Отговори
# 780
Здравейте отново.
Днес ни казаха, че хистологията е готова, но трябва да се направи имунохистохимия, защото има съмнение за глиосарком/глиобластом. Все още нямаме окончателна диагноза, а първоначалното съмнение беше за метастаза.
Майка ми е оперирана е на 21.07. Туморът е отстранен и след операцията се възстановява сравнително добре.
Какво следва след окончателния резултат и какво да очакваме? Бихте ли препоръчали добри невроонколози, онколози или клиники, където имат опит с такива тумори?

# 781
Здравейте отново!
Имам нужда от вашите знания и опит.
Да припомня моя случай:
Баща ми, на 76г, опериран м.02.2025г с ДаВинчи, T3aN0M0,  с положителни резакционни линии, без засегнати семенни мехурчета и пик. мехур.
2м след операцията PSA -0.04, след още месец 0.053.
м.06.2025г- назначена лъчетерапия  25бр фракции + 6м. Золадек. Лъчето го правихме в Сити Младост, където му назначиха PSMA PET преди да започнат лъчето- слава Богу не отчете да има нещо притеснително.
Края на м.09.2025г маркерът му беше 0.007. Последвалите изследвания до м.04.2026 вкл бяха 0.00.
До началото на Юли тази година- ПСА 0.252, за което разбрах миналата седмица, а той при доктора му отишъл едва днес. Последна инжекция Золадекс , депо за 3 месеца, беше на 10.10.2025г.
Онкологът му в КОЦ-а във Велико Търново му казал, че ще му прави сцинтиграфия на 19.08 и ще му дава хапчета (ама защо хапчета, а не пак инжекци..). Лошото е, че баща ми само кима и никога нищо не пита, каквтото му кажат, това е. Та разбрал, неразбрал...  
Аз обаче се чудя дали не е по-добре да се пусне наново маркер- за да се види тенденцията- плато, покачване... и тази сцинтиграфия като чета... вероятността да засече нещо е нищожна, не тряба ли PSMA Pet скенер да му назначи!? Може би защото във В.Търново няма такъв ли...
Сцинтиграфия му е правена на 31.10.2025г.- без находки.
Освен това в урината му винаги има отклонения- еротрицити, левкоцити, но докторът нищо не казва за тях.
Скрит текст:
Вие какво ще ме посъветвате? Записах час за консултация за д-р Ганчева в Сити Клиник, но е чак на 17.08 и мисля направо да я попитам дали не може да продължи проследяването си в Сити  и да се махне от този КОЦ във ВТ.
Всякакви размисли от ваша страна ще са ми полезни.

Последна редакция: пт, 07 авг 2026, 21:46 от FuSTuKa

# 782
  • Варна
Има тема за Глиобластом https://m.bg-mamma.com/?topic=1540295

# 783
Здравейте.На съпругата на чичо ми са и открили тумор на панкреаса.Диагнозата и е поставена в болница Токуда.Днес ще я гледат на някакъв скенер за да видят дали има разсейки.Ако няма ще я оперират,ако има са казали,че нищо не може да се направи.Има поставен стенд заради иктера който получи преди две седмици.Чичо ми е изпаднал в паника и не дава повече информация.Бихте ли ми казали с кого можем да се консултираме,или какво да правим? Благодаря,предварително за помоща

# 784
Здравейте.На съпругата на чичо ми са и открили тумор на панкреаса.Диагнозата и е поставена в болница Токуда.Днес ще я гледат на някакъв скенер за да видят дали има разсейки.Ако няма ще я оперират,ако има са казали,че нищо не може да се направи.Има поставен стенд заради иктера който получи преди две седмици.Чичо ми е изпаднал в паника и не дава повече информация.Бихте ли ми казали с кого можем да се консултираме,или какво да правим? Благодаря,предварително за помоща
Аз съм от Северозападна България и от 2016 г. съм с рак на гърдата. Все още ходя на прегледи в онкодиспансер Враца един път на година. По мое време се разболя от рак на панкреаса една жена. Запознахме се с нея, защото оказа се, че живеем на 18 км една от друга. Вече мина доста време. Жената е жива и слага обезболяващи лепенки на гърба. Получава по НЗОК и някакво лекарство (не се поинтересувах какво). Изглежда добре.  Не се отчайвайте. Лекуват хората и с разсейки, но все пак ви пожелавам добри резултати от КТ.

# 785
Аз съм от Северозападна България и от 2016 г. съм с рак на гърдата. Все още ходя на прегледи в онкодиспансер Враца един път на година. По мое време се разболя от рак на панкреаса една жена. Запознахме се с нея, защото оказа се, че живеем на 18 км една от друга. Вече мина доста време. Жената е жива и слага обезболяващи лепенки на гърба. Получава по НЗОК и някакво лекарство (не се поинтересувах какво). Изглежда добре.  Не се отчайвайте. Лекуват хората и с разсейки, но все пак ви пожелавам добри резултати от КТ.
Благодаря ви много

# 786
На 4 август (на предишната страница на темата) писах за моя случай с диагноза от биопсията - C61 Карцином на простатата cT1 cN0 M0 и показах и копие от епикризата.
Ето и копие от резултатите от ЯМР:

Ето и решението на общата клинична  онкологична комисия:

Смятам, че ситуацията е ясна. Предстои операция - робот-асистирана радикална простатектомия с малкотазова лимфна дисекция.

# 787
Stilgar, това е най-добрия вариант. Дано си взел решение при кого да се оперираш и да си запазил дата. От мен успех и бързо възстановяване!

# 788
Благодаря!
Не само съм взел решение, но и успях да се класирам за екстрен преглед и анализ на резултатите от ЯМР и биопсията (и всички останали изследвания) при водещ сертифициран конзолен хирург-уролог на Да Винчи с дългогодишен  опит, който ще ме оперира. Имам назначена дата за операция след по-малко от две седмици.

Последна редакция: ср, 12 авг 2026, 20:17 от Stilgar

# 789
Здравейте, има ли някаква възможност за вливане на подсилващи банки - майка ми е с напреднал рак с метастази, вече с много ниско тегло, едва се храни к слабее, а и предстои химиотерапия утре. Какво може да я подсили?

Общи условия

Активация на акаунт