Счупено колче

• 543
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, вчера вечерта докато правих маневра на заден ход ударих 1 от тези тънките паркинг колчета, които слагат на тротоарите, за да не паркират коли там. Освен, че си одрах и пукнах бронята на колата, колчето се извади от основата си и падна настрани, с други думи счупих го. Слязох и се опитах да го закрепя, но не се държи и пада, та го оствих встрани на тротоара.
Кофтито е, че тия колчета ги сложиха миналата седмица, а наблизо има административна сграда, на която има камера.
Възможно ли е сега от общината да ме потърсят някакси по номера на автомобила за глоба или възстановяване на щетата?
Доста съм пристеснена, защото ако беше друг автомобил, щях да оставя бележка с телефона си и да се разберем в последтвие, но тук не знам дали и как следва да уведомя някой изначално.
Може би трябваше да се свържа със 112, но се стреснах и не се сетих на момента?
На застрахователи не съм звъняла, тъй като колата ми няма каско.
Благодаря на всички, включили се!

# 1
  • Пловдив
Е, като те потърсят, голям праз. Не струва хиляди колчето, нито глобата.

Аз съм бутала стар дървен стълб в едно село. Освен че отнесох врясъци от някаква леля как можело тя да е отдолу и дъщеря и да идва днес от Франция ли беше не на гости, а на погребение, и че стоях час или повече да чакам някой да дойде, щото се обадих на 112, нищо друго не стана. Стълба никой не си го претендираше за възстановяване. Едни мъже ми помогнаха да го преместим встрани и казаха, че някога се е ползвал за телефонни кабели. Щях да го платя, ако бяха поискали. Всъщност и застраховката ГО трябва да го поема, но и за протокол никой не ме е търсил. Тръгнах си след безплодното чакане, срещнах по пътя полицейска кола, обясних им за произшествието, чичко полицай реши да ми се скара, че било забранено да напускам местопроизшествието, аз му казах да си гледа работата, и те тека. Било е преди повече от десет години, бях начинаеща шофьорка.

Ако искаш, питай в КАТ или на 112 дали трябва нещо да правиш, но допускам, че и те няма да те насочат.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 15:46 от Магдена

# 2
Изумително безхаберие към държавната собственост и изобщо изумителен коментар. Заради тоя голям праз никой не уважава нищо и никого в тази държава.

lora99 много си права да се притесняваш и да мислиш за тези неща. Вероятност някой да търси камери и да те докладва в полицията съществува. Дали някой ще го направи няма как да знаем. Може някой живущ или някой от общината да се зарови, но ако хората се интересуваха от поддържане на реда нямаше да цари такова безхаберие навсякъде.
Другата ти възможност е сама да се съобщиш и да се вкараш в сигурно безкрайно приключение, защото вероятно ще си прецедент.
На твое място бих помолила някой за помощ, да забъркме малко цимент и да го закрепим. Хем няма да имаш гузната съвест, хем няма да се чувстваш глупаво, че сама си се съобщила в полицията.

Последна редакция: нд, 27 юли 2025, 15:07 от Di Soleil

# 3
  • Пловдив
Ама разбира се, дай сега да умрем от страх, че ще ни потърсят да плащаме колчето, щото иначе е изумително.

Общи условия

Активация на акаунт