Да дейтваш вече не е забавно - гледната точка на един мъж

• 27 552
  • 916
  •   1
Отговори
# 270
Примадона, има логика, ще размишлявам над това Open Mouth

Ти сериозно ли се опитваш да ми кажеш, че във вашата връзка, ти като мъж, си влагал 90% срещу 10% от нея? Честно? Я се събуди.
Ти се събуди, не съм твърдял такова нещо. Това е модел, който не ми допада и не смятам за справедлив, освен ако няма причина за него (майчинство, болест, безработица), но виждам, че много хора го възприемат за нормален да отглеждат здрав пълнолетен индивид като невръстно дете.

# 271
  • Somewhere far away
Когато си на 30+ и се въртиш около 20+ годишни не е прието/логично/нотмално или както искаш там си го кажи да очакваш да сте 50/50осто казвам.
Мда. Била съм в подобна ситуация. И то преди доста години, не е като да кажеш , че сега тия неща са наложени от някакво ново поколение , не са няква новост и не са  няква мания. Ми глезеха ме и се чувствах глезена и никога не съм видяла/чула отстрещната страна да казва, че няма реципрочност.

# 272
  • Пловдив
Ама какви инициативи, да не би да си домакинствал повече от нея?! А тия неща имат стойност.

Домашна помощница в Пловдив, за чистене веднъж седмично, за 4 часа иска от 100 нагоре, за София сигурно е 150.

# 273
Ама какви инициативи, да не би да си домакинствал повече от нея?! А тия неща имат стойност.
Защо изключваш напълно идеята да е така?

Ми глезеха ме и се чувствах глезена и никога не съм видяла/чула отстрещната страна да казва, че няма реципрочност.
Е, рано или късно им идва акъла, че с такова отчаяно поведение не правят услуга и на двама ви.
Как е сега?

# 274
  • Пловдив
Айде, айде, слез малко. Изобщо не ти вярвам.

# 275
Мале авторът е много кисел и няма никаква интимна хигиена, щом си ляга с развалини. Мен и сега мъжът ми ме глези, не съм на 20, а той не е седнал да смята кой колко дава.
Жената явно не е искала да ражда от него, защото е твърде пресметлив, а жените търсят сигурност, затова и постоянно е сменяла решението, докато се разделят.
Ако бях в ап за запознанства и той ме заговори щях да го блокирам веднага. Човек, който така хейти жените е червен флаг. И който изобщо не подбира с кого си ляга, но пресмята стотинките да е точно по равно.

# 276
Любимо мое стихотворение съвсем по темата Grinning

ЕВТИМ ЕВТИМОВ
ОБИЧ ЗА ОБИЧ

Аз назаем не съм те прегръщал,
и назаем не съм те мечтал,
всяка ласка под брой да ми връщаш...
Мен ми стига, че нещо съм дал..
Може днес да не дойдеш на среща,
но след ден,
но след два,
но след три,
да потрепне в душата ти нещо,
и за мен да преминеш гори,
над които небето поклаща
обгорено от бури платно...
Може дълго писма да не пращаш,
но да сложиш две думи в едно,
та за двеста писма да вълнува,
и за двеста да има цена...
Може само веднъж да целуваш,
ала тази целувка една,
до последния ден да гори,
до последния дъх,
и до гроба...
Стига заеми!
Стига везни!
Искам
обич за обич....

# 277
Имаше във форума наскоро тема “Мит ли е женомразството в България” или нещо такова. Ами тази тема е нагледен отговор. Масово някакви хора се оплакват колко са зле жените, какви използвачки са, не са интересни/умни/работливи/домакини, не могат да прочетат няколко параграфа и т.н. И това най-често от мъже, които на живо вероятно биха мигали пред същите жени и биха били по-тихи от водата. Или са, в най-добрия случай, с доста по-семпла професионална и житейска реализация.

# 278
Имаше във форума наскоро тема “Мит ли е женомразството в България” или нещо такова. Ами тази тема е нагледен отговор. Масово някакви хора се оплакват колко са зле жените, какви използвачки са, не са интересни/умни/работливи/домакини, не могат да прочетат няколко параграфа и т.н. И това най-често от мъже, които на живо вероятно биха мигали пред същите жени и биха били по-тихи от водата. Или са, в най-добрия случай, с доста по-семпла професионална и житейска реализация.

Не знам защо маркираш всичко, което не ти харесва, като хейт или женомразие. Удобно е, но некоректно. Аз бях на наречен в темата боклук, жена, дървен философ, утайка, мизерник, но продължавам да спазвам добрия тон и да имам добри намерения.
И не мисля, че ако някой се оплаква от нещо, трябва автоматично да го игнорираме. Иначе всяка тема по социален проблем в този раздел губи смисъл. Реално с това изказване ти индикираш някакъв проблем, който е добре да разрешиш навреме.

# 279
  • София
Всяка жена стува пари. Избери си някоя от твоя рейндж и давай нататък, щедро спрямо възможностите ти.

Защото никоя жена не иска да се нахендри на 50/50, да бачка от 9 до 18, да се прибере за втора смяна с парцала, тавите и прането, а да се очаква да е бодра, ведра и нежна.
Така се създават киселите жени.

На една обичана, уважавана и глезена жена (буквално и преносно) и личи!

# 280

Не е мит разбира се.
Аз неслучайно писах за секс робот.
Трябва да се работи над това бързо, да мирясат мизогинистите, ред пилчета и тем подобни.
Ще си я програмира както иска. Ще готви и чисти с бална рокля. Нали искат мъжете винаги натокана мадама. Ще я програмира за интелектуални разговори, програма да го четка, да му казва колко е велик, хубав и добър. Програма за качествен секс също разбира се ще има. Всякакви умения ще се програмира робота да прави.
Просто ще има първоначална инвестиция и после само си ползват до живот.
Сега за деца не знам. Но пък няма смисъл от деца. Те и те ядат, имат разходи и то доста ,не е изгодно да гледа автора дете.
То реално децата само взимат, не дават.
Не е като жената, жената ражда, готви, чисти, пере, гледа децата, че и работи след майчинство. Пак има някаква изгода от таз вещица.
Ама детето. Мне, не си  е работа това Thinking

# 281
Всяка жена стува пари. Избери си някоя от твоя рейндж и давай нататък, щедро спрямо възможностите ти.
Защото никоя жена не иска да се нахендри на 50/50, да бачка от 9 до 18, да се прибере за втора смяна с парцала, тавите и прането, а да се очаква да е бодра, ведра и нежна.
Така се създават киселите жени.
На една обичана, уважавана и глезена жена (буквално и преносно) и личи!
Съгласен съм, но пък тогава има друг проблем - когато на жена всичко е наред, се отегчава. Имам такива примери сред приятелите ми. Например според мен по начина ти на писане съм сигурен, че си с добо образование, работиш работа, която харесваш и трудно ще се примираш в ролята на готованка.

Не е като жената, жената ражда, готви, чисти, пере, гледа децата, че и работи след майчинство. Пак има някаква изгода от таз вещица.
Зависи за кое поколоение става дума. Вече написах какви наблюдения имам.

# 282
  • По света и у нас
Любимо мое стихотворение съвсем по темата Grinning

ЕВТИМ ЕВТИМОВ
ОБИЧ ЗА ОБИЧ

Аз назаем не съм те прегръщал,
и назаем не съм те мечтал,
всяка ласка под брой да ми връщаш...
Мен ми стига, че нещо съм дал..
Може днес да не дойдеш на среща,
но след ден,
но след два,
но след три,
да потрепне в душата ти нещо,
и за мен да преминеш гори,
над които небето поклаща
обгорено от бури платно...
Може дълго писма да не пращаш,
но да сложиш две думи в едно,
та за двеста писма да вълнува,
и за двеста да има цена...
Може само веднъж да целуваш,
ала тази целувка една,
до последния ден да гори,
до последния дъх,
и до гроба...
Стига заеми!
Стига везни!
Искам
обич за обич....

Много е красиво, много.
Нашия герой дейтър май е зодия везни 😅 ала Крис 1978

# 283
Обаче лошите ни избори в живота не са “социален проблем”.

Според мен е арогантна позиция да обясняваш на кой какво не му е наред, но да няма никакво вглеждане в себе си защо правим даден избор, допринасяме ли към дадена ситуация с поведение и очаквания. Независимо от пола. Също, подхождаш с доза снизхождение и превъзходство към събеседниците си. Призиви като “жени, вземете се в ръце” или “кой ще ме симулира да се откажа от свободата си” звучат като казани от някого, но когото другите са дежурните криви.

Това прави житейските ти дилеми една доза неприятни, а отговорите - незадължително положителни.

Между другото, и аз съм имала своите лоши избори. Но за щастие, узрях за идеята, че няма да променя хората и че отговорността ми за това какво толерирам в живота си е 100% моя и няма на кого да се цупя. Иначе и аз можех да напиша някакви пасквили за мъжете, но не съм се изкушавала да го правя, защото никой не обича киселяци, които са разочаровани от отсрещния пол и влизат във всички отношения с утайки от миналото си и огорчени “на общо основание”.

# 284
TeoYo, лош избор е да си комарджия, алкохолик или наркоман.
Да гласуваш доверие на човек, който ти се струва окей, е шанс. Вече е божа работа как ще ви се развият нещата. Лош избор е, ако виждаш, че не се случват нещата, но стоиш с някакъв сляп оптимизъм.

Общи условия

Активация на акаунт