Детенце на 1 год. и 5 месеца не ходи самостоятелно

• 993
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Нашето проходи точно на тази възраст.Преди това не ходеше, първите си крачки направи на 1г. и 5 м. и не се е държал, не е искал. Търчи, пада, става, такава беше. Не се притеснявайте, когато е готово детето.

# 16
Дайте й време, явно не се чувства още стабилна или се е изплащила при падане. Ще проходи, и после да ви е ако дупето:)

# 17
Синът ми проходи сега преди седмица на 20 месеца. До тогава все искаше да се държи за един пърст и не искаше да се отпусне. Един ден играеше с баба си и сам се пусна от нищото.
И мен всички все само за това ходене ми говореха, но аз не им обърщах внимание. Физиотерапевта каза че всичко е на ред и ще се пусне когато осети че е готов.

# 18
Големият ми син беше така, проходи на 1,4г с два молива в ръцете, а можеше да ходи доста преди това, просто го беше страх. Плюсовете са, че проходи много стабилно и почти не е падал. Малкият проходи на годинката и се изпопреби докато проходи стабилно, той пък изобщо не искаше да дава ръка, само търчеше напред докато в един момент не се пребие, започна да дава да го водя за ръка след като навърши 2г. Редовно падаше по глава и има 2 белега на челото. Така че за мен първият вариант е по-добре. Щом сте били и на лекар не виждам проблем, освен това до 18м е напълно нормалния период за прохождане, за късно прохождане може да се говори след това.

Общи условия

Активация на акаунт