Име- Алина или Велина?

• 1 746
  • 48
  •   1
Отговори
# 30
Алина е помашко, от балканските села.

# 31
Срещнах поне 5-6 Алини от украинските мигранти. За мен също звучи много руско.

# 32
Алина се среща и в САЩ и не е съвсем рядко срещано. В случай, че има значение дали името да е по-международно.
Велина на мен ми харесва повече.

# 33
  • Телиш/Плевен
Алина ми харесва повече. Heart

# 34
  • София/Севлиево
Велина от тези двете.Но Венелина ми харесва повече и ми звучи по-завършено.

# 35
Не са сред любимите ми имена, но моят глас е за Велина. Повече ми харесва Велислава, защото мисля, че Велина може да се бърка с Ивелина.

# 36
  • София
И двете имена ми харесват. Бих избрала Алина, само защото обожавам имена, започващи с А. Simple Smile

# 37
  • Банско
Алина, но като цяло не ми харесват и двете. Звучат руски, но щом си ги харесвате вие...

# 38
  • София
Не са моите имена, но Алина ми звучи по-добре и ми допада повече.

# 39
  • Варна
И аз бих казала, че не са мой тип, но от двете Алина ми харесва повече. Велина не особено.
Но харесвам Лина като име, което пък се съдържа в двете. Беше ми в списъка, заедно с Лора.

# 40
  • Най-красивата страна
Алина-древногръцко име.Означава ,,ангелска,,.
Да,среща се в Русия ,но руснаците използват все гръцки,латински ,библейски имена-Анна,Наталия,Ирина...а сега при тях са на мода славянските имена...

Велина-означава ,,голяма,велика,,

От двете Велина ми харесва повече.

# 41
Алина ми харесва повече.

# 42
Алина ми харесва повече, независимо, че ми звучи руско и първата асоциация, която ми изниква е Алина Кабаева (която хронологично преди всичко останало е олимпийска шампионка, все пак). Усещам огън, страст в името Алина, докато Велина ми е твърде спокойно и улегнало.

ПП
Скрит текст:
Сега ми излезе информация за нашия ансамбъл по художествена гимнастика и една от гимнастичките се казва Алина. Проверих я - пак е от Русия, преместили са се в България, когато е била малка.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 11:10 от Блу

# 43
  • SF
Алина много ми харесва.
Велина не ми харесва.

# 44
Велина ми звучи много приятно. По-нежно е от Венелина, и има много върианти за галено име - Вели, Вени, Лина, Ина Smiley

Алина не ми харесва, може би защото го свързвам с две неприятни особи, които познавам с това име. А и е много разпространено в последно време.

Общи условия

Активация на акаунт