На море в Турция - тема 87

• 56 515
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • Beyond the Frontiers
До 17.10 ще е. Аз съм в момента на срещата с хотелите. Отстъпката е отразена в системата за посочените хотели.

Моля да се има предвид, че не съм проверявала и сравнявала цени.
Дали има разлика, може да прецени само някой, който е проверявал преди дни.
За високия клас хотели тези проценти могат да са приятна разлика. За това и си позволих да цитирам фирма, което рядко правя.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 21:44 от Galactic Voyager

# 526
Днес погледнах новите цени на Емералд за 2026 и останах приятно изненадан от някои хотели Simple Smile
И това, че има 9 дневни оферти, то не е от сега де, но 7 дена наистина не стигат.
Днес прехвърлих половината от 12 дневната ми почивка и леко съжалявам, че не съм я буукнал за 14… но да не се кахъря много, от понеделник времето се разваля Sad
Денят е идеален като температура, вечерите са хладни, 14 градуса пада, а ние спим на отворено изцяло, на 6-я етаж. В 6 без 10 се активират джамиите, но е кратко, свикнах му Simple Smile аз и без друго ставам в 6:30 Simple Smile луда работа, но такъв ми е режима Simple Smile не е свързан с работа и работно време, а с едни циркадни ритми и спортен план, абе както казах луда работа, ама така ми е супер гот и заредено Simple Smile дълго за обяснение … те и тва е причината (едната) Ол инклузивите да не ми пасват много, но следя темата и ако има нещо, пиша. Може и да открия отново моя UAI хотел Simple Smile

Не е за темата в Турция, но май не е и за Египет, коя е препоръчителна дестинация за почивка февруари?
Има ли такава тема?

П.П.
Сега направих сверка, 1 февруари слънцето в Шарм ел Шейх е на 53 градуса ъгъл, което е перфектно за целта Simple Smile
За сравнение сега в Алания по обяд слънцето едва стига 44 градуса и пада…

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 19:42 от Navy

# 527
Здравейте, може ли мнения за хотел Нирвана Лара.

# 528
Такааа, Утопия стана ясно няма да е тази година. Като за първа година почивка в Турция реших да разгледам какво предлагат ТА - Турс и Емералд основно. Доста изчетох из темата и "разцъках" по-коментираните хотели със следната конфигурация:
-период - 30.06- 07.07.26 (+/- няколко дни може да се мръднат).
- 2 възрастни + 2 деца (14 и 2) някъде 14годишния е възрастен, така че 3+1 също гледах.
- курорт Белек (като най-близък до летището).
Хотелите, който са най-често коментирани и с положителни отзиви при тези услония са 9-10-14 хил. лв. Аз ли нещо не търся като хората, ранни резервации ли не хващам, нямам идея, но преди да отида в офис на ТА, моля за съдействие да ми дадете мнение за хубав чист хотел, с клубна част (предпочитам настаняване в къщички, а не огромна сграда, зелена територия, с качествен олинклузив, пясъчен плаж или с минимално камъчета, с аквапарк (няколко пързалки ще свършат работа). Искам да е близо до летището за да може трансферът да е кратък.
Понеже бюджета е от съществено значение да речем 6/7хил., знам ли! Настръхна ми косата от цените😂. Но над 10 за 7 дни вече ми е неразбираемо за тази дестинация.
Искам да набележа няколко хотела и да атакувам ТА. Ако ме устройва дадена оферта - ок, ако ли не, се преориентирам тутакси.
Благодаря Ви, предварително!
И аз погледнах за вашите дати и конфигурация, Делфин Дива в Лара е 7800 ,хотела е супер класа с много забавления за деца и възрастни .За храна и чистота и обслужване да не говорим. Веригата е на супер ниво!
Може ли малко повече информация за Делфин Дива? Подходът към морето как е, бързо ли става дълбоко? С 5-годишни деца ще сме и се интересувам от забавленията за тях. На снимките се виждат някакви детски пързалки и част от лунапарка, но не мога да преценя дали е подходящ за тази възраст. Тази година бяхме в Делфин Палас и се чудим дали да повторим или да пробваме Дива.

# 529
Такааа, Утопия стана ясно няма да е тази година. Като за първа година почивка в Турция реших да разгледам какво предлагат ТА - Турс и Емералд основно. Доста изчетох из темата и "разцъках" по-коментираните хотели със следната конфигурация:
-период - 30.06- 07.07.26 (+/- няколко дни може да се мръднат).
- 2 възрастни + 2 деца (14 и 2) някъде 14годишния е възрастен, така че 3+1 също гледах.
- курорт Белек (като най-близък до летището).
Хотелите, който са най-често коментирани и с положителни отзиви при тези услония са 9-10-14 хил. лв. Аз ли нещо не търся като хората, ранни резервации ли не хващам, нямам идея, но преди да отида в офис на ТА, моля за съдействие да ми дадете мнение за хубав чист хотел, с клубна част (предпочитам настаняване в къщички, а не огромна сграда, зелена територия, с качествен олинклузив, пясъчен плаж или с минимално камъчета, с аквапарк (няколко пързалки ще свършат работа). Искам да е близо до летището за да може трансферът да е кратък.
Понеже бюджета е от съществено значение да речем 6/7хил., знам ли! Настръхна ми косата от цените😂. Но над 10 за 7 дни вече ми е неразбираемо за тази дестинация.
Искам да набележа няколко хотела и да атакувам ТА. Ако ме устройва дадена оферта - ок, ако ли не, се преориентирам тутакси.
Благодаря Ви, предварително!
И аз погледнах за вашите дати и конфигурация, Делфин Дива в Лара е 7800 ,хотела е супер класа с много забавления за деца и възрастни .За храна и чистота и обслужване да не говорим. Веригата е на супер ниво!
Може ли малко повече информация за Делфин Дива? Подходът към морето как е, бързо ли става дълбоко? С 5-годишни деца ще сме и се интересувам от забавленията за тях. На снимките се виждат някакви детски пързалки и част от лунапарка, но не мога да преценя дали е подходящ за тази възраст. Тази година бяхме в Делфин Палас и се чудим дали да повторим или да пробваме Дива.
Щом сте били в Делфин Палас,значи знаете как е морето, защото Дива е недалеч от него,от другата страна на Империал. В Дива си има детски басейн и лунапарк , подходящи за малки деца. Всъщност те са почти същите като в палас. Но истинския рай за малки деца е Делфин Би Гранд. Там съораженията са много повече,огромни   са,разнообразни и хотела е пълен с  деца. Имах чувството че те са половината от гостите.В Дива са много по малко и има защо.Тъй като пътуваме без деца останахме изненадани тази година, колко много са в Би гранда.Почиваме над 20 г. в Турция и такова чудо никъде не сме виждали Blush

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 05:45 от medlab

# 530
Къде гледате цените на Емералд за 2026 г.? На мен ми излиза, че няма информация за лятото на 2026 г., макар да са отбелязани дати на отпътуване...

# 531
Моля за помощ! 🤗
Има ли оферта за VONRESORT GOLDEN BEACH, в която пътуването да е с автобус?

# 532
Моля за помощ! 🤗

Влез на Емералд, има.

# 533
Моля за помощ! 🤗
Турс клуб също имат.

# 534
Следя в Емералд офертите за Белек за 2026г. Не видях някои хотели, към които имам интерес. Обадих се и казаха, че до края на месеца предложенията ще бъдат допълнени.

# 535
Аз днес звънях до Турс Клуб за един хотел да питам и ми казаха,че все още не всички са им дали оферти и всяка седмица има нови. Много странно все ние ли сме последна дупка на кавала. В един румънски сайт има оферти от началото месеца за тези хотели, които гледам не само в Турция, а и в България. В българските агенции и сайтовете на хотелите няма оферти.

# 536
  • София
Търпение бе хора, наглеждайте сайтовете ежедневно, ТА не си пазят офертите за да ви е гадно.

# 537
  • Варна
Здравейте,
Имам питане за два хотела:
 Arcanus Side Resort Fanpage
и Mylome. Били сме в Mylome, и ни хареса,но част от групата ни иска да не повтаряме хотела и се чудя за Arcanus....
Ще се радвам да предложите и друг хотел в тази ценова категория.

# 538
Да си довърша за трансферите първо, че онзи ден нямах много време и ще отговоря и за фалшивите отзиви, които съществуват откакто има хотели.

GetTransfer по принцип си е много добра идея, като платформа тип marketplace, където да си намирате бързо и лесно такси по цял свят. Въпросът е че, компанията имаше сериозни проблеми първо по време на пандемията и после в резултат на лошо управление. В момента не са в добро финансово състояние, имат неплатени задължения към много шофьори от години, не плащат редовно и на новите шофьори, както и трудно или въобще не връщат обратно парите за провалените трансфери. Всичко това директно може да си го прочете от изпълнителният им директор и докато компанията не се стабилизират финансово, проблемите ще продължават…

Уточнявам го, защото по принцип съм фен на всякакви платформи, които улесняват пътуването и всичко става с няколко клика или плъзгания на пръста и предимно такива използвам, но само тогава, когато предлагат надеждни и качествени и услуги. 

Ella Car Transfers до преди няколко години се използваха масово тук и цените им често бяха и най-ниски, да не мислите, че някакви скъпи трансфери държа да използвате. Икономическата ситуация в Турция обаче е такава, че само за последните две години цените им са се вдигнали с 50%, което всъщност горе-долу стана и с хотелите. Миналата година инфлацията в Турция беше 75%, сега е 35%, но тези проблеми, резултат и от преминаването от криза в криза в световен мащаб и от тяхното лошо управление, с магическа няма да се решат…

Фалшивите отзиви няма както тепърва да ги откриваме, всички се опитват да се борят с тях по някакъв начин и всяка година докладват колко милиона са изтрили, но това си е игра на котка и мишка и ще се гонят непрекъснато. Проблем са най-често за малките хотели и бизнеси, за които няма от къде да проверите информацията, а и те самите са най-потърпевши от тях. TripAdvisor се справят по-добре засега, Google е повече разграден двор, то и много качество там няма, но в някои страни като UK се опитват да ги принуждават да вземат повече мерки.

Тези фалшиви отзиви, които се пишат „на крак“ от аниматори от телефоните на туристите са характерни предимно за държави от типа Египет, Тунис… и България там някъде, но точно тези отзиви са най-нескопосани и си личат от километри. Другите, който се пишат от „ферми за отзиви“ подобно на „фермите за тролове“ са платени и естествено са по-прилични, но следват шаблон и използват подобни изрази, ще стигнем и до изцяло AI генерирани профили и съдържание не след дълго, по-трудни за разпознаване и с тях ще се бори друг AI насреща.

У нас веднъж се занимавах с един хотел, който си беше направил схема да си балансира негативните отзиви с периодични набези на група страшно позитивни потребители да ги наречем и дори го свалиха от платформата… но с такива неща се занимавах някога, когато бях наивен.

За Анталия конкретно (в Истанбул е известен проблем) това не е особен проблем, защото имате огромен брой отзиви, който се пишат непрекъснато и това по-трудно се манипулира, особено когато можете да направите кръстосана проверка в множество платформи. Не веднъж сме обяснявали тук как се четат отзиви, че се търсят тенденции - конкретните повтарящите се положителни и отрицателни неща, детайлни отзиви с много конкретика и снимки, които я покриват. Не на последно място можете да разгледате профилите на хората, чиито отзиви са ви направили впечатление и да видите къде другаде са ходили и какво друго са коментирали. Напоследък точно поради липса на време, резервирам доста места именно така, защото съм забелязал, че с определени хора, чиито отзиви срещам от години имаме еднакви интереси и като им видя списъка с подробно описани плюсове и минуси обикновено ми е достатъчно. В случаи, когато се колебаете между много подобни хотели, в полето за търсене на TripAdvisor например можете да напише името на друг хотел и често ще получите много детайлни сравнения на хора, които са ходили в тези хотели години наред.

Допълнителен фактор са клиповете, например такива като тази руска двойка, които прекарват по седмица в хотела и ще направят дълги клипове с коментари и сравнения за всеки основен аспект от хотела по отделно и накрая и обобщен клип на всичко. Както и като този немец, които ще снима всичко, което може из целия хотел и дори в ресторанта всяка чиния с табелката отдолу, което не знам как има търпение да го прави. Отделно за тези с плавния, равния, гладкия… преход или там каквото беше още, се снимат и клипове на дъното под вода, нали да кажа и това, че го има.

Не на последно място, безценен източник на информация като otzyv.ru, където стига да му свикнете с дървената търсачка и организацията, ще си намерите преки репортажи от място със снимки, които са страшно полезни, също така и задълбочени дискусии от хора, които са ходили десетилетия наред в дадени хотели и им знаят и кътните зъби. Както и всички останали като tophotels.ru, holidaycheck.de и т.н., ако още някакви съмнения са останали за нещо. Отдавна не отделям много време за четене отзиви между другото, просто машинално кликане и превъртане на разни места ми е напълно достатъчно.

Има други неща, които за повечето хора са по-трудни за забелязване, като например това, че много хотели включително и луксозни и с име, когато са се докарали до лошо състояние си намират по-непретенциозни клиенти от руските републики или местни например, на които продават на много ниски цени, докато на други пазари цените е според някогашния блясък на марката. Така четете отлични отзиви от хора, които са платили например 5К, а вие се оказвате от малкото, които са го резервирали за 10К, но го разбирате, когато пристигнете. Такъв е случаят например с Rixos Tekirova, който не е „истински“ Риксос, дори въпреки реновациите напоследък другите проблеми остават и руснаците, на които го продават като „обикновена петица“ на ниска цена пишат дитирамбите, но 1 от 10 отзива ще на британец, които е платил за „премиум ниво“ и няма да е доволен. Ето ви едно добро обобщение от такъв късметлия от TripAdvisor.

“Говорейки с хора от други страни, британците плащат много повече за същото преживяване, докато други получават много по-евтино. Нещо, което трябва да се има предвид, когато резервирате това като пакетна почивка. За цената, която платихме, преживяването не е съвсем такова, каквото е, докато аз с удоволствие бих платил същото и бих отишъл някъде като Rixos Seagate в Египет, Белек или Абу Даби, където преживяването ми е много по-добро. 6/10”

Друга дълга тема е защо извън Турция има повече „истински“ Риксоси като този в Белек отколкото в самата Турция, но за тези, които търсят подобен тип хотели с много добро ниво и вече са се ориентирали към Египет, Rixos Magawish е с изцяло пясъчен плаж/дъно, плитък/плавен е такъв нов хотел, а Rixos Seagate е с 1 км пирс и хубав риф накрая, което според мен е по-добрият вариант и голям аква/адвентчър/луна парк и картинг към него и двата с неограничено ползване на многото а-ла-карти, и близо до летищата.

Въпреки, че за мен страните от Северна Африка и особено любимото ми Мароко, са предимно за приключения, не пречи и на море да ходите и ги пробвайте докато все още цените там са ниски и са лесно достъпни, което не ви е гарантирано в доста объркания свят, в който живеем. Всички тук бяхте свидетели как едни хора изкараха сигурно едни десет години или повече да се канят да отидат на море в Турция, то най-добрите времена минаха, не пропускайте и вие да пробвате нещо по-различно. Освен история, култура и магия като цяло в Тунис и Мароко местната храна е много хубава и трябва да се пробва, в Египет може и да я пропуснете, не е била благосклонна историята в това разпределение, но това всеки сам може да си го прецени.

Други червени флагове при избор на хотела са скорошни реновации, защото те може да са както качествени така и частични или повърхности, веригата Selectum имаше за цел да придобие по-голям пазарен дял възможно най-бързо, което си е вероятно добра стратегия, но на много места се появиха проблеми после. Както и смяната на мениджмънта, който може да преобърне всичко в даден хотел в една или друга посока за много кратко време.

И разбира се, че хотел ще си резервирате, тогава когато цените са добри с безплатна анулация, а не да чакате да пуснат полетите в края на годината. Много хотели имат цени за следващата година още от началото на тази. Полетите на различните авиокомпании обикновено е ясно в които дни са, нищо не губите, а хотела може да го смените колкото пъти се наложи. За самолетни билети също могат да се добавят flex опции понякога на много ниски цени, така че да си гарантирате каквато гъвкавост ви е нужна.

Както съм казвал много пъти такова нещо като обективни отзиви няма, и изразът „да влезем в обувките на другия“, в случая не означава, да не споменаваш недостатъците на даден хотел понеже имало хора, които се обиждали на хотели и го приемали лично, а напротив да обърнеш внимание, че нещо което на теб може да ти е харесало или поне не ти пречи, за други може да е проблем. Именно заради подобни отзиви обикновено съм наясно с по-сериозните недостатъци на хотелите предварително и съм си преценил дали ми пречат или знам как да ги избегна. Най-добри хотели също няма, нито пък всякакви класации по неясни и най-вече чужди критерии, които не са вашите, имат особена стойност или както беше написал един възрастен немец за един хотел, в който ходи 30 години подред: „няма да напиша, че това е най-хубавият хотел, защото още не съм оглупял чак толкова, въпреки че си го мисля“.

# 539
  • Burgas, Bulgaria
Привет от Royal Alhambra Palace Side  -  разкошно време 29градуса . Водата в басийните чай , водата в морето чай .
Ще пиша и тук ревю , групата е доволна 
Аз ще кажа ,че Миракъл Лара е клас по - висок .
И тук 80% са немци гостите ,което е добре , страшно забавно е вечер, снощи до полунощ и аз танцувах с аниматорите хихххи

Общи условия

Активация на акаунт