Да дейтваш вече не е забавно - гледната точка на един мъж

• 27 527
  • 916
  •   1
Отговори
# 360
А не се ли замисляш, че финансовото му добре е лъжа?

Аа, не допускам!

# 361
  • Out of the Mix
От темата се замислям, какви ли са цените по българското море, че дори един мъж, който:

- финансово е добре
- налага да крие колко добре като защита от материалистки

Не може да си позволи ваканция там?!

Срашно много мъже, и жени спрямо тези мъже, не си дават сметка, че като искаш да срещнеш някого, си има стъпки, задължителни условия, поведение, възпитание и проактивност/действия.

Изключително объркани са представите на огромната част - едните не знаят какво да кажат, правят, другите се дърпат, като ощипани.

Няма "калъп", а трябва да има индивидуалност.

По-хубаво от това да си себе си, няма, да си открит и точен, и жени, и мъже, от час едно, от първата минута.

След една възраст, ако не можеш поне на прима виста да прецениш човека, да завържете приятен разговор, от който да си проличи искате ли да продължите с опознаването, проблемът си е изцяло твой.

Затова се "попада" на материалистки, скучняри, стисняри, неграмотни и как беше "тотал щета".

Относно цените, има всичко, и евтино, и скъпо за нашите условия, като скъпото не си струва особено.
Визирам места, като Belvedere в Приморско, или Дюни Марина, и още няколко, искащи по 300+ кинта за нощувка и повече според пакета.

Иначе има среден клас места, където за около 1.5к би си изкарал приятно, примерно седмица.

Зависи какво искаш.
На някои им е достатъчно удобно легло, климатик, нормална баня, балкон с гледка към брега.
Хранят се навън, обикалят по препоръки места, в стаята/хотела много не се задържат, само да спят, да се къпят и преобличат.

# 362
До 150 часа имах предвид... Обикновено хвалбите са "Бях на кОпон, там имаше една девойка, с която си разменихме телефоните.", "Продавачката в Кауфланда ми се усмихна, усетих как прехвърчат искри между нас".

# 363
  • nowhere
Това за 90/10 да го говори български мъж е нелепо. В България все още, особено в по-малките населени места, повечето жени са слугини на мъж, дом и деца. Жената ходи на работа, готви, чисти и гледа децата, докато мъжът се скатава на телефона или на кръчма с авери.

Много  български жени са с ниско самочувствие, загубили себе си. И после тези смачкани, всичко правещи жени отглеждат  синове лентяи и кръговратът пак се завърта.

Да не говорим, че на всичкото отгоре в България жените изглеждат в пъти по-добре от мъжете. Защото, освен слугинажа, наш бай Ганьо изисква и тънка талия, нищо че на него шкембето му ходи пет минути пред него.

И за капак, наш юнак балкански живее в постоянен стрес, че гадните използвачки от женски пол ще му отмъкнат голямото имане.

Докато са ни такива мъжете, такава ще ни е и държавата. Мъжът трябва да е силен, смел, действен и щедър. Една нормална жена не търси у мъжа парите, а опора и сигурност.

# 364
Мъж, дето не се е обвързвал сериозно/оженил до 36-40г, не ми го хвали изобщо. Около мен, господата с такъв профил излъчват смесица от самодоволство и отчаяние, маскирано като разочарование от женския пол и то генерално.
Както казва Ницше - всичко, което ти се случва, те характеризира.
Та и тези мъже - привидно принудителният ергенлък ги характеризира много точно.
Не мога да съчувствам.

# 365
Защо докато са ни такива мъжете!

Проблемът е в жените.
Първо, че отглеждане такива муньовци, второ, че ги търпят и за мъже.
Като няма кой да отглежда и търпи, нещата ще се наредят.

# 366
  • Далечният изток
Лелелеле, тая логорея тук да кажем можем да я прескочим, но в живота дали толкова много дрънка и то едно и също, и то хвалби, тоя човек?! Как го търпят, не знам...

# 367
  • София
Това за 90/10 да го говори български мъж е нелепо.

На мен ми стана най-интересно как става това 90/10 по време на майчинство Smile

# 368
  • nowhere

Така става, като мъж на близо 40 години седи и пише фермани в женски форум, вместо да гради дом и прави деца.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 07:37 от Blue Dress

# 369
  • София
На мен пък ми беше много забавно на дейтвам. Даже може книга да напиша някой ден.
По отношение на мъжете 36-40, без поне минала връзка тип семейна с дете - направо ги прескачам. То е едно напрежение, то са едни игри....

# 370

Така става, като мъж на близо 40 години седи и пише фермани във женски форум, вместо да гради дом и прави деца.

Има елемент на двоен стандарт, към тхрашиъна и ривоукъра. Всичко правят както трябва - хвалят се (дори и под формата на оплакване) и поемат инициативата, или поне ривоукъра я поема. Жените, пак се хвалят, и не поемат инициативата. Значи, всички правят както и каквото трябва, но само ривоукъра си го отнася по неизвестна причина, или даже точно защото е инициативен, което всъщност е в рамките на очакваното (по принцип).

# 371
  • Далечният изток
Скрит текст:

Така става, като мъж на близо 40 години седи и пише фермани във женски форум, вместо да гради дом и прави деца.

Има елемент на двоен стандарт, към тхрашиъна и ривоукъра.
Всичко правят както трябва - хвалят се (дори и под формата на оплакване) и поемат инициативата, или поне ривоукъра я поема. Жените, пак се хвалят, и не поемат инициативата. Значи, всички правят както и каквото трябва, но само ривоукъра си го отнася по неизвестна причина, или даже точно защото е инициативен, което всъщност е в рамките на очакваното (по принцип).
Както трябва?
Как "трябва" и кой го определя това "трябване"?
Да се хвалиш в бг мама пред лелите с внуци и майки кърмачки ли е "всичко"? Добреееее...

# 372

все на контрольори е попадала, попада и ще попада  и съм някъде ~11 години пред теб в развитието си. Знам ги тия неща, мога да ги преподавам.

Те не са контролиращи, а несигурни (включително и в себе си). Един от начините за намалаване на чувството за несигурност е контролът, защото където има контрол има предвидимост, и по- няма как да се случват неочаквани неща, или поне те така си мислят.

# 373
кукумицинка - на мен ми е ясно защо жените не го искат. То си личи. Според мен - основно защото е дребнав, дребна душа, и гледа да не се прецака. За сериозна връзка не става - жената има един период, когато е току-що родила и с много малко дете/деца, когато е много уязвима и разумните жени гледат да не се поставят в зависимост от дребностотинковци, да те питат - ти какво направи с 10 лв джобни за днес, кафе ли пи или пюре купи за детето?

Да, ама този тип ергени сигурно се чудят защо, аджеба, жените ги отхвърлят и ги разглеждат  като материал за деца, след като те не искат деца.

Има два типа стари ергени, и двата типа не искат да се занимават с деца. Едните космополитни, бохеми, разполагащи с много, търсещи лукс, разнообразие, преживявания, или пък не заможни, но авантюристи, хора на изкуството, хора, вманиачили се по някакви каузи, водещи живот извън стандартния, които или си имат персонал да се грижи за битовизмите, или битовизмите хич не ги притесняват, и търсят жена, която просто да споделя начина им на живот и интересите, да не тип стандартна бг-мама, и да не ги отвлича с деца и други ангажименти от важните неща.  Другият тип стари ергени са ценящи си спокойствието и комфорта, педантични, търсещи рутина, вечер на дивана, гледат "Ергенът", пописват в бг-мама и търсят някоя да ги обгрижва и да си разделят тежестта, ама ако може да ги улеснява само, да не им утежни някоя живота с деца и болести. Като мама.

Жените стари моми и те са два типа - или авантюристки, кариеристки, с каузи, хора на изкуството и пр., или като мис Хавишам, пропуснали момента. Но тук идва основната разлика - жените не търсят някой да ги обгрижва битово, понеже жените сме си свикнали от малки, че това е наше задължение и си го можем.

И на практика тия авантюристкитв и кариеристките, дето не искат деца и не обгрижват, явно не стават за старите ергени от скучния тип. Остават само попрецъфтелите моми и жените с инстинкт за гнездене и обгрижване. Те почват да им изискват някакви немислими неща от тия ергени, като да ги преценяват като материал за семейство, да искат деца и да имат претенции към нашите да ги подкрепят, когато са уязвими и с малки деца.

# 374

Както трябва?
Как "трябва" и кой го определя това "трябване"?
Да се хвалиш в бг мама пред лелите с внуци и майки кърмачки ли е "всичко"? Добреееее...
По отношение на инициативноста - самия форум, а и по принцип.
После, ясно е че потребителите не са единствено и само такива, щом си приказват и на други теми.

Общи условия

Активация на акаунт