Отговори
Здравейте, аз знам, че всяка държава си има дата на основаване и съответно "рожден" знак, но как знаем коя е точната дата, че и час при по-стари държави като нашата? И за държави, които са изчезвали от картата на света и са си появили отново коя дата взимаме? За България коя дата трябва да имаме предвид, например - 681, 1878, 1885 или последната дата на смяна на политическия ни режим в демократична република през 1989? Тотално се обърках с това и се отказах да си правя синастрия между мен и рождената карта на различни държави. Simple Smile

Също така по личен опит един град е дори по-важен от самата държава. Може да не си в свои води в един град или регион на държавата, но да ти допадне друг. Дори в България аз не се чувствам еднакво във всеки един град.

Пускам темата, защото преди време посетих един град в чужбина, който направо ми грабна сърцето. Никога досега не ми се е случвало в един град да се чувствам толкова леко, заземено и в свои води, дори в България. Но посетих и друг град в същата страна и направо ми е неприятен като енергия. И при предишни посещения този град ми е противен. Всъщност всичко ми е противно в неговия регион на страната - и природа, и хора, самото чувство е неприятно. И двата града са в една държава, като тя е обединена от доста години (преди Германия и Италия да си обединят кнажествата и графствата например).

По астрокартографска карта нямам голяма разлика между двата града като астрокартографски линии и други влияния. Като зодия държавата си е една зодия. Но тук идва чуденката ми дали това, че чувството в двата града е различно не се дължи по-скоро на това, че всеки град има своя енергия, дори да дели една държава с други градове? Освен това, въпреки, че са в една държава от доста векове вече, преди това дълги векове двата града са били в различни графства. А още по-преди, по Римско време двата града са били в две съседни, но все пак различни римски провинции. И векове по-късно едва ли не ми се струва някак нелогично да сложа двата града в кюпа, въпреки, че са в една и съща страна, нищо, че е по-малка от България.

Не мога да намеря рождените дати на градовете, защото ги има още от римско време и не са установени точно, но как смятате - дали самият регион и град не е по-важен от това дали ще се чувствате добре в него като турист или дори за живот, от колкото конкретната държава? Особено като се има предвид в Европа колко градове са сменяли държавите си? Примери има много - Ниш например много време е бил наш град, но сега са в различна държава. В Гърция и Италия пък дълги векове са били различни градове и региони-държави и някак си не смятам, че човек може да (не)хареса всяко посетено място в тях и навсякъде да се чувства еднакво. Гледали са ми и ясновидки и астроложки, за мен това "тази и тази страна са ти благоприятни за пътуване и живот, а тази - не ти е на късмет" е някак много общо казано и за мен не показва цялата картина. Черна гора има отделна карта от съвсем скоро например, а вековете пради това? Дали не е по-важен конкретния град, регион?

# 1
# 2
Подобен астрологичен анализ включва синтез от:
-  потенциал на рождена
-  астрокартографска
-  релокационна
-  астрология на локалното пространство
-  система на геодезическите еквиваленти

Релокационната -  рожденият потенциал през призмата на различна гледна точка - условия и обстоятелства за конкретно място.
Астрокартографската е географската проекция на теми на фокус от рождената. Неин триизмерен модел.
Тази на локалното пространство - направленията в пространството подвластни на някаква енергия (рождена планетна символика).
Системата на геодезическите еквиваленти за специфика на пространство.

За цялата картина и кое е по-важно ? Можеш да имаш астрокартографска линия в дадена държава, но географските координати на конкретен град в нея са с някаква специфика в този контекст.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 11:45 от starinthenightsky

# 3
Благодаря Ви!
А кое показва живот в чужбина или пък трудности и трудна адаптация там?

Юпитер ми се пада в 9-ти дом и това уж било добре за емиграция, но той ми е в опозиция с Луна в скорпион в 3-ти и може би това означава трудности при адаптацията? Плутон също ми е в трети дом.

Когато съм в България или по-конкретно в София все нещо ме тегли да я напусна сякаш, роден град ми е, като се завръщам тук ми е добре за ден-два и после започва да ме кара да мечтая за напускане и пътувания.

Но когато съм в друг град в България или чужбина никога не се оказва така, както очаквам. Когато очаквам да ми хареса става точно обратното. А когато очаквам разочарование градът или държавата ме изненадват приятно.

Очаквах да харесам Русе и Търново поради очевидни причини - красивата архитектура и история, но там се почувствах на съвсем чуждо място. Очаквах да ме разочароват Монтана, Стара Загора, Залцбург и Милано например, но във всеки един от тях се чувствах като на мястото си. Конкретно Залцбург ме плени, а Виена не мога да я дишам, там като минавам и винаги настроението ми се скапва, противен ми е този град. Единствената разлика със Залцбург е, че Виена е доста по-близо до линията ми Луна IC, Залцбург не е близо до никакви големи линии, има само една малка - хубав аспект на меркурий с MC, но и юпитер в квадрат с AC наблизо. Но при тези два аспекта чак толкова да се влюба в града не знам, нямам никаква Венера или Слънце наблизо като аспект или линия. Юпитеровата ми линия MC е близо до София, но уж било по-хубаво човек да живее на запад от нея, а София е на изток от линията.

Не мога да си обясня защо има такова разминаване в очакванията и реалността при мен при пътуване. Вече гледам да очаквам най-лошото от градове и държави, които посещавам за първи път. Grinning

# 4
А как може астрологията да обясни защо в различни квартали човек се чувства различно? Дали има такова нещо като по-подходящи и по-неподходящи локации за закупуване на апартамент или прекарване на работното време например дори в рамките на един град? Има един безплатен сайт Астро.ком, там има AstroClick Local Space, но не виждам особена връзка между линиите там и как се усеща всеки един квартал под влиянието на тези планетарни линии.

# 5
Има ли отметка пред "Keep azimuth of birth chart" ? Тогава когато разглеждате локално-пространствена карта за локация с координати различни от рождените, то трябва да я махнете. В такъв случай е необходима и релокация. Плъзгате с мишката центърът на картата, от който се проектират направленията на планетите, до локацията която желаете.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 09:40 от starinthenightsky

Общи условия

Активация на акаунт