На море в Турция - тема 87

• 56 643
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Преобладаващо руснаци и руски обслужващ персонал за мен е твърдо не. Говоря 3 езика, разби3рам 5, руският не е сред тях.

Изчаквам отговор от Делфините за % почиващи този юни по нации и какво ще предприемат за некомпетентните рускоговорящи служители тази година, преди да резервирам. Братушките или матрьошките за мен са голяма черна точка
Напълно подкрепям , повече от 20 г. почиваме в Турция и най лошите ми спомени са от хотели с много руснаци! Независимо от лукса в хотела , тяхното присъствие съсипва всичко. Турците не ги понасят,но ги търпят заради парите,ама сега и пари вече нямат.Вече внимателно избирам хотел без тях. Миналата година бяхме в един от Делфините в Лара, имаше към 30 -40 руснаци,и то от емигранти в Западна Европа. Поносимо беше, затова тази година пак сме в Делфин.

# 91
  • В.Търново
По-скоро украинците се държат нагло.,за това и обслубюжвия персонал по нашето море, които са украинци се държат малко високомерно и непукистки. Руснаците са по-възпитани.

# 92
По-скоро украинците се държат нагло.,за това и обслубюжвия персонал по нашето море, които са украинци се държат малко високомерно и непукистки. Руснаците са по-възпитани.
В голяма грешка си,не си ли се сблъсквала с руски тьотки ?

# 93
  • В.Търново
Е, всяко стадо си има мърша.

Дорис Травел имат цени за реновирания Батихан до 1 август, който се интересува.

Знаете ли дали друга агенция има цени за Батихан 2026г? Мен ме интересува началото на септември.

# 94
  • Sofia
Споделях мнението за нахалните руснаци и украинци, до юнската ни почивка. След видяното тази година твърдо мога да кажа, че няма по-голяма напаст от туристите от бившите съветски републики, които завършват на СТАН. Това узбекистанци, азербайджанци, казахстанци и останалите станци са толкова нагли и невъзпитани, че ми събираха погледа! Една беше толкова нахална, че си довлече шезлонга от предния ред и го намъкна между нашите. Ти му правиш забележка, то гледа право напред и се прави, че не говориш на него. Прекрасно разбираше какво й говорим, как бързо разбра, че сме я нарекли нахална! Тя не била нахална видиш ли, ние сме били егоисти. Тя "милата" искала да се пече и си била харесала нашите места, а ние сме й пречели, като сме седнали там и сме й причинявали дискомфорт! (Действието се развива на трети ред шезлонги). Но тя точно това място си била харесала! Друг един големоглав "сладур", с монголоидна физиономия и нисък център на тежестта, толкова го мързеше да се разходи до най-задните редове, където бяха наредени допълнителни шезлонги, че набързо прецапа през огражденията и си домъкна шезлонг от съседния хотел. А едни други станци (семейство на средна възраст с голямо дете) стигнаха и по-далеч. С цялата си наглост взеха три шезлонга от нашия плаж и ги изтипосаха най-отпред на съседния. Спасителят на другия хотел дойде и спокойно им обясни, че плажът е на хотел, на който те не са гости и нямат право да са там. Нахалниците спретнаха огромен скандал и след половинчасови разправии, човекът вдигна ръце и си се върна на поста. Нахалниците останаха все едно нищо не е станало! Руснаци и украинци са зле, спор няма, но тези са още по-зле!

# 95
Има ли курорти в Турция почти само с туристи от самата Турция, без много руснаци, араби, народи от бившия СССР?

# 96
Значи, първо турците имат малко по-различини предпочитания.Например, за тях най-доброто от спряганите тук куророти е курорта Текирова. Много хубава вода - на границата на Егейско със Средиземномно, хубав климат.Те не гледат да е близо до л-ще Анталия, от наблюденията ми всеки, малко с малко надвил на масрафа си, пътува с колата си.Само на приятели децата, веднага след сватбата, взеха самолет - ама те още нямаха пари, не си бяха купили кола.  На територията на Турция разстоянията, колкото и да се големи, се вземат много бързо, поради пътищата им. 
А сега сравни, някой ако иска да шофира от Киргистан, или даже от България - ами несравнимо е - първо като километри, после като качество на пътищата.  Затова всичките тия СТАНОВЕ, за които пишете, ще се тъпчат около летищата.

Има ли курорти в Турция почти само с туристи от самата Турция, без много руснаци, араби, народи от бившия СССР?
Всъщност, във Voyage Belek бяха предимно турци.  С много деца - всяко семейство - поне 3 дечица. 
https://www.voyagehotel.com/en/voyage-belek-spa:joy::joy:
Ама и без деца Joy JoyJoy  споко, няма да ви върнат!  И шезлонги има много, много шезлонги дал Мениджмънта на тоя хотел.  Хотелът пълен, но шезлонги има винаги празни - кеф ти на първи - кеф ти средата - кеф ти края - просто огромен плаж.

Вижте, не обвинявайте туристите от СТАНОВЕТЕ - обвинявайте организацията в хотелите и ръководството им.

И друго - като пристигнахме във Воаяж - на рецепцията ни попитаха - вила ли предпочитате или в основната сграда?  Ами покажете ни, че да ви кажем какво предпочитаме.  И хората показват - хич не пестят усилия.     Все си мисля, че там, дето ходят предимно турци няма глупости от рода на пъхане на пари в паспорти.
А и друго си мисля - че проблема не идва от туристите, а от Туроператорите.  Както писах преди, като си бяхме купили почивка от Онекс - дадоха ни стая възможно най-отдалечена и с гледка към складове.   Защо така хотелите третират туристите на Онекс?  Защо не бяха с нас така добри и любезни да ни питат - тука ли предпочитате или там?  Да, разбира се, ще ви покажем всичко.  Нищо подобно.  Не знам Онекс в какво са се издънили, че да третират туристите им така.

# 97
Преобладаващо руснаци и руски обслужващ персонал за мен е твърдо не. Говоря 3 езика, разби3рам 5, руският не е сред тях.

Изчаквам отговор от Делфините за % почиващи този юни по нации и какво ще предприемат за некомпетентните рускоговорящи служители тази година, преди да резервирам. Братушките или матрьошките за мен са голяма черна точка
Напълно подкрепям , повече от 20 г. почиваме в Турция и най лошите ми спомени са от хотели с много руснаци! Независимо от лукса в хотела , тяхното присъствие съсипва всичко. Турците не ги понасят,но ги търпят заради парите,ама сега и пари вече нямат.Вече внимателно избирам хотел без тях. Миналата година бяхме в един от Делфините в Лара, имаше към 30 -40 руснаци,и то от емигранти в Западна Европа. Поносимо беше, затова тази година пак сме в Делфин.

И ние повторихме тази година Делфина в Лара, заради нищожният % рускоговорящи и бг туристи. Тази година обаче, рускоговорящите бяха повечко, а и имаше повече рускоговорящ персонал. Та неприятните случки, макар и мимолетни, бяха свързани с тях

# 98
  • Sofia
Prinx, изобщо не сте ме разбрали. Не обвинявам никого, споделям лично мнение с примери, които за мен са проява на нахалство. Никъде не съм твърдяла, че е имало недостиг на шезлонги, напротив, бяха в изобилие. Изобилстваха и нахалните и невъзпитани туристи, на които им липсваха първите 7 години. Интересно ми е, как ръководството на който и да е хотел ще ги превъзпита, и запълни пропуските?!

# 99
  • Варна

Огромна част от турците почиват в пансиони , нещо като нашите къщи за гости или апартхотели и има  цели затворени комплекси с подобно настаняване . Няколко пъти сме отсядали в пансиони и турците бяха искрено учудени от наличието на българи. На двата острова има селца без нито 1 чужденец , между Дарданелите и Кушадасъ също има такива селца и хотели. Попадали сме и в хотели само с 15 - 20 семейства българо/руско говорящи , много румънци също често доста натоварват.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 10:42 от peterky2002

# 100
  • Beyond the Frontiers
Нищо не са се издънили Онекс или, който и да е български туроператор.
Обемът български туристи е малък. Това че даден хотел си позволява да демонстрира отношение предвид горния факт, говори зле за хотела.

# 101
  • В.Търново
Белпрего и Турс клуб на кого предлагат пакети?

# 102
Crystal, здравейте.   Кой е хотела, за който пишете?   По-добре да го избегнем.   Да, наистина помислих, че не е имало достатъчно шезлонги.  За някои хотели пишат, че хората стават в 6-7 да запазват шезлонги, но тука явно не е това причината.   
Prinx, изобщо не сте ме разбрали. Не обвинявам никого, споделям лично мнение с примери, които за мен са проява на нахалство. Никъде не съм твърдяла, че е имало недостиг на шезлонги, напротив, бяха в изобилие. Изобилстваха и нахалните и невъзпитани туристи, на които им липсваха първите 7 години. Интересно ми е, как ръководството на който и да е хотел ще ги превъзпита, и запълни пропуските?!

# 103
В Турция това ми е проблемът-искам, не искам, ставам в 7 ч., за да запазя шезлонги. Не, че не са си нахвърляли кърпите още вечерта, но аз се съобразявам - поставените преди 6 ч. сутрин кърпи, се премахват от персонала. Не, че действа... Само в Palms Wings Кушадасъ не ми се е налагало, но там плаж да искаш-голям, широк, а не сбутани един в друг шезлонги, както на много други места.
Като заговорихте за туристи от различни националности, аз нямам особен проблем, но наистина има много дразнещи и надменни туристи. Опитвам се да не обръщам внимание, докато не ми влязат в личното пространство. И, ще ме прощавате, но и голяма част от българите до скоро си бяха ... как да се изразя, Бай-ганьовци. Имаше случай, в който семейство от двама българи на средна възраст беше запазило с шалове и кърпи 6! шезлонга на неголемия плаж на хотела, за да могат да се местят през деня, където им е кеф. При забележка от хотела и дори след като поставиха до тях шезлонг за една дама, онези на български започнаха да псуват и бълваха змии и гущери, как точно на тях им пречела жената... Или грабенето от храната и поставянето с цели плата и панери продукти на маси като за войнишко изпращане. Слава Богу, последните години попадаме на хотели, в които почти няма българи.

# 104
  • Пловдив
Миналата и по-миналата година почивахме в Нирвана космополитън. Там плажа е толкова голям има толкова много шезлонги и винаги свободни. Докато сме били там, никога не е имало кърпа на шезлонга оставена през нощта или да се запазват шезлонгите.
Беше много хубаво. Надявам се, и тази година да е добре в Делфин Палас. Чувам добри отзиви за там.

Общи условия

Активация на акаунт