Египет.
Kamelya и Ali bay,не ми ги дова с полет от Пловдив.Сега ще погледна и Megasaray.

# 82
Така, хотелът не е в Белек, а в Bogazkent,  не много далече от пясъчните плажове на Чолъклъ.
Вие писахте, че търсите пясъчен плаж добре озеленен, близо до летище.  Този не съответства съвсем на Вашите изисквания, но ако карате още малко в посока Чолъклъ - ще намерите наистина пясъчни плажове.

Оттук нататък - хотелът е чудесен, обслужването е превъзходно.  Има т.н. персонални асистентки, които ти звънят и питат как могат да ти бъдат полезни.  Всички са супер мили и услужливи, добронамерени, обсипват те с внимание, глезят гостите си.   Един от баровете предлага обслужване на много високо ниво, напитките се сервират в кристални чаши.  Всичко е качествено.   Другите барове са по-обикновени, не чак толкова претенциозни - но пак е добре - там сервитьорите обслужват с ролери и са супер ефективни. 
 Добре е да знаете руски език, защото като бяхме там - 99 % от посетителите говореха руски - запознах се с 2 дами - бяха от Москва.   
Персоналът е от бившите съветски републики и говорят руски и подобие на турски, но никак английски или др. езици. Мениджърите говорят турски и са турци.  За целия ни престой срещнахме 2 гостенки - турско-говорящи и компания от 3-ма немско-говорящи.
Камериерките говорят само турски - но си вършат много добре работата.
Морето е с чъкълест вход - на плажа - пясък, но пък басейните са хубави.  Има и нещо като китайските или японски - hot spring - с минерална вода и е много релаксиращо място.   Има и вътр. басейн и спа - не е ползван от нас.
Храната - не е зле, но отстъпва на други хотели.  Тук, по-скоро, наблягат на доброто обслужване.   
Стаите - хотелът се състои от 2 блока - стар с по-малки стаи - близо до морето - ние бяхме в него.  Четохме, че двойните стаи са много много малки в старата част - така че взехме по-голямо помещение.   Това е важно - защото - преди бяхме ходили в другия Добедан - в Манавгат - само че през Онекс - не, не , не купувайте тия хотели през Онекс - всичко добре - но, като клиенти на Онекс, ни дадоха най-отдалечена стая с изглед към едни складове.  Така че тука - хич, хич да няма грешки - пишеш си претенциите и си плащаш - апартамент - изглед море - пък да видим ти като си си платил, как ще смеят точно да ти сменят резервацията и да те наврат в миша дупка.  Щото ние не знаехме, през Онекс бяхме купили без претенции, - и то не беше лоша стаята сама по себе си - само дето гледаше в нищото и беше ужасно отдалечена от всичко. 
После - много важно - в тази тема понякога има мнения от един супер компетентен човек и уважаван от мен човек  - Роже.  Той беше написал да се проверява и, по възможност, резервира от собствения сайт на хотела. Значи, разликата да резервираш през собствения сайт на хотела и Онекс е от земята до небето.    Дават ти отстъпка.  Дават ти най-добрата стая.  Като пристигнеш - в стаята - плодове, вино, сладкиши.   Не че ги няма по баровете.   Не знам какво да ви кажа, може случайно така да се е случило  - но може и да не е и хотелът наистина да предпочита директните си клиенти.
Другата сграда я водят по-нова - там не знам как е -  по-далече е от плажа  - ако това има значение.
Има езеро  с черни лебеди, красиво е, макар да не е най-озеленено.
В този хотел котките са на много голяма почит - разхождат се из коридорите - навсякъде - в основния ресторант се качват не само на столовете, а и на масите.
Ако обичате котки, ще сте супер щастливи, и също ще сте много ухажвани от целия персонал на ресторанта - те всички са големи почитатели на котки - с 2 думи - ще сте от един отбор и ще сте приятели с всички.
Районът -  не е нещо кой знае какво - има нещо като базар в близост - аптеки и, всъщност, всякакви неща за туристи, на цени като за туристи - или не знам - в Турция всичко е много скъпо, с тая инфлация 40 % на годишна база не знам как да определя какво е за туристи и какво просто е много скъпо.   То тука, дето нямаме почти никаква инфлация - е, хората чак в еврозона ни вкараха, и пак всичко поскъпва, пък какво ли остава за около 40 процентна инфлация на годишна база.
Ами приятно пътуване - този хотел е супер, препоръчвам го - просто ако сте фокусирани върху пясъчния плаж и озеленяване - има Камелии - и те не са далече от този хотел - обаче обслужването тук май ще по-добро.

Onex tour,там видях,че има полет от Пловдив.
И за  този се чудя -в Белек
DOBEDAN EXCLUSIVE HOTEL & SPA (EX.ALVA DONNA EXCLUSIVE HOTEL & SPA)

# 83
Това, че 99 % говорят руски,на момента ме отказва !

# 84
Може и над 99 % да бяха.  Но, това всеки момент може да е различно.   Макар че много различно - едва ли.

# 85
  • В.Търново
В Турция 90% от персонал и по улиците , по магазините говорят руски. Защо да Ви отказва?! Нещо против Русия ли имате?
За мен беше чудесно, защото що-годе знам  руски и много бързо се разбирах с персонала и търговците по магазините. Дори като ми се наложи да ме карат до медицински център и докторката и другите медицински лица говореха руски и комуникацията вървеше добре.

# 86
Ако толкова голяма  част от персонала говори руски,значи огромна част от гостите на хотела са руснаци. А аз съм  много против тяхното присъствие,просто не ги понасям ! И не става въпрос само за политика,а за манталитета и възпитанието им .

# 87
В Турция 90% от персонал и по улиците , по магазините говорят руски. Защо да Ви отказва?! Нещо против Русия ли имате?
За мен беше чудесно, защото що-годе знам  руски и много бързо се разбирах с персонала и търговците по магазините. Дори като ми се наложи да ме карат до медицински център и докторката и другите медицински лица говореха руски и комуникацията вървеше добре.
Тава може да е валидно за Анталия, на не и за Егейските курорти, а за останалата част на Турция( нетуристическите райони), пък съвсем.

# 88
  • Пловдив
Аз пък най много харесвам хотели където има руснаци.Това е критерий за мен лично ,че хотела е хубав.Те са любознателни,обичат лукса и знаят за какво си дават парите

# 89
Преобладаващо руснаци и руски обслужващ персонал за мен е твърдо не. Говоря 3 езика, разби3рам 5, руският не е сред тях.

Изчаквам отговор от Делфините за % почиващи този юни по нации и какво ще предприемат за некомпетентните рускоговорящи служители тази година, преди да резервирам. Братушките или матрьошките за мен са голяма черна точка

Общи условия

Активация на акаунт