На море в Турция - тема 87

• 29 084
  • 436
  •   3
Отговори
# 225
  • София

FreakOnALeash , звучи ми всичко много зле за мен... Sad
Заключения аквапарк право в сърцето ме уцели. Не е ли топ сезон все още, защо?

# 226
Здравейте,
Приключи втората ни почивка за тази година, в хотел NORM COLLECTION DOOR’A BODRUM.
Този път няма да има сравнение между хотели, в които сме почивали по простата причина, че не останахме доволни от хотела спрямо цената, която платихме (реално най-скъпия хотел, в който сме почивали). Все пак първо ще опиша положителните неща, а след това накратко защо не бихме се върнали.
Всичко в скрит текст.
Скрит текст:
ПЪТ – резервацията беше отново с Ориент 99 с престой от 23.08-01.09 (автобус 9 нощувки). Тръгване в 12:00ч от София , като в хотела бяхме около 7:00ч. сутринта. Обратно тръгнахме в 10:40ч като събрахме почиващи и от Кушадасъ и се прибрахме в София около 9:00ч. Хотела го избрахме сами, дори агенцията не го предлагаше, но направиха оферта за нас.
Много често харесваме хотел от ревюта на Ersin Tekin от ETSTUR, като този път не беше изключение, но клипа, който е направил миналата година вече е премахнат и основните мнения са, че с новия мениджмънт е паднало мнгоо нивото.
Избрахме Бодрум заради ранната дата на която трябваше да пътуваме и си мислехме, че ще пукнем от жега в Анталия, та това наклони много везните (разбира се съжалихме за това Grinning )
ХОТЕЛ – хотела е сравнително нов, отворил врати през 2021г. като Селектум и без изхранване тип ALL. Състоял се е от основната сграда и вип вилите. По спомен през 2023г. сменя името си, сменя концепцията и прибавя към територията си клубна част, която са “освежили”. Все още хотела е под шапката на селектум.
Почивахме в клубната част, като стаите бяха много просторни (около 60-70кв.м. – делулкс стаи). Във фб групата на турс клуб ще кача снимки, който иска да погледне. Предложиха ни ъпгрейт във вила за всеки 2 стаи от резервацията и въпреки че първоначално приехме, после помолихме да се върнем към стаите, заради неудобните разпределения във вилите, стръмни стълби и т.н.
СТАИ – стаята, както споменах беше голяма с огромна баня, две мивки, основна спалня и с лека преграда е отделено помещение като хол, където има 2 или 3 диванчета, които се разтягат. За малки деца са ок, но матрака е от порядъка на 12см и възрастен трудно би спал там. Козметиката в баните е на италианска фирма, която произвежда хотелски консумативи – нищо особено, но я има. Мини бара беше малко постен – кола, фанта и спрайт по 1 бр от 200мл, вода и 2 бири.
Като за ремонтирана стая преди 2 години, поддръжката и не е особено добра.
ТЕРИТОРИЯ, ПЛАЖ, БАСЕЙНИ – Страхотна озеленена територия. Терена е с денивелация, дори ни оставиха на портата за вход на хотела, защото вътре освен бус друго не може да влезе. Много алеи, които са супер за разходка, много свежо. Тук е момента да кажа, че въздуха беше доста сух и няма нищо общо с Анталийския
Страшно много цветя, зеленина, маслини, банани, дори видяхме дини на територията. Красиво е и е доста инстаграм насочено, ако това го интересува някой.
Басейни има 3 основни пред ресторанта, един – 16+ и малко басейнче към аквапарка – според мен бяха студени.
Плажа е насипан като са формирани 2 малки плажчета и са допълнени 3 пира. Водата е страшно бистра, синя, пълно е с риби, но подхода е с големи камъни, от които има и остри. Дори с аква обувки не е комфортно. Последните дни влизахме като децата – на 4 крака
Има 1 малък аквапарк – децата ходиха 2 пъти, но им беше студено. Детския кът работеше от 10-17ч. като активности освен правене на пица и бисквитки нямаше.
Активна анимация в хотела няма (изключая дартс и тем подобни), само плажни партита. Като цяло пускаха доста силно музика на плажа.
СПА – от самата зона нямаме наблюдения, но изглеждаха добре
ПИТИЕТА И ХРАНЕНЕ – Първо за питиетата – барманите на плажа се раздаваха и много ги биваше. Нямаме оплаквания от качеството на алкохола или коктейлите, бяха супер.
От тук надолу започва оплакването, тип „цена-качество“
Относно храната има 1 основен, 1 снак ресторант на плажа и 1 ресторант до лобито, който предлага изхранване от меню. Знаехме, че ресторанта е малък от клипове, които сме гледали, това не ни пречи, но вкуса на храната беше сякаш сме в кофти гръцки ол инклузив. Всичко се повтаря, за вечеря само 1 вид скара (телешка пържола) и това 9 нощувки. Плодовете и зеленчуците много блудкави и воднисти, готвени ястия 6-8 вида за вечеря, като горе долу бяха с еднакъв вкус. Имаше суши, скариди и раци, но мъжът ми не посмя да ги опита, след като 1 сутрин намери мухъл по сиренето. След 4 ден решихме, че се оправят нещата, но след един обяд извън хотела стана ясно, че явно сме навикнали. За първи път имаме оплакване от киселини, газове или болки в корема от турска кухня. За сметка на това снак ресторанта на плажа предлагаше доста вкусна, макар и по-бърза кухня и заложихме главно на обяд и по-оскъдни закуски и вечери.
Повечето то контингента почиващи бяха турци, и като че ли на тях нищо не им пречеше, което беше странно (а и като гледам оценката по платформи, хората явно си харесват хотела).
До сега не съм си мислила, че ходим да ядем и пием в Турция, но след това изживяване, определено няма да се обидя, ако някой го каже по мой адрес. Ако 9 дни се чудиш да закусваш ли или не, това не говори добре за хотела.
Като изключим кофти изживяването с храната, другия минус е чистотата в общите зони – всички столове в ресторанта или в градината пред него, както и в сладкарницата бяха с ужасно много петна, и като се има предвид, че имам 2 деца, ужасно много петна означава, че дамаската се е опитала да смени цвета си 3000 пъти. Видяхме само 1-2 сервитьора, които да почистват подложките за хранене по-старателно. Спестявам коментарите за общите тоалетни около плажа и ресторанта…
Последно за чистотата на плажа – знаете, че в Турция има много котки, нормално е. Идва котката на плажа, прави си дупка, свършва голямата работата, зарива и си тръгва. Персонала го вижда, но никой нищо не прави, за да почисти. Освен да се пренаредят шезлонги и по някое време да се махнат мръсни чаши, няма други дейности по почистване на този пясък.
Страшно много персонал, който се лута като муха без глава и не знае какво да прави.
Реално хотела има страхотна база – зелен, големи стаи, добро зониране, за да бъде един луксозен хотел, но мениджмънта определено не се справя с управлението.
Представителя от турска страна беше много мил, дори няколко пъти пита как ни се струва хотела, защото негов приятел работи там и събира информация. Когато му казахме какви са оплакванията, беше леко шокиран, защото се води в луксозния сегмент и турците много си го харесват
Като обобщение, като гледам хотелите, в които сме били до сега и реално какви сравнения съм давала, както и какви оплаквания съм писала, с лека ръка мога да кажа, че направо ги забравям на фона на Норм.
Вече ще търсим хотели с мнения от мрънкащи руснаци, защото по-добре преувеличено мрънкане, отколкото прехвалени коментари от турци.
Надявам се всички да останат доволни от почивките си, които все още предстоят.

# 227

FreakOnALeash , звучи ми всичко много зле за мен... Sad
Заключения аквапарк право в сърцето ме уцели. Не е ли топ сезон все още, защо?
Здравей, вчера аквапаркът беше отворен, днес също Hug
Иначе, идвам да поправя, както своето първоначално мнение, така представата за хотела като негативна, ако съм създала такава у вас. Вече е ден 4ти при нас и нещата стават все по-добре. Хотелът си е все така красив, зелен и поддържан, но открих фреш бара, закътан в единия ъгъл на двора до игрището за футбол, баскетбол, тенис и май мини голф има. Открих и че има суши бар всяка вечер, който е повече от приличен, а сушито е разнообразно и нелошо. Храната продължава да е добра, без особени глезотии, но вече две вечери хапваме много хубаво агнешко. В понеделник имаше цирково шоу, което беше ок, а снощи имаше мини концерт на някакъв техен изпълнител. Пя на живо с бенд и танцьори до 23 часа и стана страхотен купон. Анимацията през деня никаква я няма все още, но аз свикнах с това. Забравих да кажа, че около басейна има сервитьори на ролери и който го мързи, не е нужно да става от шезлонга. На една от терасите на хотела, всяка маса има кю ар код за поръчки от бара, но не съм тествала как работи. Има и много удобно бусче до Алания, което спира точно пред хотела и вчера се възползвхахме от него за разходка и пазар в града. 65 лири на човек в посока от хотела. В Алания и пълно с намаления, а на път за там има шопинг център със всякакви магазини-Zara, LC Wikiki, Defacto, Polo и много други.
С две думи, все по-доволна съм и се надявам да не съм заблудата някого с първия си отзив за хотела. Супер е, но ще дам окончателно мнение, когато се върна. До скоро! Blush

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 12:17 от FreakOnALeash

# 228
Здравейте,
Може ли някой да сподели пресни отзиви за Ефесия Холидей в Кушадасъ.
След 2 дни тръгваме за там и много ме притесниха последните отзиви. Звънях до ТА и казаха, че вълната с чревните неразположения е овладяна. Но дали е така реално?
Ще пътуваме с детето и ми е много притеснено Sad

# 229
Имам няколко въпроса и ще съм благодарна ако някой ми отговори.
1. Как е времето в края на май и средата на юни? Колебаем се кога да отидем, не искаме да е много населено и да го съчетаем с някой от рожденните дни на децата.
2. Като се прави резервация през сайта на ТА и повреме на престоя детето става на други години коя година да напиша? В някой хотели има значение за определянето на цената и разликата не е малка.
3. Как протича пътуването с автобус? На сайтовете на агенциите пише,че се спира тук там ама искам да знам малко по-подробно. Като се спира за колко време се спира?
На някой може да му се струват глупави въпросите, но предпочитам да съм по-информирана.

# 230
  • Beyond the Frontiers
1. Как е времето в края на май и средата на юни? Колебаем се кога да отидем, не искаме да е много населено и да го съчетаем с някой от рожденните дни на децата.
2. Като се прави резервация през сайта на ТА и повреме на престоя детето става на други години коя година да напиша? В някой хотели има значение за определянето на цената и разликата не е малка.
3. Как протича пътуването с автобус? На сайтовете на агенциите пише,че се спира тук там ама искам да знам малко по-подробно. Като се спира за колко време се спира?
На някой може да му се струват глупави въпросите, но предпочитам да съм по-информирана.
.
1- отваряте средните температури за месеца и решавате дали ви устройват. За мен топло е 30+. За вас ...вие знаете.
2 - има значение. Посочете дата на раждане или по-голямата възраст (ще си вържете гащите).
3 - правилото е за спиране на 2-3 часа. Все пак зависи и къде има възможност.

# 231

1. Не много населено и Турция нямат място в едно изречение. Там винаги е пълно на 90%
2. Пишете годините към датата на настаняването. Така или иначе, когато направите резервация давате ЕГН.

# 232
  • Варна
Около Кушадасъ местата за пазаруване са сведени до минимум. Поне в двата така наречени мола на до 40км нямаше нищо.
Замислям се за някой мол в Измир, но там няма 2-3. Някой ходил ще препоръча ли по-голям, с повече магазини?

Вчера прегледах няколко хотела за 26. Отказах се вече аз, но чисто любопитство. Цените са с минимална разлика. Явно стигнаха нива, които вече ще си задържат, за да пълнят хотели.

# 233
  • В.Търново
patenceto_, аз съм ходила само веднъж в Турция и то тази година на 20 май. И аз се чудих за времето. От години следях и се чудех за тази Турция. Ние ходихме от 20 май , но в  района на Алания.  Морето беше около 23гр , последните дни 24 може би. Въздуха беше 30гр, но се усещаше като 35-37 гр. Като погледнах времето и морето през последните години в Алания тази година дори е било по-топло от обикновено.
 Кушадасъ се намира доста на север. От моите проучвания морето по това време на годината в Кушадасъ ще е студено, дори началото на юни. Времето не е толкова топло, но приятно за слънчеви бани. Ако идете средата на май до към началото на юни морето и басейните ще са ви студени. Това от мен.

# 234
patenceto_, аз съм ходила само веднъж в Турция и то тази година на 20 май. И аз се чудих за времето. От години следях и се чудех за тази Турция. Ние ходихме от 20 май , но в  района на Алания.  Морето беше около 23гр , последните дни 24 може би. Въздуха беше 30гр, но се усещаше като 35-37 гр. Като погледнах времето и морето през последните години в Алания тази година дори е било по-топло от обикновено.
 Кушадасъ се намира доста на север. От моите проучвания морето по това време на годината в Кушадасъ ще е студено, дори началото на юни. Времето не е толкова топло, но приятно за слънчеви бани. Ако идете средата на май до към началото на юни морето и басейните ще са ви студени. Това от мен.
Ето актуалното време в Алания (Авсаллар) от днес. Много е топло, не знам дали е така през годината. Била съм в Алания и в началото на октомври и си ставаше за плаж, не ни е било студено и във водата.

# 235
  • Някъде в Европа...
Давам отговор за Анталия - Алания:
1. Началото на юни са 30+, даже 35+ е имало години. (Предпочитаният от мен период е точно този - началото до средата на юни) Населено е, тогава си е вече сезон и хотелите са си пълни сериозно..
3. Пътувам само с автобус..Спира се на около 3 ч. за около половин час до 40 мин макс, на  комплекси с ресторанти и магазини. Само на една спирка е бензиностанция, всъщност и последната почивка на Анталия (това е за една опред ТА).
2. Пишете годините към дата на настаняване...

# 236
Много благодаря за отговорите.
Русалка_ в кой хотел сте били в Алания? Ние сме насочили към Делфин Палас, някъде прочетох,че басейните били отопляеми някой ако знае със сигурност ще съм благодарна да сподели.

Тази година бяхме в началото на юни в Св.Влас и като температура ни беше много добре не беше много горещо и морската вода беше добре. Затова си мисля,че по това време и в Анталия ще е добре.

# 237
Много благодаря за отговорите.
Русалка_ в кой хотел сте били в Алания? Ние сме насочили към Делфин Палас, някъде прочетох,че басейните били отопляеми някой ако знае със сигурност ще съм благодарна да сподели.

Тази година бяхме в началото на юни в Св.Влас и като температура ни беше много добре не беше много горещо и морската вода беше добре. Затова си мисля,че по това време и в Анталия ще е добре.
В Анталия ще е супер през юни, евентуално морето да е малко по-хладно, но не неприятно студено. Все пак, активният летен  сезон в курортите на Турция започва през май.

# 238
Има ли някой вече избрал за Нова Година?
Мен ме привлече Adalya Elite Lara. Мненията са много добри от предни години.

# 239
  • В.Търново
patenceto_,  ние бяхме в Роял Гардън Бийч 4* корпус. Не е супер лукс, но не е и смотан хотела. 😃 Единият му басейн го подгряват. Аз писах отзив като се върнахме. За Алания е добре края на май, началото на юни. За Кушадасъ е студено морето. Само да кажа, че морето в Конаклъ, където ние бяхме е с отвратителен плажа. Камъни и много дълбоко.

Общи условия

Активация на акаунт