Аз си мисля, че хитрите хотелиери слагат табла с термометри на места с припек и завет, за да могат туристите да се надъхват и да споделят, така си удължават сезона

Днес на плажа на Алания си беше 23 градуса, независими метеостанции също споделиха тази температура…
Да, горещо ми беше, пареше ми по кожата, но пясъка под шезлонга е студен, под чадъра е хладно, ако излезе облак си е хладно, тази сутрин в 6:30 на терасата беше към 14-15 градуса. Просто няма начин тия 29 градуса по цялото крайбрежие тук да са реални
На плажа подмишниците ми са сухи, диша се добре, водата е приятно хладна, следващата година ще си сложа един термометър в багажа:)Сега, в 18 часа съм на петъчния пазар, стоя на едни стълби с 4-5 торби и чакам жената да донапазарува… Еми местните са с дълъг ръкав
няма да ви ги снимам, че могат да ме вкарат в зандана, тука доста забрадки има
ми хладничко си е, като септември надвечер във Варна 
Обаче какъв пазар имат лелееее как им завиждам, толкова много продукти, огромен е, 4-5 пресечки фул заети с щайги и сергии и много евтино и качествено.. ние тук втора седмица плодове и зеленчуци не можем да си отядем все от тук вземаме, такива зеленчуци няма в ол инклузивите… сигурно в най-високия клас може и да има, но тук всичко е домашно, бабите от селата с количките вадят и то си личи, че са градински

И ръчно пресован зехтин не мога да си отям, в понеделник летя, всяка година съжалявам, че нямаме такъв пазар у нас… в зеленчуковия във Варна пише - домати Турция, ама то пластмаса отвратителна, и нашите са гадни и гръцките и испанските абе не знам какво вкарват у нас обаче нищо общо няма!
Тъй де… ол инклузива къде е в тази схема нинам изобщо…
агнешкото е поскъпнало доста, над 1400 лири е кило котлети, в заведенията е по 900-1200 порцията по търговските места, аз хапнах за 680 на едно много популярно за местните ресторантче по централната Ptt сграда, зад нея, скрито е…
и ще се оглеждам за нещо подходящо с дете на 4г тогава - в края на септември, началото на октомври 2026г. Със самолет от Варна този път, ще проверя дали може да ползваме само чартър.