Също така по личен опит един град е дори по-важен от самата държава. Може да не си в свои води в един град или регион на държавата, но да ти допадне друг. Дори в България аз не се чувствам еднакво във всеки един град.
Пускам темата, защото преди време посетих един град в чужбина, който направо ми грабна сърцето. Никога досега не ми се е случвало в един град да се чувствам толкова леко, заземено и в свои води, дори в България. Но посетих и друг град в същата страна и направо ми е неприятен като енергия. И при предишни посещения този град ми е противен. Всъщност всичко ми е противно в неговия регион на страната - и природа, и хора, самото чувство е неприятно. И двата града са в една държава, като тя е обединена от доста години (преди Германия и Италия да си обединят кнажествата и графствата например).
По астрокартографска карта нямам голяма разлика между двата града като астрокартографски линии и други влияния. Като зодия държавата си е една зодия. Но тук идва чуденката ми дали това, че чувството в двата града е различно не се дължи по-скоро на това, че всеки град има своя енергия, дори да дели една държава с други градове? Освен това, въпреки, че са в една държава от доста векове вече, преди това дълги векове двата града са били в различни графства. А още по-преди, по Римско време двата града са били в две съседни, но все пак различни римски провинции. И векове по-късно едва ли не ми се струва някак нелогично да сложа двата града в кюпа, въпреки, че са в една и съща страна, нищо, че е по-малка от България.
Не мога да намеря рождените дати на градовете, защото ги има още от римско време и не са установени точно, но как смятате - дали самият регион и град не е по-важен от това дали ще се чувствате добре в него като турист или дори за живот, от колкото конкретната държава? Особено като се има предвид в Европа колко градове са сменяли държавите си? Примери има много - Ниш например много време е бил наш град, но сега са в различна държава. В Гърция и Италия пък дълги векове са били различни градове и региони-държави и някак си не смятам, че човек може да (не)хареса всяко посетено място в тях и навсякъде да се чувства еднакво. Гледали са ми и ясновидки и астроложки, за мен това "тази и тази страна са ти благоприятни за пътуване и живот, а тази - не ти е на късмет" е някак много общо казано и за мен не показва цялата картина. Черна гора има отделна карта от съвсем скоро например, а вековете пради това? Дали не е по-важен конкретния град, регион?