На море в Турция - тема 87

• 30 322
  • 457
  •   3
Отговори
# 150
  • Sofia
Русалка, няма такава закономерност. Докато не излезе официалното полетно разписание, всичко е предпоследно. Но, като знам, че полетът е 1,20 ч., не бих си причинила двудневно таралянкане с автобус, колкото и дни да "печеля". Лично мнение, с което не ангажирам никого.

# 151
  • В.Търново
Crystal_Noir , на нас тръгване от В.Търново до летище София и пристигане в хотела в близост до Алания ни отне 13-14 часа. Беше доста натоварващо. На връщане същата работа. Не знам кое е по-доброто. Някои агенции с автобус имат минаване през В.Търново, но ми става лошо в автобус. То така и в самолета беше, не знам....Не знам кое е по-доброто. Искам другата година пак в Турция или Тунис, но заради кошмарното пътуване с единия и с другия транспорт може да ме откаже.

# 152

Специално за дата 29.08 полетът на Емералд е сутрешен, в 6,15 ч. Да, неприятно рано е, но пък имате цял първи ден. С такъв ранен полет, преди 10 ч бяхме в хотела, даже ни настаниха и на закуска ни пратиха. Доколкото видях, на връщане кацате  в 11,05 ч. Поне за мен не е толкова зле, само при мисълта, че ще се лангъркам над 20 ч в пълен автобус, ми става зле. Самото минаване на границата също не се знае колко може да отнеме. Но хората сме различни Simple Smile
Винаги ли с Емерал са рано сутрин полетите или всяка година е различно? С Дорис Травел загубихме първи и последен ден.
Аз винаги съм летяла с Емералд около 13:00 до 14:30 след обяд в първия ден на нощувката. В хотела съм била, след автобусен трансфер най-рано в 18:00. За Алания, специално, съм пристигнала в 22:30. На 10 км. от настоящия хотел.
И полетите на България Еър на Емералд са чартър, а не редовни линии, затова не се и налага и редовното чекиране на багаж.
Русалка, няма такава закономерност. Докато не излезе официалното полетно разписание, всичко е предпоследно. Но, като знам, че полетът е 1,20 ч., не бих си причинила двудневно таралянкане с автобус, колкото и дни да "печеля". Лично мнение, с което не ангажирам никого.
Аз не печеля дни, а си ги плащам... И полетът до Анталия е не повече от час, но после и мен ме таралянкат с часове до хотела, че и да оставят преди това други пътници. Мерси!

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 22:43 от FreakOnALeash

# 153
  • София
Заповядайте в Кушато, има нелоши хотели, за 26-та отварят още един, и още един от веригата ВОН в Йоздере. 14-15 часа маесила няма и да разбере, че сте го натиснали. Кво сте се юрнали на майната си, па самолет кофти, па път много, па далеко хотела. Ми 2 пъти и половина ходих по Анталия, че то същото като Кушадасъ, ама двойно по-скъпо. Както някой каза това си е мое мнение и никого не ангажирам с него. Аз приключих с Анталия, нямам повече бъбреци за продан.

# 154
  • Sofia
То е ясно, че всички си плащаме, ако видите нещо безплатно, дайте и насам, няма да откажа! 😆 Преценила съм, че комфортът ми не включва автобус и си плащам за масрафа. Затова и написах, че доброто за мен, може да не добро за друг. Simple Smile

# 155
То е ясно, че всички си плащаме, ако видите нещо безплатно, дайте и насам, няма да откажа! 😆 Преценила съм, че комфортът ми не включва автобус и си плащам за масрафа. Затова и написах, че доброто за мен, може да не добро за друг. Simple Smile
Ок, ок, всички разбрахме за твоя масраф. Леки и безаварийни полети и готини почивки от мен! Само не се изказвай снизходително като последна инстанция.

# 156
  • Sofia
Ясно, благодаря, че си  загубих от времето за да търся информация за Вашия полет, не за моя! Приятна почивка.

# 157
Ясно, благодаря, че си  загубих от времето за да търся информация за Вашия полет, не за моя! Приятна почивка.
Вече благодарих за това и за положените усилия. Оценявам ги.

# 158
  • Sofia
Приключвам дискусията, не си заслужава усилията.  Желая Ви приятна почивка!

# 159
Преди доста години (точно 10 мисля) бяхме резервирали автобусна програма  до Алания. Отмениха нашата автобусна програма, и ни предложиха самолет с дата 14.09 😀 Така детето изпусна първият си учебен ден🤣-тръгваше 1-ви клас. Полета беше много ранен, в 10 сутринта бяхме в хотела. Така ,че не е някакъв прецедент ситуацията.

# 160
  • Beyond the Frontiers
Какво става тази година???Абакс отменят масово полети.Емералд автобусни програми.Макар ,че точно на тях това им е много слабо място.Дори си мислих ,че вече не предлагат такива програми а само самолетни.За автобусни е всеизвестно ,че са най добри Турс клуб,Ориент99,Версо и Албена Холидей за Турция.
Ама те не ги отменят. Понякога, когато имат места я самолета и не могат да го продадат, upgrade-ват безплатно туристи от автобуса. Случвало ми се е, моите хора бяха супер доволни.
Дамата тук не е.

Иначе анулации на полети има непрекъснато и въобще не е нещо необичайно.

# 161
Ситуацията се разреши по нелеп, но удовлетворителен за мен начин. Описвам в скрит текст.
Скрит текст:
Прегледах си договора, както и Закона за туризма, с който съм доста на "ти", покрай работата ми с мой клиент-туроператор.
Без да навлизам в подробности, нито съществените условия на договора, които касаят ситуацията бяха описани коректно, нито от Емералд Травел бяха спазили срока за уведомяване, в случай, че не е събран достатъчнен брой хора, за да се осъществи пътуването.
След като се уверих, че абсолютно неправомерно са сменили не само транспорта по моята резервация, но и датите на нощувките, се обадих на въпросната дама, от която бях получила имейла. Обърнете внимание, имейлът съдържаше уведомление за промяната без да се посочва причината, нито да се иска съгласие или да се предлага алтернатива. Просто уведомяване и поставяне на туриста пред свършен факт.
Та, чух се с жената и я попитах каква е тази съществена едностранна промяна в последния момент и какво я налага. Ами, не се събрали достатъчно хора. Питам: Колко човека Ви трябват за едно пътуване? 40 човека трябвали. Питам я: Наистина ли не са се събрали 40 човека за Анталия от цяла София? Тя мълчи. Уведомих я, че не са посочили в договора при какъв минимален брой туристи се извършва пътуването, както и че срокът им по договора за уведомяване за такъв тип събитие е 20 дни преди заминаването, а не една седмица, с оглед продължителността на моя туристически пакет. Жената започна да дава на заето. Попитах: Ако нямате хора за 29.08. за автобус от София, то имате ли за 05.09, която ми беше предложена като първоначална дата? Жената съвсем се стъписа, остави ме на изчакване около 3-4 минути и накрая ми съобщи: ОК, няма проблем да пътувате, както сте избрали, извинете за неудобството.  И така, значи имало хора и автобуси, все пак. И съм сигурна, че до границата пак ще сме в колона доста автобуси. Чакам информация другата седмица за заминаването. Весели и хубави почивки на всички!

# 162
Нали все пак плащат обезщетение на всички, на които заменят автобуса със самолет.  Не могат така да заменят автобус със самолет.  Знаете много добре, че има много хора, които не летят със самолети, защото са си решили.   Е, дето ходя в Гърция има един дядо 90+ - пътува си от Англия до Гърция с колата всяко лято.   А това си е сериозно разстояние.   

После, не знам защо използвате термина upgrade-ват.   Galactic, самолетният транспорт е най-евтиния вариант за почивки в Анталия, сухопътният транспорт е доста скъпо и луксозно преживяване в Турция - изпробвах и чартър, и директните линии на Пегасус и Сънекспес, както и пътуване с автомобил.  Невероятни пътища, пътуваш, но пътя не се усеща - освен, разбира се, финансово.   Вярно с кола - двама души - ама доста по-скъпо отколкото да хванеш самолета, но Галактик,  директните линии са или бюджетни нискотарифки, или доста мизерни чартъри (такъв поне преди време от Онекс - смесен с ТезТур).   Удря те сериозно с една метална количка разнасят някакви аерозоли - даже не се извинява стюардесата. Такова обслужване в тия чартъри беше.  Представителят на Онекс беше абсолютно възмутен относно обслужването, каза че със сигурност ще сигнализира, дано са оправили обслужването в тези чартъри.     Сега за чартърите какви самолети летят -  нещо по-ново, здраво и с по- широки седалки има ли някой ТО да е наел?  Абакс и Емералд какви машини ползват?

Та, не знам за автобусите какви са - но като чета, как хората масово предпочитат автобус пред самолет, предполагам, че предлагат значително по-луксозно пътуване отколкото самолета.     

upgrade-ват безплатно туристи от автобуса. Случвало ми се е, моите хора бяха супер доволни.
Дамата тук не е.

Иначе анулации на полети има непрекъснато и въобще не е нещо необичайно.

# 163
Не бих нарекла пътуването с автобус луксозен вариант,хората го избират за да не губят дни от почивката предполагам. Изключвам хора с фобии от летене, колкото и да е тясно и мизерно, става въпрос за час и нещо.

# 164
  • Sofia
Струва ми се, че високите цени изместиха фокуса на темата. Вместо да споделяме впечатления от почивки и хотели, обсъждаме начините за придвижване.  Транспортът е само средство за достигане до крайната цел, и мисля, че му отделихме достатъчно внимание. Който, както иска да пътува. Различни сме, в това ни е чара! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт