На море в Турция - тема 87

• 30 130
  • 451
  •   4
Отговори
# 180
  • Резерват "Северозапад"
Аз вече резервирах за септември 26.

# 181
С коя агенция? Питам, за да погледна офертите за 2026🙂

# 182
  • Някъде в Европа...
Аз само на една ТА засега попадам с публикувани автобусни оферти за 2026 г. и то доста малко обявени  хотели . Следя още 4 големи ТА  и не виждам публикувани автобусни почивки за 2026 г...
Иначе хотелът, който ме интересува, вече има цени на сайта си, но дори и във въпросната ТА все още няма оферта за него...

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 16:51 от AIR

# 183
Здравейте,

Имам въпрос по отношение на бакшишите в хотелите и изобщо валутата на плащания в Турция.

Първо, в самия резорт, практика ли е да се оставят бакшиши на персонала, в какъв размер, каква валута и на кои служители - на рецепция, house keeping, служители в ресторанта? 

Второ, в таксита, болница (ако се наложи), магазини в каква валута се разплащате? Приема ли се картово плащане масово? Каква сума обичайно носите кеш с вас и отново каква валута? Предполагам е по-изгодно да се плаща в лири, но ми е трудно да преценя каква сума кеш да вземем и на какви банкноти да заложим, от което идват и въпросите ми.

И последен въпрос, някой да препоръча такси компания с детски седалки за Алания?

Благодаря предварително!

# 184
  • Берлин
Аз се бях отказала от темата, ама пуста краста 🤣
Тюркоаз, благодаря ти за труда.

Имам питанка: някой почивал ли е в Aydinbey Famos resort - ultra All inclusive? Предлагат ми отлична цена за '26. Поразгледах коментарите, но нямам достатъчно време за детайлна проверка и ще ми е полезна информация от първа ръка.

# 185
  • В.Търново
Аз само на една ТА засега попадам с публикувани автобусни оферти за 2026 г. и то доста малко обявени  хотели
Скрит текст:
Белпрего
...Ако има други  - кажете, защото следя още 4 големи ТА  и не виждам публикувани автобусни почивки за 2026 г...
Иначе хотелът, който ме интересува, вече има цени на сайта си, но дори и във въпросната ТА все още няма оферта за него...
Аз знам за тях, но нямаха за самолет.

# 186
  • Резерват "Северозапад"
С коя агенция? Питам, за да погледна офертите за 2026🙂
Резервирах през Букинг, с безплатна анулация -Воядж Соргун , за края на септември.
Ако нашите ТА пуснат нещо по-интересно, ще анулирам и ще резервирам през тях.

# 187
  • София
Не бързайте с ранните, изчакайте октомври....в момента проучват пазара, цените според мен са завишени. Стискайте още месец и малко. Засега ги ползвайте с информативна цел без да се втурнете да капарирате.

# 188
  • В.Търново
Като гледам малкото, които са пуснали с автобус и собствен транспорт си има завишение на цените. До кога така....Пазара не е стабилен въобще.

# 189
  • София
Като гледам малкото, които са пуснали с автобус и собствен транспорт си има завишение на цените. До кога така....Пазара не е стабилен въобще.

Завишение всяка година...самолетни части вдигнаха, водолазното оборудване, сондажите, отровата за мишки, храната на космонавтите, подстрижките, ноктопластиката, абе всичко вдигат, та екскурзиите ли да не вдигат. Само дето друго не се вдига, там вече е кофти. Старост-нерадост. Преди 2 г. с 20-30%, миналата пак с над 30%, за тая сигурно пак ще вдигнат....почивките имам предвид.

# 190
  • Sofia
Аз се бях отказала от темата, ама пуста краста 🤣
Тюркоаз, благодаря ти за труда.

Имам питанка: някой почивал ли е в Aydinbey Famos resort - ultra All inclusive? Предлагат ми отлична цена за '26. Поразгледах коментарите, но нямам достатъчно време за детайлна проверка и ще ми е полезна информация от първа ръка.
Папурче, не сме почивали в хотела, но тази година бяхме в съседния, една малка уличка ни делеше и ползвахме общ плаж. Хотела изглежда добре, има зеленина, намира се малко в края на Белек, точно до него има базар. Ние бяхме юни месец, имаше достатъчно свободни шезлонги и не ми се стори нагъчкано, но имай предвид, че бързо става дълбоко, морето е с малки камъчета и си трябват аква обувки.  Плажът е със син флаг, ако това има значение. Ако се сетиш друго, питай. Simple Smile

# 191
Здравейте,

Имам въпрос по отношение на бакшишите в хотелите и изобщо валутата на плащания в Турция.

Първо, в самия резорт, практика ли е да се оставят бакшиши на персонала, в какъв размер, каква валута и на кои служители - на рецепция, house keeping, служители в ресторанта? 

Второ, в таксита, болница (ако се наложи), магазини в каква валута се разплащате? Приема ли се картово плащане масово? Каква сума обичайно носите кеш с вас и отново каква валута? Предполагам е по-изгодно да се плаща в лири, но ми е трудно да преценя каква сума кеш да вземем и на какви банкноти да заложим, от което идват и въпросите ми.

И последен въпрос, някой да препоръча такси компания с детски седалки за Алания?

Благодаря предварително!

В събота ние тръгваме за Сиде,Турция  с кола и се чудя същото. Обменихме лев в лири и ще плащаме с карта, където е възможно.

# 192
Това, което аз установих, е че персоналът в хотелите се радва на бакшиш в евро и в долари. Няма да върнат и лири, но при тяхната инфлация,  ги разбирам. С карта плащаме само в големите магазини,  на бензиностанции, а в малките- в кеш.

# 193
Здравейте,
Някой знае ли кога пускат цените на самолетните билети от София за Анталия на Пегасус и Сънекспрес за Юни 2026 г.?

# 194
  • Някъде в Европа...
Години наред за почивките в Анталия нося долари и евро основно, лири, колкото за пътя да има. С карта плащам само в големи обекти и магазини. Така или иначе по пазари и магазинчета около хотелите цените са обявени в евро и ако искаш в лири, ти ги превръщат по "трънския" курс в изгода за тях. За жалост, все по-рядко считат 1 долар =1 евро. По-рано, като беше така масово, плащах в долари естествено Simple Smile.
Бакшиши оставям  в евро или долари, по-често в долари и общо взето за чистачката в стаята и понякога на рецепция, но там вече имат общи кутии и се пускат там.(поне в хотела, в който бях)

Общи условия

Активация на акаунт