На море в Турция - тема 87

• 34 347
  • 509
  •   1
Отговори
# 495
Такааа, Утопия стана ясно няма да е тази година. Като за първа година почивка в Турция реших да разгледам какво предлагат ТА - Турс и Емералд основно. Доста изчетох из темата и "разцъках" по-коментираните хотели със следната конфигурация:
-период - 30.06- 07.07.26 (+/- няколко дни може да се мръднат).
- 2 възрастни + 2 деца (14 и 2) някъде 14годишния е възрастен, така че 3+1 също гледах.
- курорт Белек (като най-близък до летището).
Хотелите, който са най-често коментирани и с положителни отзиви при тези услония са 9-10-14 хил. лв. Аз ли нещо не търся като хората, ранни резервации ли не хващам, нямам идея, но преди да отида в офис на ТА, моля за съдействие да ми дадете мнение за хубав чист хотел, с клубна част (предпочитам настаняване в къщички, а не огромна сграда, зелена територия, с качествен олинклузив, пясъчен плаж или с минимално камъчета, с аквапарк (няколко пързалки ще свършат работа). Искам да е близо до летището за да може трансферът да е кратък.
Понеже бюджета е от съществено значение да речем 6/7хил., знам ли! Настръхна ми косата от цените😂. Но над 10 за 7 дни вече ми е неразбираемо за тази дестинация.
Искам да набележа няколко хотела и да атакувам ТА. Ако ме устройва дадена оферта - ок, ако ли не, се преориентирам тутакси.
Благодаря Ви, предварително!
И аз погледнах за вашите дати и конфигурация, Делфин Дива в Лара е 7800 ,хотела е супер класа с много забавления за деца и възрастни .За храна и чистота и обслужване да не говорим. Веригата е на супер ниво!

# 496
Това си е по хиляда лева на ден …
Като си спомня как преди 5 години почивахме тук с жената за по 200 и малко лева на ден…
То не, че не е възможно и сега, но трябва да се храниш сам извън хотела и да не пиеш алкохол Simple Smile
Снощи вечеряхме с жената за 1080 лири, две ципури за по няма и 12 лева всяка, салатите бяха по 7 лева и нещо, хляб, маслини, разядки дават безплатно…
Хотел 80, 3 хранения към 120, малко пари за екстри и ето ти ги 230-250 дневни в Турция Simple Smile
То това за почти всеки друг си е мъка и тормоз, но нашата цел е здраве и плаж и на нас друго не ни трябва… правим по 20 хиляди крачки всеки ден в района Simple Smile

# 497
  • Burgas, Bulgaria
Привет от Miracle Lara - страхотно обслужване , богата храна , маркови питиета   , много приятно изненадана съм .

# 498
Моля за мнение за бюджетен хотел с хубави пързалки от по-гомемите без Ефталия. Благодаря.

# 499
Привет от Miracle Lara - страхотно обслужване , богата храна , маркови питиета   , много приятно изненадана съм .
Може ли по подробно,какво включва храната,има ли риба, морски дарове aгнешко и телешки стекове? Топли ли са външните басейни? Има ли марков алкохол и какъв? Има ли барове с музика на живо вечер? Има ли ресторант с тераса и места за пушачи? Има ли много руснаци? Благодаря.

# 500
Отзив за Sy Hotels, Belek - чудесен!
Вкусна храна, чистота, хубаво спа, вежлив и не натрапчив персонал!
Плажа е на 4 мин с бусче. Посетихме го веднъж, водата не ни хареса (беше мътна).
Но и нагласата ни беше за бесейни, походихе доста на плажове лятото.
Локацията е точно срещу Легендите. На 35-40 мин от летището. Има забавления за деца, водни пързалки,вътрешен басейн, шоу програми и различни активности за възрастни.  До него се строи нов хотел, който предполагам до 2-3 месеца ще е готов(от веригата Mercure).

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 08:29 от Ellinor*

# 501
  • Варна
Моля за мнение за бюджетен хотел с хубави пързалки от по-гомемите без Ефталия. Благодаря.

Лира в Кизълагач , Серра Палас в Кизилот около Манавгат/Сиде

# 502
Здравейте! Много добри отзиви напоследък има за веригата Sural, но от четирите хотела съм се спряла на  Sural Saray  и  Sural Hotel. Вторият, Sural Hotel,   е с много изгодна цена, голяма територия и отговаря на всичките ни изисквания, но  в представянето пише за него , че последно е реновиран през 2011, което  чак не мога да повярвам,а и е само All inkl., а не Ultra All. Някой знае ли дали не е реновиран скоро и имате ли впечатления от него? Критерият за сравнение ни е Камелия Фулия. А ако има други хотели, по-бюджетни, с голяма територия , тенис корт и хубав плаж, моля, ще съм благодарна за съвети.  Без деца сме.
 Разгледах и двата Астериа- в Сиде и Белек, харесват ми, но почти не намирам отзиви.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 13:17 от valya_bl

# 503
valua_bl, хотели нереновирани бол, няма какво да се учудвате. Реновират ли ги, цената рязко се вдига. Напълно реновиран е  Sural saray. От две години го заглеждам, тази бях и на обиколка там с гест рилейшън. Много хубаво е станало. Единствено което ме спира да резервирам, това е вечерна анимация и дискотека на покрива. Всеки ден се разхождахме по крайбрежната покрай хотела и на сцената яко лумтеше музика, както и няколко дни на покрива. В мненията някой пишеше, че дискотеката до към 1-2 през ноща. Ако някой е бил там тази година моля да сподели дали е така.
Вижте хотелите Вон резорт, но те също не са реновирани.

# 504
За някой недостатъкът, е предимство за друг🙂
Аз съм в издирване на хотел с дискотека до късно вечерта( неуспешно засега). Досега винаги всичко е приключвало в полунощ,  а пък аз съм от хората, които си лягат късно. Sural Saray ми харесва и на мен, но нямат фамилна стая, но аз досега не съм срещала хотел 16+ със семейни стаи.

# 505
  • София
Има ли работещ лифт, пак казвам работещ, в Анталия, не в Текирова, не в Алания. От тая година някой ако има прясна информация.

# 506
  • Някъде в Европа...
За някой недостатъкът, е предимство за друг🙂
Аз съм в издирване на хотел с дискотека до късно вечерта( неуспешно засега). Досега винаги всичко е приключвало в полунощ,  а пък аз съм от хората, които си лягат късно. Sural Saray ми харесва и на мен, но нямат фамилна стая, но аз досега не съм срещала хотел 16+ със семейни стаи.
Закритата в Камелиите (в сградата на Селин) работеше по далечни спомени до 2 ч...също и закритата в Делфин Платинум със сигурност работеше след полунощ...и закритата в Свандор Топкапъ в Лара, доколкото помня, също бе до 2 ч...Обаче това е преживяно отпреди Ковид 😀 ( Делфин - 2023 г)

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 19:00 от AIR

# 507
  • Берлин
Време ми е да оставя и аз отзив Arcanus Sorgun Ultra all Side Ще се опитам да съм обективна, въпреки че за пръв път от 4 години бях на почивка без лаптоп и служебен телефон и ... Резервация / 9 нощувки от 25.09 през Букинг 1577 евро /2ма възрастни/, полет със Сън експрес Берлин-Анталя-Берлин, трансфер на отиване произволно избран на Т2, на връщане с Гет трансфер.
Настаняване, територия - компактна и много добре стопанисвана територия, стаята чиста, голяма и с всичко необходимо /без лукс/, плаж пясъчен с пирс, вода кристално чиста и топла, достъп до плажа и в цялата сграда за детски и инвалидни колички - безупречен /евала за което/. Основен ресторант, 4 а ла карт, аквапарк, 2 басейна, снак барове на пирса, плажа и басейните, сладкарница, кафеджийница, дискотека...Подробно в снимките по-долу. Интересно и много ефективно  трансформиране - плажният бар в турски и рибен а ла карт, сладкарницата и снак барът на басейна във вечерни барове, сладоледеният бар в дискотека...Нищо не остава не работещо. Чистота и организация - много, много добре. Оценка 5 от 6
Гости - лек превес на немскоговорящите, но като цяло мулти-култи, българи група 12-15 човека, без станалите нарицателни. Персоналът говори основно немски, но на рецепция става и с английски и руски.
Храна и напитки - не е имало от пиле мляко, но пък вкусно - сезонни плодове и салати, готвено, скара, добри десерти, ММ си отяде на риба и морски дарове /аз не понасям/. Напитки - бутилирана вода навсякъде, безалкохолни от пост микс, бира, добри коктейли /не пробвах много, защото карахме ММ на Джак, аз на Балантайнс/. Сладолед - опакован и през целия ден. Кафе - перфектно в различни вариации /coffee house 10.00-23.00/. Минибар - всеки ден зареждане с 2 бири, 2 коли, 2 фанти, 2 води, 2 соди и 1.5 л минерална вода. Оценка 5 от 6
Анимация - вечер слабо, много посредствени програми. Дневна - не знам, защото си бяхме основно на плажа. Най-противното нещо - детска дискотека всеки ден /не ме разбирайте погрешно - имаше 10-15 дечица, а шумът и повтарящите се до лудост песнички ми бяха в повече/. Иначе за децата добре помислено - детски център до аквапарка, детски басейн към този за възрастни. Но не мога да дам подробности, защото не ме вълнува. И анимацията за възрастни за нас е без значение. Все пак дартс, водна гимнастика, състезателни игри в басейна, караоке, стрелба с лък, йога...Но в името на обективността 3 от 6 оценка.
За пръв път от ковидното време насам си спомних какво е турско гостоприемство - и изненадата за юбилея ни, и сервирането на напитките преди да сме поръчали още, и усмивката, и топлината.... В коментарите във ФБ групата на хотела постоянно четях за това и се чудих защо е пълно със снимки с персонала. Ясно защо. Забележки имам 2- терасата на основния ресторант не е обособена ефективно, за да се избегне недоволството не непушачите, настанили се в зоната за пушачи, което силно ограничава мястото за пушещите, както и постоянната необходимост за логване с номер на стая, имейл и телефон в wifi мрежата при смяна на зоните. Като цяло - отлично съотношение цена-качество. Бихме повторили. Хотелът позиционирам в средния клас, но пък предоставените услуги вървят смело към висок клас хотел.

Ако някой има въпроси, ще отговоря с удоволствие.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 19:01 от PAPURCHE MEHURCHE

# 508
Air, благодаря!🌺

PSPURCHE, много информативен и полезен пост, благодаря!
А дискотеката за възрастни до колко часа продължава?🙂

# 509
  • Берлин
Ние до около 1,30 сме стояли. Не знам колко още.

Роже, извинявай, че пак към теб, но.. Става дума за гет трансфер, а ти си с огромен опит. Какво става, ако полетът ни закъснее повече от час? До час е в рамките на условията в сайта, че ще ни изчакат, но...

Общи условия

Активация на акаунт