На море в Турция - тема 87

• 56 617
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Дойде ред да напиша и моите впечатления от тазгодишната почивка. Прибрахме се миналата седмица със смесени чувства.
Първо да споделя за личната ми карта, която изтича следващия месец. Питах ви по-рано за нея. Роже мисля цитира сайта на МВнР, където пише, че е нужен валиден документ за самоличност. Така и беше. Влязох и излязох от Турция без никакви забележки или проблеми.
Сега за хотел The grand blue sky international, Кушадасъ. Разположен е на терасовиден парцел, много красиво озеленен и подходящ за разходки. Базата е стара и плаче за реновация, но стаите са големи с големи тераси и много удобни легла. Предвид че бяхме там само за душ и сън, не ми беше драма. Чистиха се редовно и старателно. В стаята - кафе, чай, минибар с вода и безалкохолни всеки ден. Уникална гледка към морето.
Основния ресторант - вкусно, но еднообразно. А ла карт ресторантите бяха затворени от 20.09., което беше неприятна изненада. Има два снакс бара, които бяха приятни. Баровете (лоби, пуул и бийч) средна хубост от към предлагане.
Два басейна за възрастни и един детски, в началото на октомври бяха предостатъчни. За хох сезон, вероятно става малко претъпкано. Плажът е не много голям, има и пирс. Минус за плажа е, че единственият достъп до него е по вити стълби. Бебешки или инвалидни колички не могат да слязат. Плюс за басейни и плаж - много удобни шезлонзи.
Това, което най-много ме разочарова беше подобието на анимация и за деца и за възрастни. Ако тази част беше на ниво, вероятно другите недостатъци нямаше толкова да правят впечатление.

# 556
  • София
Гледах вчера доста добри цени за 2026 г., но за съжаление има прекалено много време до другото лято и преценихме, че не е разумно да купуваме почивка в този момент. От сега тъгувам за идното лято. Пускат ли през пролетта пак ранни записвания на добри цени? Ние винаги решаваме кончателно около месец преди почивката.
Не разчитай да паднат цени, не знам такъв случай или се броят на пъстите на едната ръка.  Освен това, колкото по се мотаеш рискуваш да няма места за харесания хотел. Плаща се в началото на октомври. Тия дето изкараха цени септември да не казвам да им правя реклама просто проучваха пазара и който гризнал дървото, гризнал. Аз платих преди 2 дни.

# 557
  • Берлин
Аз резервирам най-късно до средата на ноември. Last minute само при извънредни обстоятелства - неочакван отпуск, хоум офис + море. А и безплатна анулация или дребна такса дават сигурност, различни варианти за плащане и така. Не знам бг агенциите как процедират.

# 558
Здравейте на всички,харесала съм 3 хотела и ми се иска вашето мнение. 1.Lumak Arcadia Belek
2.Delfin Palase Lara
3 Titanik Lara
4 Kirman Belazur
Това са хотелите, на който се спрях ще се радвам на отзиви
Тази година, когато гледах да си избера хотел, май прочетох не много добри отзиви за "Кирман Белазур". Но би било добре, ако някой който е бил там да даде по-подробно мнение.

# 559
  • Пловдив
Ако държите на хубав плаж изберете Делфин или Титаник в Лара.В Кирман Белазур плажа е с по едри камъчета.

# 560
  • Някъде в Европа...
Гледах вчера доста добри цени за 2026 г., но за съжаление има прекалено много време до другото лято и преценихме, че не е разумно да купуваме почивка в този момент. От сега тъгувам за идното лято. Пускат ли през пролетта пак ранни записвания на добри цени? Ние винаги решаваме кончателно около месец преди почивката.
Не разчитай да паднат цени, не знам такъв случай или се броят на пъстите на едната ръка.  Освен това, колкото по се мотаеш рискуваш да няма места за харесания хотел. Плаща се в началото на октомври. Тия дето изкараха цени септември да не казвам да им правя реклама просто проучваха пазара и който гризнал дървото, гризнал. Аз платих преди 2 дни.
Абсолютно! Тази година много рано излязоха офертите .Аз още първи дни на септември бях платила капарото за юни 2026...Апропо, Лонисера Уорлд е  вече на стоп в ТА за септември и 2 седмици от юни, като преди да светне в червено, цените й бяха една идея по-високи вече, от тези, на които аз резервирах.

# 561
Благодаря на всички! Убедихте ме и ще резервирам до 31.10, когато е последният срок за ранни записвания. Все пак, само 25 процента се дължат при записване, а цената е доста по-ниска.

# 562
  • Пловдив
Не бързай да запазваш.Изчакай поне седмицата на черен петък.Това с тия толкова ранни резервации е зарибявка за неопитни клиенти и за такива които ги мързи да търсят и ровят за по-хубави оферти.

# 563
  • София
Благодаря на всички! Убедихте ме и ще резервирам до 31.10, когато е последният срок за ранни записвания. Все пак, само 25 процента се дължат при записване, а цената е доста по-ниска.

Няма такова нещо като последен срок, цената може да не мръдне до януари, февруари, март. Но ако мръдне почти сигурно ще е нагоре. За твое успокоение звънни на агенцията на 27-28-29 октомври и ги питай дали ще остане тая цена, не е сигурно, че ще ти кажат де, но пробвай. Ще попаднеш на някой от служителите, които и те не знаят, най-добре е с шеф да се говори.

# 564
Благодаря, така ще направя. И без това преди края на октомври няма да резервирам, но цената по-малко с 800 лв. от тази година ... И тези първоноачални 25 процента също много ме блазнят, защото има много време до другото лято и всичко е възможно. Не знаех, че Туроператорите и Туристическите агенции имат намаление за черен петък.

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 20:25 от FreakOnALeash

# 565
  • Някъде в Европа...
Не бързай да запазваш.Изчакай поне седмицата на черен петък.Това с тия толкова ранни резервации е зарибявка за неопитни клиенти и за такива които ги мързи да търсят и ровят за по-хубави оферти.
Тук категорично не съм съгласна..Години наред следя хотели и освен ковидните години и хотели, които меко казано не си заслужават и се обявяват промоции, комкото да се запълнят, не съм видяла да има движение на цените надолу след съвсем ранни резервации. За едни Делфини, например, обиковено се обявяват първи цени и много бързо след това (понякога няма и месец) и цената се е вдигнала..Говорим за резервации, правени през месеците октомври - ноември...Това са моите наблюдения от 2016 г. насам.
На Черен петък през ТА рядко се появяват много хубавите хотели и самите договори са по-рестриктивни...
П.С. Допълвам се - и през 2016 г бяха по-ниски цените до по-късни месеци, заради забраната за почивки на руснаците в Турция...

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 18:20 от AIR

# 566
  • Beyond the Frontiers
Хм...
В момента всички системи са директно свързани с турците. Това означава, че ако днес хотел Х реши, че сменя цена, това се отразява веднага.
Никакво значение няма, че пише ранно записване до ХХ дата.
Никой, дори и шеф на фирма няма как да знае със 100% сигурност дали цената няма да се смени. Защото смяната идва от хотела. А там какво и кой решава не се коментира просто така. Иначе да бяхме станали милионери по агенциите. Това е като играта на финансовите пазари.

Смятам, че тази година абсолютно показа, че ранните са най-изгодни. Разбира се може винаги да има изключения за отделни хотели: например навлизащи в пазара...
Но ако искаме някакво ниво и цени, дати в момента ранните са най-изгодни.

П.П.ако не виждате нещо в сайтовете - питайте. Като цяло офертите вече са почти в пълен обхват.
И моля (като човек в бранша) не чакайте дата 30-31...

# 567
  • Варна
Здравейте!
Някой ползвай ли е услугите на Фантастик травел, Варна? Предлагат ми хубава оферта, но агенцията ми е напълно непозната, не намирам и мнения за нея.
Благодаря!

# 568
  • София
Здравейте!
Някой ползвай ли е услугите на Фантастик травел, Варна? Предлагат ми хубава оферта, но агенцията ми е напълно непозната, не намирам и мнения за нея.
Благодаря!

Турс имат офис във Варна, освен това имам човек от Варна, който се занимава с тая работа и работи към Турс, ако имаш интерес на лични ще ти дам телефон.

# 569
Здравейте!
Благодаря!
Има регистър на Та в министерство на туризма.

Общи условия

Активация на акаунт