На море в Турция - тема 87

• 29 395
  • 444
  •   2
Отговори
# 210
  • в моя гьол
И ние тръгваме в края на септември до там с кола, но от Хасково. Чанаккале е горе-долу половината път. Мислех да букна хотел в града и аз, но ми попадна непретенциозно хотелче почти на входа на Троя. И без това ни беше в плановете на отиване да идем до там  и  оня ден резервирах - хотел Хисарлък. Иска ни се да разгледаме повече забележителности и на отиване и на връщане. Затова моето питане е: на път за Кушадъсъ (по крайбрежния) има ли нещо интересно да се отбием и да разгледаме. На връщане също, но мислим да минем тогава по магистралата. Иначе за престоя съм планирала Ефес, гроба на Дева мария, храма на Афродита в Селчук и Шириндже. В Шириндже бяхме миналата година, но с група, а аз не обичам да препускам като кон. Тази година искам да ми е спокойно и да се насладя на разходките. За пръв път тръгваме с кола и ми е малко напрегнато, ама пък се мятаме на дърти години в приключение - в чужда страна, без да знаем езика, без да познаваме пътищата... Ще е забавно, надявам се.

# 211
  • Варна
В Турция пътуването с кола не е каквото тук. То никъде всъщност не е като нашето. Пътува се лесно и спокойно особено по магистралите.
Крайните ленти са забранени за тежкотоварни и всякакви облекчаващи пътуването обстоятелствата.
Навигацията е коректна, табели има. Заминаваме и ние след седмица за Кушадасъ, но не правим междинна. Пътят ни от Варна е 12 часа.

# 212
Ефес задължително!   По пътя спрете да разгледате  Асос.

Това с езика е интересно - английски не знаят - но първите години по някакво чудо попадахме на хора, които говорят български. 
Иначе тази година спряхме при полицайка да питаме нещо -  "No English.  Turkish please".
Всичко, което е писала Ели70 от последното мнение е вярно.  Приятно пътуване!   Ще ви хареса - пътуването из Турция с автомобил е наистина WOW!

И ние тръгваме в края на септември до там с кола, но от Хасково. Чанаккале е горе-долу половината път. Мислех да букна хотел в града и аз, но ми попадна непретенциозно хотелче почти на входа на Троя. И без това ни беше в плановете на отиване да идем до там  и  оня ден резервирах - хотел Хисарлък. Иска ни се да разгледаме повече забележителности и на отиване и на връщане. Затова моето питане е: на път за Кушадъсъ (по крайбрежния) има ли нещо интересно да се отбием и да разгледаме. На връщане също, но мислим да минем тогава по магистралата. Иначе за престоя съм планирала Ефес, гроба на Дева мария, храма на Афродита в Селчук и Шириндже. В Шириндже бяхме миналата година, но с група, а аз не обичам да препускам като кон. Тази година искам да ми е спокойно и да се насладя на разходките. За пръв път тръгваме с кола и ми е малко напрегнато, ама пък се мятаме на дърти години в приключение - в чужда страна, без да знаем езика, без да познаваме пътищата... Ще е забавно, надявам се.

# 213
Отзив за един нов хотел от тази 2025 година, четвърти от групата Seher  която тази година чества 35 годишнина.                                   
 Seher Side Quality Resort & SPA 16 +  в Сиде. На втора линия зад хотел Comodore Elite Suites& SPA 18+ и около хотелите Seashell Resort & SPA 5* , Side Story Resort & SPA Hotel 4* , OZ Hotels Side Premium 5*. На 250 метра от плажа, на 4-5 минути. Ранна промо резервация от Турс клуб за двойна стая 9 нощувки с автобус Юни месец.
Хотела не е много голям но е нов и всичко е много чисто, модерно с около 140 стаи на хубаво място, наблизо до главен и оживен булевард с много базарчета, магазинчета, аптеки и магазин Мигрос и Шок. Като цяло хотелът впечатлява с добра локация. Пристигнахме рано сутринта в 6ч. пътуваме с автобус 19-20 часа (печели се един ден и половина), веднага ни сложиха гривните с чип с който се отваря и вратата, в 7 ч. закусихме и ни настаниха в 8 часа. Асансьорите са нови бързи и не се чака въобще. Стаите, едните гледат към басейна на хотела а другите към басейна на съседния хотел Side Story Resort , така  ,че ощетени откъм гледка няма. При регистрация всеки получава 15 мин. безплатен масаж, който да се ползва в рамките на деня / първия / и плажна чанта с логото на хотела. Стаите са чисти, модерни с нови мебели, много огледала, голям телевизор с много програми и You Tub. Минибарът се зарежда ежедневно с бира и безалкохолни напитки, има сет за кафе и чай. Предлагат се принадлежности за баня като четка за зъби, комплект за бръснене, памучни тампони и други необходими неща, в стаята има и халати. Сейф е безплатен, климатикът работи много добре. Бельото смениха няколко пъти. Хавлиите всеки ден. Храна има в изобилие, хотела е компактен с малка територия и всичко ти е на една ръка разстояние. На басейна и на плажа свободни шезлонги има винаги. Имаше и тематични вечери с традиционните храни. Всеки ден се сервират месо, риба и пиле. Храната е много вкусна. В снек бара също всичко е много вкусно: хамбургери, спагети, пица, сандвичите са прясно приготвени и по ваш вкус. Гьозлемето на плажа е отлично. Плодове – банани, ябълки, портокали, грейпфрут, диня, пъпеш, грозде, киви според сезонна. Напитки-местни, коктейлите много добре направени - традиционни. Кафе всякакво на лоби, на другите места от машина. А ла карт ресторантите са платени, Wi-Fi навсякъде е много добър, на плажа е по слаб. Басейни чисти, 2 бр. + вътрешен, анимацията беше на по-малкия. Развлечения има всяка вечер, амфитеатъра е с масички  и бар с коктейли. Плажа се намира до рекичката с костенурките и е общ с другите хотели Seher разделен с въже, огромен с фин пясък без камъчета с тенти и чадъри отпред, с плавен преход в морето на 500 метра от плажа на камелиите. За тези, които търсят по-динамична и забавна атмосфера, това може да не оправдае очакванията им в смисъл, хотел с много тиха и спокойна атмосфера. Персонала е много любезен, приветлив, усмихнат, добре подбран и много професионален.
Като минуси са, че няма малка бутилирана вода на територията на хотела и плажа. Плажа граничи с реката и водата е по хладка и мътна, но може да се ползва плажа на другите хотели. Но няма комари.
Останахме много доволни от почивката в хотел Seher Side Quality Resort & SPA и го препоръчвам на всеки които търси спокойна тиха, релаксираща почивка в нов модерен и чист хотел с много добро професионално обслужване и вкусна храна.
С удоволствие и голямо желание ще се върнем отново.

# 214
  • Варна

къщата на Дева Мария е пълна бутафория , не като Ефес  , ама разни хора се натискат да вярват в подобни шарлатании ( както пълна бутафория е така наречения ''Исторически Парк'' на Величието ). Точно този маршрут е безпроблемен - табели за всичко има навсякъде. За по интересно на връщане минете през Истанбул - има и места за интересна междинна нощувка. По пътя има няколко аутлет парка . Интересен е и плажа Саръмсаклъ до Айвалък.

# 215

къщата на Дева Мария е пълна бутафория , не като Ефес  , ама разни хора се натискат да вярват в подобни шарлатании ( както пълна бутафория е така наречения ''Исторически Парк'' на Величието ). Точно този маршрут е безпроблемен - табели за всичко има навсякъде. За по интересно на връщане минете през Истанбул - има и места за интересна междинна нощувка. По пътя има няколко аутлет парка . Интересен е и плажа Саръмсаклъ до Айвалък.
Може ли да препоръчате такова място ? Пътуваме до Къшадасъ през Чанакале и мисля на връщаме да е през Истанбул , но още нямам идея къде да нощуваме .

# 216
Здравейте, включвам се от Rubi Platinum Resort&Suits, Алания.
Пътуваме с автобус (както знаете Joy). Всъщност, пътуването беше с Версо Травел. Беше достатъчно комфортно, с хубав и широк автобус с изводи за зарядни, wi fi и мини бар на повече от прилични цени. Тръгнахме в 8:15 ч. и пристигнахме в хотела малко преди 7 ч. сутринта.
Сега за хотела. Хубав е, голям и много приятен като интериор и общи части. Чисто е много. Плажът е хубав, има шезлонги по всяко време. Пясъчен е с едър пясък, с плавно влизане във водата и без камъни. Пълно е с основно с руснаци и турци. Българи има, но малко. Храната-добре е, без да е нещо уау. В ресторанта не можеш да си наливаш сам кафе, чай или друго-сервират ти, за което бях доста изненадана и не е съвсем по мой вкус, защото аз обичам сама да си направя, каквото и както ми харесва, а и някои от сервитьорите не ме разбират съвсем. Здраве да е, може би за другите е по-скоро удобство. Има сладолед само насипен във фунийка, няма прясно изцеден портокалов сок, има гюзлеме. Не сме пробвали още бюфета за обяд на Red Lounge, който е ала карт. За вечеря, ала карт ресторантите се плащат. Анимацията през деня доста куца, да не кажа, че е никаква. Няма дори и музика някаква на плажа. Вечер има шоу от 21:45 ч. за около 40 минути (довечера ще сме на цирк Blush ), а после има ди джей парти в един от откритите барове. Стаята е много хубава, но не попитах за морски изглед и сме с гледка към града, т.е. към шосето, което разделя хотела ни от градската част и е много шумно. Около хотела е пълно с базари и магазинчета за дрехи, чанти и обувки.
Има хубав фитнес с всичко необходимо. Аквапаркът не работи, заключен е с катинар. Ами това е засега, ако нещо друго ме впечатли, ще пиша пак. Времето е страхотно, водата е като чай, хубави почивки на всички, които тепърва ще заминават за слънчева Турция!
ПП: забравих да кажа, че тук нямаме представител на Емералд. Никой няма да дойде с информация за екскурзии, пътуване и т.н. имаме контакти на турски партньор. Ще ни изместят за часа на тръгване от Версо Травел във Вайбър група.
ПП 2: Ако сравнявам хотела с Ла Бланш в Бодрум, който отказах, заради този, Ла Бланш печели  категорично засега, с изключение на плажа.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 10:50 от FreakOnALeash

# 217
Вчера започна нашата почивка в Гюрал премиер Белек. На първо четене доволна (от храната очаквах повече), но ще пусна подробно след връщане. Иначе перфектен полет и организация - досега не сме били с Онекс и бях приятно изненадана.

Както винаги, благодарности на Галактик за пътуването и всички чудения около него 🤗

# 218
Чакам отзивите ви за Gural,че и аз за там съм запазила октомври.Приятна почивка.

# 219
  • Варна
Може ли да препоръчате такова място ? Пътуваме до Къшадасъ през Чанакале и мисля на връщаме да е през Истанбул , но още нямам идея къде да нощуваме .
Няколко пъти сме го правили в различни варианти.
Може да се мине с марш на скок особено ако са 2 шофьори и се сменяме на 2 часа или по сложни участъци и в градовете карам аз.
Правили сме междина почивка в Küçükköy Mahallesi Hürriyet Caddesi No:23 Sarımsaklı, 10410 Ayvalık/Balıkesir,  Olcay Hotel . Пристигаме рания следобяд , хубав следобеден плаж , хубава вечеря , сън , закуска и газ до основния хотел около Кушадасъ , най - често на Лонг бийч( или още плаж Давутлар по името на близкото село ) за да можем да пристигнем около 12 00 , 13 00 и да хванем и обяда и лесно настаняване и хубав следобеден плаж. За маршрут през Истанбул най често междината почивка е в Eskişehir . Ако се натискаме за сутрешен плаж тръгваме около 12 00 , 13 00  . Ако се минава по втори мост за да се избегнат тапите трябва да се уцели час  . Най - бърз и без трафик е третия мост , но и най - скъпо е както такса за моста така и толтаксите по магистралите през него . Сега има такса и за новия мост през Бурса.

# 220
  • В.Търново

FreakOnALeash , звучи ми всичко много зле за мен... Sad

# 221
  • Варна
Може да се мине с марш на скок особено ако са 2 шофьори и се сменяме на 2 часа или по сложни участъци и в градовете карам аз.
Последните няколко пъти така пътуваме. Вече и "детето" се включва в шофирането и става по-леко. Спираме основно за кафе и тоалетна и предпочитаме нощен преход, за да е по-малко трафика.

# 222
  • Берлин
След промените на летище Анталия, има ли достъп до free shop след кацане?

# 223

FreakOnALeash , звучи ми всичко много зле за мен... Sad
Не е зле, но очаквах нещо повече от отзиви и препоръки. Хубав е хотелът, спор няма. Просто не е нищо особено. И още нещо се сетих. Ние след обяд си взимаме по едно мохито на плажа, а вечер по още едно за стаята преди вечеря. Ами, тук правят заготовки за мохито като на бара винаги има по 20-ина готови чаши от сутринта и често ментата е спаружена, не мачкат съставките, директно спрайт, ром и лед. Безалкохолните са бутилирани или в кенче, както и бирата, всичко в миниатюрни опаковки. Вчера си взех сода от 200 мл. Grinning Ама е сладурско. Каквото, такова, аз си го избрах, гледам си почивката и не се втелясвам. И пак казвам, в никакъв случай не е зле, просто съм виждала и по-добре.
ПП: Допълвам за любителите на кафе. Кафе има само от машина. Наистина е еспресо и капучиното е с истинско мляко. Сутрин казах как стават нещата-ако ви разбере сервитьорът, ви носи каквото искате. От 10 ч. кафето е по баровете (днес се счупи машината на единия бар). Между 8 ч. и 10 ч. има една количка, на която правят кафе, капучино и т.н. на алеята за плажа, но уви, след 9:40 ч. два поредни дни не мога да си взема кафе и чакам да отвори бара. Няма кафе глезотийки. Видях, че имат машина за турско кафе, но не съм го пробвала.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 17:11 от FreakOnALeash

# 224
  • София
Има ли някой да е почивал в Бодрум в TUI Magic Life или SAMARA Hotel....клоня към втория, освен това е по-евтин и плажа сякаш е по-добър.

Общи условия

Активация на акаунт