На море в Турция - тема 87

• 30 215
  • 455
  •   7
Отговори
# 165
Струва ми се, че високите цени изместиха фокуса на темата. Вместо да споделяме впечатления от почивки и хотели, обсъждаме начините за придвижване.  Транспортът е само средство за достигане до крайната цел, и мисля, че му отделихме достатъчно внимание. Който, както иска да пътува. Различни сме, в това ни е чара! Simple Smile
Темата е за всички и всичко, свързано с море в Турция, нали?! Аз предпочитам да прочета полезна информация за всичко, което засяга почивката ми, както и самата аз да предоставя такава, а не само да ахкам от положителни отзиви.
ПП: За протокола: нямам фобия от самолети и мога да си позволя самолетен билет. Просто не искам, споделих по-назад защо.

# 166
  • Beyond the Frontiers
Защото, когато заменяш нещо по-скъпо за нещо по-евтино безплатно, е upgrade.
Защото превоз с автобус не е на една цена като превоз със самолет. Всъщност е няколко пъти по-скъпо.

Личните предпочитания на всеки - дали страх от летене, дали желание за оптимален престой в хотел - са съвсем отделна тема.

В случая ТО най-вероятно не е имал никаква представа за личните предпочитания, направил е upgrade, клиентът не е съгласен. Няма никаква драма.

Огромна част от пътуващите избират автобусен вариант/ личен автомобил заради разликата в цената. Не виждам нищо срамно в това.

# 167
  • В.Търново
Заповядайте в Кушато, има нелоши хотели, за 26-та отварят още един, и още един от веригата ВОН в Йоздере. 14-15 часа маесила няма и да разбере, че сте го натиснали. Кво сте се юрнали на майната си, па самолет кофти, па път много, па далеко хотела. Ми 2 пъти и половина ходих по Анталия, че то същото като Кушадасъ, ама двойно по-скъпо. Както някой каза това си е мое мнение и никого не ангажирам с него. Аз приключих с Анталия, нямам повече бъбреци за продан.
е, да де, съгласна съмв, обеч със самолет до Кушадасъ пак ще е същото лашкане часове наред. Нашата почивка за  3 възрастни беше прилична, няма и 3800лв със самолет.

FreakOnALeash, коя е агенцията?

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 11:11 от Русалка_1

# 168
  • Пловдив
Добре ,че има вече чартърни програми и до други дестинации като Тунис и Египет които набират популярност и може да се насочат много почиващи натам ,че като гледам цените за Турция за догодина пак доста хора ще я отпишат(включително и аз).Не виждам с какво се е променило обслужването,морето или плажовете та постоянно вдигат цените всяка година?

Последна редакция: сб, 23 авг 2025, 11:40 от slavei4e

# 169
  • Beyond the Frontiers
Славейче, офертите са малко за сега за 2026. Мисля, че ще се наместят цените, като излезне всичко.
В интерес на истината и за Египет са нагоре за 2026.
Тунис още го няма, но пък 2025 спрямо 2024 е също поне с 15-20% повишение. А сезонът им е доста успешен, даже коментират пик че е.

# 170
А за края на септември пак ли са се вдигнали цените?

Аз не издържам на жеги и като гледам какви градуси са тези дни в Анталия и Фетие и като знам, че въздухът там е с висока влажност края на септември ще е по-подходящ като температури за мен. За водата през септември в Анталия пише, че била около 27 градуса, което си е добре.

# 171
Здравейте! Някой бил ли е на почивка в хотел Adora Xotel & Resort, Belek? Ще бъдем настанени в стаи ,,club room" и ако сте били там на почивка, ще се радвам да споделите мнението си . Благодаря и хубав ден на всички в групата!

# 172
Здравейте,някакви отзиви за TUI BLU GRAND AZUR в Мармарис?

# 173
Здравейте. Ние все се каним за море в Турция, но все нещо ни отказва. Тази година вече твърдо сме решили,че догодина сме там. Ще съм Ви много благодарна за съвети относно ТА, хотели / 2 възрастни и 2 деца на 7 и 12г/ единственото на което държа за хотел е да е на първа линия или възможно най-близо, за транспорта също още се колебаем дали да е със самолет или собствен. Малката няма да издържи 20ч път в автобус, даже и с колата ще й е трудно та обмисляме да имаме една нощувка в Истанбул на отиване, а пък на връщане на друго място да си го направим и като екскурзия. За маршрути и забележителности също бих била благодарна да споделите. Не съм запозната с цените и не знам за бюджет 3000-4000лв дали ще се намери нещо добро за края на август, началото на септември?

# 174
Здравейте. Ние все се каним за море в Турция, но все нещо ни отказва. Тази година вече твърдо сме решили,че догодина сме там. Ще съм Ви много благодарна за съвети относно ТА, хотели / 2 възрастни и 2 деца на 7 и 12г/ единственото на което държа за хотел е да е на първа линия или възможно най-близо, за транспорта също още се колебаем дали да е със самолет или собствен. Малката няма да издържи 20ч път в автобус, даже и с колата ще й е трудно та обмисляме да имаме една нощувка в Истанбул на отиване, а пък на връщане на друго място да си го направим и като екскурзия. За маршрути и забележителности също бих била благодарна да споделите. Не съм запозната с цените и не знам за бюджет 3000-4000лв дали ще се намери нещо добро за края на август, началото на септември?
Много общ въпрос и зададен по време, в което никой не може да Ви отговори катагорично за догодина, защото масово офертите излизат по-късно. В Турция сезонът още е в разгара си. Едва ли някой ще седне да Ви чертае подробен план с всички изисквания. За всичко друго, можете да прочетете темата и темите назад. Съветвам Ви да гледате ранните записвания за догодина, които ще излязат в началото на 2026 г. 4000 лв., към настоящия момент, за двама с две деца може да Ви осигури нещо прилично, но не луксозно и без много екстри. Не казвате и за колко нощувки се интересувате.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 20:51 от FreakOnALeash

# 175
  • Beyond the Frontiers
Ранни записвания за Турция 2026 вече има. 2 от чартърните фирми изкараха, няколко от големите автобусни също. Общо взето октомври месец вече има всичко.

# 176
Ранни записвания за Турция 2026 вече има. 2 от чартърните фирми изкараха, няколко от големите автобусни също. Общо взето октомври месец вече има всичко.
Хубаво, госпожата да си прецени. За мен е нереалистично да запазя почивка от сега за след 12 м. а и не бих се навила с оглед динамиката на всичко през последната година

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 23:08 от FreakOnALeash

# 177
  • Варна
Реално ще е резервация за след 12 месеца, не 24.
На въпросите на Патенцето - бих избрала самолет или собствен транспорт. В нашият случай избираме второто. Една нощувка в Истанбул би било само кошмар в трафика, поне две трябва да са за да има време за кратка разходка из града. Лично аз предпочитам Чанаккале и Ескишехир за междинни спирки ( ако изобщо правим такива). За ТА големите агенции, които се споменават една-две страници назад са сигурни имена на пазара. До сега аз съм ползвала Ариес Холидейз и винаги сме били доволни.

# 178
Реално ще е резервация за след 12 месеца, не 24.
На въпросите на Патенцето - бих избрала самолет или собствен транспорт. В нашият случай избираме второто. Една нощувка в Истанбул би било само кошмар в трафика, поне две трябва да са за да има време за кратка разходка из града. Лично аз предпочитам Чанаккале и Ескишехир за междинни спирки ( ако изобщо правим такива). За ТА големите агенции, които се споменават една-две страници назад са сигурни имена на пазара. До сега аз съм ползвала Ариес Холидейз и винаги сме били доволни.
Да, действително са 12 месеца. Моя грешка, поправих я и в предишния си пост.

# 179
  • В.Търново
Кои агенции имат вече със самолет? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт